09 april 2012

Coacherna


Jag kollade in en tv-serie som heter Coacherna i lördags. Jag hade aldrig hört talas om den, men fick besked av Min Lilla att den var fantastisk - och hon hade rätt. 


Du har förmodligen sett den, och den handlar om tre kvinnor som startar en livscoachingbyrå. Råden, tipsen och klyschorna – till de helt förtvivlade klienterna är dyra och enormt dåliga.







Carina, spelas av Lena Endre, är en före detta sjuksköterska som byter inriktining och blir "livscoach". Nathalie, som spelas av Cecilia Frode, är före detta modell och nagelskulptris. Medan Zelda, spelas av Vanna Rosenberg, satsar på att hjälpa de stackars klienterna med kristallernas kraft.
Alla tre leker experter på positivt tänkande och lycka, samtidigt som deras egna privatliv är en sörja av problem och deras urusla relationer. Det tnker att så länge klienterna betalar deras grundpaket på 25.000 kronor så kommer resten att ordna sig...
Det allra bästa är att serien har startat en debatt bland så kallade coacher och andra yrkersgrupper, lite som om tv-serien Smash skulle upprört de professionella tennisspelarna... Världsklass! Du kan läsa från SvD här och denna från EMCC. Småkul faktiskt!

Inga kommentarer: