30 juni 2012

Just nu i Little Village

Det finns ju få saker där jag vet hur oerhört glada ni blir och som ni är så tacksamma för, som dessa bilder. 


I veckan hörde t.o.m. One av sig och klagade på att bilden inte kommit upp. För att inte nämna R.S!, han textar omedelbart om det dröjer för länge på lördagen. Och i fallet LMS och Den Vackra har jag hört att de har tapetserat sin nya lägenhet med dessa bilder i tidsföljd. 
Så som du säkert förstår så är dessa ögonblicksbilder enormt populära, så är det! Här kommer ännu en...

Överallt hörlurar

Vart jag än vänder mig i mina bostäder så finns det hörlurar. Stora, pluggar, iPhone, HTC, trådlösa, med sladd, gamla och nya som är oöppnade, utslitna, bortglömda... you name it.


Kan vara så att jag kommit på att även hörlurar är något som jag köper och konsumerar i en hiskelig takt...

Just nu i Steel City

De fina "fotbollskängorna" från Delle Cose är som en helt ny flickvän, fast varje gång. De har trivts väldigt bra på denna morgonen i Steel City. Så är det även så att de trivs med nytvättade och vita Dondup. Nu bär det av!

Hur har ni det!?

Sätt först ett kryss där du skulle vilja vara att ni är som par och sedan ett kryss var ni befinner er nu.


Din partner gör samma på den andra lappen.


Jämför...


Sedan skriver du på din lapp var du tycker att partnern befinner sig ur ditt perspektiv.


Partnern skriver var den tycker att du befinner dig på sin lapp, ur sitt perspektiv. 


Jämför...


Hur går det för er...?

Musikminnen

Jag har så enormt mycket minnen som är kopplat till musik. Säkert har alla eller många det, fast nu kan jag bara stå för vad jag minns... Några snabbt nedskrivna plattor och låtar med direkt koppling till tydliga minnen...


Uriah Heep's Magicians Birthday - Feffe's rum på Åsvägen


Bowie Pinups - Götabergsgatan i Little Village


Lustans Lakejers Uppdrag i Genéve - Paradiset


Dire Straits Brothers in arms - Tror att hon hette Pernilla, minns bara ögonblicket och lägenheten 


Joe Cockers You are so beautiful - Herregud vilken tur att vi inte gifte oss


Peter Forsman's Totala Idyllen - Fanns bra ögonblick redan då

Sweet Ballroom Blitz - Sven, Niklas, Kalle, och alla andra fantastiska... 

Frank Sinatra's My Way - Min Kompis


Holidays in The Sun - Författarens lilla extrastuga


Damned's New Rose - Vilken sommar...!

DB's Life on Mars - Alla bra ögonblick i livet


DB's Cat People - Vilken sommar det var, vad hette nu alla...!


Och jag kan hålla på länge till, varenda låt jag gillar är förknippat med något minne kopplat till något eller någon

29 juni 2012

Och när jag ändå har motorsågen framme...

Kan det bli så mycket töntigare än så här... Förmodligen hatar och slår de varandra, de som skaffar liknande saker hem eller för att ha på sig... Om det brukar vara mannen eller kvinnan som köper denna typ av saker...? Det år du gissa själv...

Nu börjas det... shortstid...

Såååå härligt när sommaren är här... Alla ska grilla, dricka för mycket vin, sola, lyssna på Ledin... Och gå i shorts... Alltid rätt klädsel, nu när det är så himla varmt i det Avlånga Landet... Och snyggt också, för bara för att det känns skönare att ha något snyggt på sig... Det  är ju ändå sommar...


Synd bara att det är djävligt få som har vett att köpa snygga och kan bära dem på vettigt vis...


Så nu börjas det... Nu börjar shortsens storhetstid...

Gretsch Guitar with Bigsby

En del saker är bara en vacker bild, denna bilden är mer än så...
Jag har, som ni som känner mig vet, ingen koll alls på gitarrer, men tycker att de är enormt snygga och älskar att lyssna på bra gitarrspel. Att jag aldrig prioriterat att bli en riktigt bra gitarrspelare är en sak jag kan göra något åt. Att jag gilla bilder på gitarrer är en prioritering du som besökare får leva med. 

28 juni 2012

Lita aldrig på en som bär Louis Vuitton

Vissa saker går snabbt att inse... Om du missat det, här kommer det: Lita ALDRIG på en person som bär Louis Vuitton. 


Speciellt inte om personen har en väska från det märket.


Spring eller smyg obemärkt och resolut därifrån!

Kanske ska det bli denna...?

Tycker mig ha hittat en ny schysst som förslag på vilken cykel jag ska köpa, den sägs heta Prius_PXP_Bicycle. Jag går ju som sagt mycket på form och stil. Det enda tvivel jag har om denna är vad den kan väga, och det får jag ta reda på. När jag kollade på The Fancy, där jag
förresten hittar det mesta inspirerande jag hittar, så fanns det inte så mycket mer information. Och när jag använde vår vän Google så sprang jag istället in i denna roliga input... Utifrån denna bilden...
Cykeln på denna bilden är en konceptcykel från Deeplocal, som hänger samman och är en del av med Toyota's Priusprojekt. Deeplocal är ett designhus i Pittsburgh som har tillfört en neurologisk twist till konsten att cykla. Sadelstolpen har tillförts trådlös sändare, så att användarna kan fjärrstyra växeln med en smartphone. Deeplocal's designers har lagt neuronsändare kopplat till en hjälm och PXP ser till att det kommuniceras - detta betyder i teorin att den som kör cykeln kan kontrollera cykelns växlar genom att bara tänka på vilken växel som ska läggas in. Teori, är naturligtvis inte samma sak som praktik, men konceptet kommer med största säkerhet att bli verklighet om någon tänker riktigt rejält och hårt på det.

27 juni 2012

Just nu på spåret

One hörde av sig och var uppriktigt ledsen att det inte var någon bild på mina kostymbyxor från Isabel Benenato och mina skor från Fiorentini+Baker idag. Lugn One, här är den så att du inte saknar mig så mycket...

10 Commandments of Bowieism


Han köpte två Kindle!

Jag mötte en intressant man på tåget för några dagar sedan, redan när han steg in i vagnen blev jag nyfiken. Han var i 70-årsåldern och belevad. Kändes direkt som att han var mycket trivsam och resvan.


Och mycket riktigt så stämde det, han såg direkt till att fler trivdes i vagnen och såg till att det som ibland kan vara ett något väl vänligt inslag på tåg aldrig fick chansen att dyka upp. Han såg till att alla blivit sedda genom att helt enkelt glatt heja på alla.


Naturligtvis hamnade han mitt emot mig och vår interaktion pågick från innan tåget lämnat stationen tills jag klev av i Muzak City.


Det visade sig att han var professor i Little Village och var extremt resvan efter att ha bott utomlands samt eftersom han var en efterfrågad föreläsare internationellt. Var mycket lätt att hitta en bra och givande dialogen med denna man. Väldigt snart kom vi in på prylar och saker som förenklar det liv vi vill leva på ett bättre sätt. Han var en Apple-man sedan många år och tillhörde som som alltid och bara haft Apple-produkter. Fram tills nu... Jag visade honom Kindle och berättade vilka "use case" den förenklar och berättar och han satt och fingrade på den en stund medan han undrade var jag köpt den. När sa tack för lånet och överräckte den lånade till mig så sa han samtidigt "Jag har beställt två, en till min fru som är galen i att läsa böcker på engelska och vägrar använda datorer och plattor, och en till mig själv". 


Underbar avslutning på en diskussion och start på en relation. Och skönt att träffa en handlingens man som kändes som en intresserad hedersman.   


26 juni 2012

Hittat GOTI-ringen igen

Ahaaaaaaa, så det var där du gömde dig!


Trodde att den hamnat bland lakanen i Barcelona på Hotell Omm och skulle maila eller ringa till dem. Fast när jag packade för att åka till Paradiset i torsdags så tog jag ur ett par Fiorentini+Baker ur en skopåsen och pling sa det på parketten. Och där var min schyssta GOTI-ring!!! Happy!

25 juni 2012

Just nu i Kronblom City

En blogg att lägga tid på...

Det är få bloggar som jag besöker så snart något nytt kommer, två av de bloggar jag läser så frekvent att jag läser varje inlägg är Pelle Blohm's och Seth Godin's


Nu får du en annan typ av tips. Du ska börja följa The Guardians The Joris Luyendijk Banking Blog, enormt intressant! Joris Luyendijk är en holländsk författare, nyhetskorrespondent och tv-värd. Joris Luyendijk's blogg bygger på att ha ingenting vet om banker och bygger sedan innehållet i denna bloggen kring att han ställer raka och enkla frågor till de anonyma källor han skriver om. Han skapar porträttliknande personas av de som han intervjuar genom att ställa frågor om allt möjligt och specifikt om finansbranschen, Han frågar vad de gör på dagarna, vad de tänker på, vad de äter, hur de har det hemma och mycket annat. Det riktigt intressant är allt det som blir skrämmande insikter om hur några av dessa individer tänker och vad det är som driver dem.

Du får reda på massor mer om varför de beter sig som de gör och vilka de kan tänkas vara, vilka värderingar som driver dem och hur deras moral och etik kan se ut.

Tack Joris Luyendijk, för att du delar med dig av dina spaningar! Ni andra, läs här! De av Er som är skyldiga att läsa varje inlägg han gör är Direktören och Ekonomen!

24 juni 2012

Instagram Instaglasses


Den tyska designern Markus Gerke verkar vara något på spåret med dessa konceptuella Instaglasses. Snart kanske vi kommer kunna slänga på de här och bara Insta runt hela dagen! Om de här fungerade s¨skulle du kunna använda Insta-knappen och börja plåta med den inbyggda 5MP-kameran. Du kan också se alla filtermöjligheter och dela via ditt IG-konto. Gerke gjorde dessa enbart för att dela designen och tanken med oss, kanske ska du och jag börja tillverka dem? Kommer fungera på massor av saker.

Lite Lennybilder...

Från den pågående touren....