18 september 2010

Slump

Jag har alltid hamnat på mina så kallade jobb. 

Jag har aldrig sökt ett jobb än så länge i mitt liv. 

Jag tycker att jag aldrig haft något jobb,

Jag aldrig haft någon chef. 

Jag har dessutom aldrig känt att jag har arbetskamrater, kollegor eller anställda. Jag har haft bra vänner jag umgåtts mycket med på dagarna.  


17 september 2010

Jag skulle verkligen rösta denna gången...

Jag hade ju bestämt mig för debut och premiär. Jag skulle verkligen rösta denna gången.
Jag har gett det en chans genom att läsa igenom samtliga partiers program och förslag och jag har kollat nästan samtliga potentiella riksdagsledamöters cv eller bakgrund. På toppen av det har jag varit runt i allas valstugor och ställt en och samma fråga.

Jag har gått valstugorna och sagt att jag är förstagångsväljare och att jag vill att de med en mening förklarar varför jag ska rösta på dem. Antingen så har de bara frågor eller så har mina potentiella chefer haft extrem otur med att det varit fel folk i valstugorna dessa dagar.

Jag har faktiskt ansträngt mig genom att titta på TV i de så kallade debatterna.

Det enda som blivit riktigt tydligt är att de och deras rådgivare är än sämre förberedda och mindre imponerande än jag kunde inbillat mig.  

Kan hända att jag bestämmer mig för att göra min medborgerliga plikt och går och röstar innan söndag för första gången i mitt liv. Sannolikheten att denna delen av normaliseringsprojektet faktiskt inte blir av för att det jag tyckt tidigare fortfarande är det jag tycker.

Jag tycker att det är fel system när de som ska väljas av oss som våra chefer och beslutsfattare tycker att de tillhör en annan värld än de som röstar och att det är vi som inte förstår deras värld. Svårt för mig att hålla med och acceptera.

David Bowie - The Motel

Det skulle vara möjligt att lyssna till hans vackra musik dygnet runt. Här får du i alla fall The Motel från en av de allra bästa plattorna, Outside. Den kom 1995 och var ett konceptalbum. Här kan du se den från turnén Reality Tour 2005.

16 september 2010

Riva by Marc Newson

En Riva är ingen italiensk båt, det är en Riva. Just denna modellen är designad av Marc Newson, som är specialist på aeronautisk- och personbilsdesign.
Denna Riva är en perfekt mix mellan innovation och funktionalitet och har hämtat inspiration från den italienska Dolce Vitan, som är från 50-talet. Den har lättviktsmaterial I form av aliminium, fiberglas och elektronik som är state-of-the-art.
Alla 22 modeller kommer säljas på The Gagosian art gallery och går på ungefär en och en halv miljon dollar stycket. Du kan addera mer och då blir det lite mer. Dollarn står lågt just nu.
För att glädja LMS så vet jag att jag borde ha skrivit om Lexus... Fast det är eller blir inte trovärdigt eftersom jag inte äger en Lexus.

15 september 2010

Martin Luther King - I have a dream

Alla har hört det, men har du sett det? Beklagar den skrapiga kvaliteten. Gör det i och för sig bättre och mer äkta... Det är som med min gamla Pinups-skiva...

14 september 2010

Ratata - Så länge vi har varann

Var detta bra? Jag tror att Felix, Författaren och vi andra tyckte att detta var bra när det kom, men jag tror att vi började tveka vart det var på väg. Lika extstatiskt och unikt som TV-apparat och Ayatollah kan vi inte ha tyckt att det var... Eller...?

13 september 2010

Art Spiegelman - Maus

Läste en bok i somras av Art Spiegelman, Den hette Maus- En överlevandes historia 
Art Spiegelman såg på tidningen MAD som den var hans förälder och inspirerades enormt mycket av den. Art lärde känna sina egna föräldrar i 30-års ålder i den fantastiska seriesviten Maus. En dag åker tecknaren ut för att hälsa på sin åldrande far vars dagar går åt till att räkna piller och gräla med sambon. Sonen vill en gång för alla reda ut varför hans far är så konstig och få honom att berätta om minnena från Auschwitz och koncentrationslägren och får höra från en källa hur judarna behandlades och hur väntan på avrättning upplevdes.
Formen för ändamålet blev denna fantastiska serieboken. Vi får följa med både i realtid och i dåtid när Spiegelman träffar sin far. Det är enkelt att förstå varför Maus belönades med Pulitzerpriset 1992, och som Brombergs förlag har gett ut på nytt i en samlad utgåva. Spiegelman ger föräldrarnas historia från de otäcka åren under 1940-talet. Nazisterna är avbildade som katter och judarna som möss.
Seriesviten över Förintelsen som en personlig berättelse om vad som hände. Där ligger och styrkan med seriesviten. Art's föräldrar Vladek och Anja var två av de få som överlevde Auschwitz. Vladek är en snål, konservativ och självupptagen man, som gör allt för att tjäna ett extra öre. Mamman är human och generös, och boken kretsar i första hand kring pappan då mamman tagit livet av sig ett tiotal år tidigare. Båda har sitt ursprung i rika familjer, vilket förmodligen räddade dem, då livhanken flera gånger hängde på respektive persons mutningsförmåga. 


Det bästa sättet att upptäcka Maus på är att läsa den. Läs den.


Och lägg 7.43 av ditt liv på detta klippet också.

12 september 2010

Dagens citat

"Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den på en annan utan att ett par droppar faller på oss själva." - William Shakespeare

Mina vänner


Det finns så många pärlor runt mig, jag har helt enkelt väldigt bra vänner. 

De är extremt olika och alla känner inte varandra. 

Det finns de jag nästan aldrig träffar, de jag ser väldigt ofta och de jag ser ibland. 

De finns på andra sidan Atlanten, i Den Enda staden, på andra ställen och i Little Village. 

Det skönaste är att jag vet att det finns människor som alltid kommer finnas där så länge jag finns där och det spelar ingen roll att två finns i Stora Landet, en i TDC och en i Den Enda Staden. De finns alltid med ändå.

TACK!