30 september 2009

Corso Italia

Äter hemma precis aldrig. Antingen är det på kundmöten, restauranger, flyg, tåg, flyplatser, hos vänner eller annorstädes.

Jag blir aldrig trött på att äta på restaurang eller på att inte äta hemma. Däremot är jag så fantastiskt beroende av att äta på ställen där det blir interaktion med personalen.

För ett tag sedan knallade jag i stan med Varumärkeskungen och Strategen. Ingen av oss var sugen på något fint eller lyxigt ställe. På Drottninggatan 77 hittade vi precis det ställe vi innerst inne letat efter, Corso Italia. Kändes som vi var i Grekland eller Italien direkt när vi steg in. Killen som hjälpte ägaren var glad och avslappnad. Vi tog Bruschetta till förrät och Lasagne och Carbonara som varmrätter. Så enkelt, trevligt och gott i den enkla miljön. Enkla vita träbord, lite vinflaskor på de vita trähyllorna och pinstolar samt en del träbristar med kuddar.

Lagom till efterrätten kom ägaren och berättade hur värdelös hans brors son var som servitör (den gklada och avslappnade killen). Sedan fortsatte han att berätta att hans hemlagade Tiramissu var det godaste i hela staden. Och han lade till att det kunde han säga utan att skryta.

En fantastiskt god och enkel middag. Nice!

Ja just det, Drottninggatan 77 i Stockholm.

www.corsoitalia.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du hade en grymt snygg gulish skinnjacka!

Unknown sa...

Någon ringde mig och lämnade ett meddelande. Du undrade hur du skall lämna kommentarer på bloggen. Tryck Comments. Lämna din kommentar i fältet. Skriv dig själv som Anonym eller döp dig till något. Kan vara så att du behöver verifiera ett ord. Svåra grejer. Lycka till!

Unknown sa...

Tack för kommentaren om jackan, vem du nu är!