28 november 2009

Och så vädret

Varför är det så viktigt att ge en så pass generell bild av vädret så som det görs i slutet av varje nyhetssändning. I en tid när det på de flesta mobiltelefonerna och framförallt via datorn finns så enormt bra möjligheter för att få fram ett mer exakt väder. Är det verkligen så att det är intressant att se dessa tjejer och de få killarna vifta lite med armarna över en karta av Avlånga Landet?

27 november 2009

Tror alltid

Det finns en tendens att jag alltid tror att jag aldrig skall bli allvarligt sjuk. Ett par eller några gånger per år så får jag en riktig vrålförkylning. Oftast är det i samband med vila eller ett försök till ledighet. Ofta har det varit ett tag sedan jag varit ledig och skjutit upp sömn och ledighet till detta tillfälle. Dock så har de börjat komma alltmer frekvent och inte alltid vid ledigheter eller semestrar. Det senaste har de här kära vrålförkylningarna bestämt sig för att jag skall ägna helgerna åt dem. Väldigt snart är d et dags att ta dessa infektioner på allvar.

26 november 2009

Dynamiska rum

Vet ej hur vanligt det är för dig med dynamiska rum. Jag har förmånen att allt som oftast sitta i dynamiska rum.

Med dynamiska rum menar jag att sitta en hel dag i ett rum under rubriken diskussion, workshop eller annat och att dessa rum befolkas av och innehåller personer som ej känner varandra eller där ett par känner varandra. Blir alltid lika intressant med hur rollerna och beteendet förändras under dagen.

Jag gillar dynamiska rum:)

25 november 2009

Min Mac laggar

Satt hemma hos Familjen Fabulous för några dagar sedan och skulle käka middag. Plötsligt hördes det gråt från vardagsrummet. Deras femårige son grät otröstligt och tjöt: "Min Mac laggar", "Min Mac laggar".

Gråtande gick han till sängs för att få sömn ackompanjerad av tröstande kommentarer om att den skall blåsas snarast.

24 november 2009

Våra liv på kredit

Hela vår lilla värld snurrar på faktumet att Mikael lånar pengar och lånar ut dem till Seppo som i sin tur lånar ut dem till Boris. Boris lånar sedan ut dem till Sam som i sin tur lånar ännu mer av Den Xiao. Sam hoppas att Mikael skall köpa Sams produkter så att Sam skall kunna betala tillbaka räntan till Den Xiao. Den Xiao hoppas också att Sam skall sälja så att Den Xiao kan komma med mer kreditgivning och skulle Sam ej hålla tempot så får Den Xiao en del av Sams bolag. Under tiden har de alla 30 dagars betalningstid på alla sina krediter och fakturor.

Satt och lyssnade på en liten vän dam som hette Monika från Intrum Justitia när hon var gäst hos Tilde en söndagsmorgon. Satt först och tänkte att det hon sade om det ekonomiska systemet och hennes tips till människor generellt var ganska basic. Efter ett tag så tänkte jag att det tyvärr nog var rätt nivå.

23 november 2009

Oförskämt bra

Så där lite oförskämt bra som det kan bli en liten by som t.ex. i Little Village. De där dagarna när jag får umgås med alla i olika omgångar. För ett tag sedan var det en sådan helg. Ett par middagar och några oplanerade långsittningar. Lärde känna Diskret bättre. Träffade Buddha för första gången på länge. Som vanligt FF som grund för ett par bra dagar. Mötet med Bunny. Första gången jag sett One på länge, som den siffra hon är. Prinsessan målade. Pizza, fika, nachos, fika, japanskt, kläder, fika, shopping och hemliga textmeddelanden. Mitt i allt vackert dök Den Vackra Tradern, Filosofen med vänner, Mr Clean med familj, Educ och flera andra upp. Saknade många till men de får jag förmånen att se en annan gång.

Oförskämt bra!

22 november 2009

All Saints

Nu är det flera i min närhet som dykt upp med plagg från det återuppståndna varumärket All Saints på kroppen.

Jag hade ej hört talas om det på många år när... jag läste om det på en blogg, och sedan kollade jag siten, och sedan kom en av de många coola kollegerna dressad i det, och sedan hade en annan hjälte handlat det i London, och en i Köpenhamn, och så vidare.

Kolla vad du tyycker på http://www.allsaints.com