12 november 2010

Department 5 - Factory Sync

Fin jacka från Department 5

Restarang Le Village i Göteborg

Tänk dig att komma in på en enormt coolt och smakfullt inredd restaurang i två plan med en antikaffär bredvid. Jag hade inte varit där sedan du som kund kunde handla allt inne i restaurangen på notan och de bara fyllde på från antikaffären. Jag förstod inte denna gången om det fortfarande fungerar likadant.

Som sagt, enormt cool inredning. Demonstranten hade sagt till mig innan att det var suverän mat, coolt ställe och dålig service.

Jag lyssnade men hade aldrig kunnat föreställa mig att dålig service betydde alla synnymer jag kan komma på till dålig och att det var allt utom service. Kändes som om Samhall skulle kunna lyfta denna restaurang med vem som. Inget ont om Samhall, bara om de som jag förmodar var anställda på Le Village.

Dessutom stämde det att maten var god. Inget wow men gott och vällagat. Dessutom är det trevligt för mig att besöka förorterna till Little Village. Le Village ligger på Nordhemsgatan 22-24 i Little Village. Helt klart värt ett besök av tre anledningar: Coolt ställe, god och ok mat samt den helt unikt ointresserade personalen.

Gå dit! Här har du länken.

11 november 2010

Myten om vilka som klär sig bra?

I alla år har jag hört personer säga saker om klädsel och stil som visat sig vara lite överdrivna och ibland helt fel enligt mina egna erfarenheter. Speciellt med anspelning på att vissa länder generellt har bättre koll på mode och klädsel än andra länder.
Foto: Jolin
Att jag började tänka på det beror på att jag hörde LMS nämna det för en kille som tyckte att han kunde allt om mode. LMS var taktfullt direkt när han började prata om myten av vilka länder, befolkningar och städer som sades vara bra och smakfullt klädda. Detta drog igång denna fundering hos mig. 


I mina ögon och i mitt tycke får jag inspiration när jag är i New York, Aten, Milano, Rom, London, delar av Spanien och delar av Portugal. Jag är dock extremt medveten om att miljöerna, färgerna, ljuset, arkitekturen, dofterna, ljuden, dofterna och musik spelar stor roll för sambandet till att jag tror mig tycka att alla är bra klädda. Det är klart att det på vissa av dessa platser och i vissa delar av dessa städer och länder är så, att de klär sig bättre. På vissa av dem är utbudet och variationen större. Men i grunden är det en fråga om tradition och delar av omgivningens acceptans.

Vi i Avlånga Landet lever med samma förutsättningar som de platser som ger mig glädje i ögat och inspiration. Fast tvärtom. Kolla en garderob med ytterjackor på hösten eller tidig vår. Blågråsvart på hösten och rödmarinblåljusblågråsvart på våren. Mammor, pappor, flickvänner, pojkvänner och respektive som säger vad du inte passar i och hjälper dig att handla enfärgat dovt. Bögnojja som fullständigt klättrar på väggarna och i själarna, och den kommer finnas kvar massor av år till. Det har tack vare vår utveckling genom internationalisering och modernisering blivit något bättre, och det går ändå för långsamt...


Att vissa klär sig bättre är oftast en myt, i vissa länder eller städer är det sant... åtminstone vad gäller, i mina ögon, dålig smak. Myt? Sanning? Up to you...

09 november 2010

Tropicana Antioxidanter

Stylisten hjälpte mig att handla under det väl kända Normaliseringsprojektet. Det hon hjälpte mig med var att handla saker som skulle göra att de som såg vad jag handlade eller tittade in i mitt kylskåp skulle förstå att jag var som alla andra. Jag gick med henne till Hemköp och hon nickade jakande om de saker jag köpte var sådant som var normalt att handla. Annars var det bara att ställa tillbaka. Jag köpte det ena och det andra som tydligen ska finnas i ett påsatt kylskåp hos normalt folk. Allt det kunde jag varit utan förutom att jag fick lära mig att handla och dricka Tropicana Antioxidants.

Det är en beroendeframkallande dryck som löser alla näringar en person behöver ha i sig ett par liter om dagen av. Tro mig, det känns i alla fall så. Går många liter per vecka numera. Bara denna helgen gick det säkert sex liter. Skönt att vara normal och att lagom är bäst!!!


Du kan bli medlem i Tropicanas frukostklubb här om du inget har något bättre för dig.

08 november 2010

Kashmirprotein

Hörde ett argument för att köpa ett schampo som var att det innehöll kashmirprotein. Erkänner villigt att den första synonymen jag kom på var denimkolhydrater.


Vad fasen är kashmirprotein? Och så intressant att jag orkar ta reda på det ett klick bort är det inte, det är roligare att skriva funderingen här.

Oasis - Wonderwall

Den är djävligt bra och håller fortfarande, som video och som låt.

07 november 2010

En seger för ett modernt Sverige

Det var många år sedan alla killar i min klass hette Lars, Sven, Anders, Martin, Magnus, Johan, Niklas, Tomas med mera. Sverige har utvecklats och blivit internationellt.

Idag finns det trots detta många som blandar in politik i idrott och inte har förstått och då var då och nu är nu, samt att allt alltid blir bättre framåt.

När dessa drömmar om då blir riktigt tydliga så vänder det sig i magen på mig. Jag gillar nu och framtiden. Därför blir jag extra glad när en modern förening blir Svenska Mästare i fotboll. Mr RaRe framför mina varma och moderna gratulationer till Malmö FF, ett fantastisk väl spelande och modernt lag.

GRATTIS! 

The Hospital Club i London

Om ni får möjlighet att besöka The Hospital Club i London, så gör det! Ett helt fantastiskt ställe med studios för TV och radio, nattklub, 3 restauranger, ouncher, konferensrum, eventytor, kontor... med mera! Klubben är en privatklubb som grundades av Microsoft-mannen Paul Allen och Dave Stewart från Eurytmics.
Tanken är att det ska vara ett kreativt hus som ska uppmana medlemmarna att nätverka och samarbeta. De flesta medlemmarna är författare, konstnärer, artister, producenter, byråfolk och filmfolk.
Bland medlemmarna hittar du Jude Law, Det är events I princip varje dag på Hospital säväl I biblioteket, på den stora eventytan som på andra ställen I huset. Du springer på kändisar med jämna mellanrum och ingen gör någon min att det är kändisar I rummet. Jag har sett Sade, Kate Moss, ägarna, musiker, skådespelare och andra vid massor av tillfällen. För de som nu gillar att frotteras bland lite kändisar. Det är enormt smakfull och varierad design på allt från tapeter till möbler. Om du inte trivs här så har du helt enkelt dålig smak eller är bara helt blasé.
Jag blev medlem för några år sedan och som på många privatklubbar I London så sker det genom rekommendation. The Hospital Club ligger på 24 Endell Street I Covent Garden. Tidigare låg det ett sjukhus här för veneriska sjukdomar.