21 mars 2009

Upptäck eller återupptäck Reeperbahn

Det fanns ju en tid då jag och mina vänner sprang och letade efter skivor på daglig bas. Det letades bootlegs med Pistols och annat. Det sprangs på svenska och britiska bands spelningar på alla möjliga ställen. En av de singlar jag hittade denna period hade en a-sida som hette Havet ligger blank och gruppen hette Reeperbahn. De släppte 1979 denna singel och LP:n Reeperbahn. På den tiden var banddeltagarna Olle Ljungström, Dan Sundquist, Eddie Sjöberg och Peter Korhonen. Reeperbahns genombrott skedde 1981 med LP:n Venuspassagen.

1983 släppte de två LP, den underbara Peep Show och den än mer magiska Intriger. Precis innan Intriger speladess in, begick basisten Peter Ivarss självmord. På denna skivan fanns Latte Kronlund, Fred Asp och Fralle Holmqvist med. Med var även Irma och Idde Schultz. I slutet av 1983 splittrades Reeperbahn.

Däremellan hade de tyvärr gjort sig kända som Nurnberg 47 i den fantastiskt usla filmen G och en skiva som hette Samlade Singlar.
Vad som hände efteråt var att Olle bland annat hade gruppen Heinz & Young tillsammans med Heinz Liljedahl och de gjorde en grym skiva med covers.

Under några månader 1986 återförenades Reeperbahn med orginaluppsättningen och det höll bara några månader, men jag hann se ett par konserter.

Det släpptes sju singlar när de höll på. 1993 kom det en grym samlingsskiva som heter 79-83.

Oförglömliga spelningar med Reeperbahn har jag sett många men starkast minne har jag av en de hade på Mudd Club en sen natt i Göteborg och ljudet hade pajat, vilket alla märkte utom Olle. Olle bara fortsatte. Olle ställde sig och rappade om elektricitet i 10 minuter.

Om du ej har upptäckt dem eller bara skall återupptäcka dem, så tryck in Reeperbahn på Spotify och njut.

19 mars 2009

1, 2, 3 och 4. Kombinera hur du vill!

Var någon Politruk som i veckan sade att han tyckte att om den Svenska staten och Svea Rike skulle vara delägare i företag och banker så skulle det minsann inte finnas några bonusar. Tror fasen, det är ju t.o.m. spararnas pengar. Det finns fyra saker ingen vågar ta upp i samband med det som händer runt oss alla i hela världen sedan ett tag.
1. Bonusar och vad de baseras på
2. Banker
3. Notering av bolag och därmed kvartalstömningarna
4. Män och deras brist nogrannhet och överflöd av mod

Där har ni alla grundanledningarna och med dessa fyra brickor och komponenter sker hela spelet, det spel som nu tagit tvärstopp. Ta t.ex. kombinationen av att 2 oftast är 3, styrs av 4 och drivs med 1. Addera sedan att de lever på att rekommendara köp och sälj av aktier med dina besparingar, finansiering köp och försäljning av företagsköp som är 3, styrs av 4 med 1 som drivkraft.
Ja, herrejisses vad enkelt att förstå.

18 mars 2009

Kolossen fixar biffen

Har alltid gillat när företag stödjer saker eller ting med pengar som gynnar barn i olika utsatta lägen eller situationer. Häromsistens kom det ett fint utskick för något som hette Barngolfen eller liknande. Jag blev glad och tänkte att det kanske vi skall stötta, och flera kollegor och kunder spelar ju golf. Bruttans mamma fanns med i den fina foldern och stöttade detta på något sätt. Sedan kom jag till det första uppslaget. Den som var den stora representanten var Kolossen. Hoppas att det komer andra förslag, Detta hamnade i papperskorgen.

17 mars 2009

118100 Vem är The Legend?


Om du textar 118100 och frågar vem som är The Legend får du svaret: "Det är Börje Salming".

Meet

En kväll för ett tag sedan gick av en slump Mr Ferrari, Filosofen och jag på en restaurang som på kort tid har fått extremt bra rykte i Göteborg. Insåld med att det är svårt att få bord och att det skall vara helt grymt kött.
Vi hade en mycket trevlig kväll där Mr Ferrari såg till att göra allt för att höja förväntningarna och där Filosofen och jag ganska snart skaffade en egen uppfattning. Mr Ferrari hade bokat och kände folket där och vi bemöttes trevligt av en fantastsikt trevlig serveringspersonal som dessutom besatt såväl minne som stil.
Förrätten var bra, köttet med tillbehör bra för att vara Götet, men det som stack ut var det som skall sticka ut på en bra restaurang, efterrätten. Grymt bra!
Meet är bra, men den publik som fyllde stället denna kväll var ej av den karaktären som får mig avslappnad en lördagskväll och det kändes som att jag ville döpa om stället till Meat när jag såg dem. Och snälla, ta bort TVn!
Toaletternas dekor är grym och bara den värt ett besök, serveringspersonalen urtrevlig och ägarna trevliga och bryr sig, kocken tog några varv och kollade läget. Och jag säger bara – beställ efterrätt! Kommer definitivt att gå dit igen.

16 mars 2009

118100 Vilket lag vinner Allsvenskan 2011?

Om du textar 188100 och frågar vilka som vinner Herr Allsvenskan i fotboll 2011 så får du svaret ”Det gör GAIS på ren hängivenhet”. Bara att hålla med.

15 mars 2009

Var ett program med koppling till spelandet

Har tidigare skrivit en del om vad vuxna tycker om barn och deras spelande. Har legat i feber några dagar och hörde på distans ett program på TV där detta debatterades. Tror att det var den busige Göteborgaren som var programledare. Ni vet han som så många gillar för att han gräver i saker och så vidare. Igår när det var ett ämne jag är påläst på fick jag en känsla av att han kanske alltid är ganska dåligt påläst och lever på sin något populistiska, styrande och arroganta stil.
Nåväl, det intressanta ur mitt perspektiv var två saker. Det fanns en mycket påläst VD för något spelbolag där och via länk fanns det en klok relativt ny forskare i ämnet. De var enormt tydliga med en enda sak. Föräldrarna behöver sätta sig ned med sina barn och vara delaktiga. Det har jag tryckt på innan och blev glad att de kommit fram till samma sak. Föräldrar, ena er! Sätt er ned och lär er av era barn och sätt er in i vad som är det som skapar så mycket kraft. Uttala er sedan. Och ni som ej har några barn, sätt er in i det själva eller med hjälp av någon som kan eller deras föräldrar. Uttala er sedan. Mitt råd till den busiga Göteborgaren: Om du vill göra nytta för andra mer än att göra dig själv populär. Läs på! Och i detta ämne finns det bara ett sätt att vara trovärdig. Prova!