27 juli 2013

När lämnade du blommor senast?

Mycket om blommor nu... Ändå har jag bara lämnat en bukett de senaste månaderna till någon!

För mig är det av vikt att påminna mig själv om att vissa omtanke och ge bekräftelse via en bukett då och då.

Den senaste jag skickade, och det var rosor, var till den skönaste jag skickat någonsin. Den var till en person som förstod. Jag gillar människor som förstår.

När lämnade eller skickade du blommor senast?

Och förstod mottagaren?

26 juli 2013

Rosor

Den brukar kallas för blommornas drottning... För mig får den kallas vad den vill, men den är till för prinsessor och drottningar. Och rosen innehåller generellt massor av symbolik.

Rosor förekommer redan i den grekiska mytologin och kommer via grekiska och latin från ett  keltiskt ord som betyder röd. Det sägs att rosor skapades ur det skum som uppstod när Afrodite föddes och steg upp ur havet.  Så de första rosorna hade varken taggar eller doft, det ska ha varit Cupido som gav dem doft när han tappade ett kärl med nektar där ros sedan växte upp. Mamma Afrodite ha straffat ett bi som stack Cupido då han skulle lukta på rosorna genom att beröva bin gaddarna och fäste dem på rosornas grenar. Rosorna ska ha fått sin färg från Afrodites blod när hon sprang genom ett rosensnår för att rädda sin make Adonis. 25 juli 2013

Selecta

På många kontor i det Avlånga Landet serveras eller erbjuds det kaffe och annat från leverantören Selecta's sortiment.

Det är bara att konstatera att det ur flera eperspektiv är enormt negativt för svenskt företagande.

Maskinerna fungerar dåligt med glas och kräver ett extra finger för att täcka dioden.

Kaffet är sumpigt, svagt och av dålig kvalitet.

Maskinerna är av dålig kvalitet och repareras synnerligen ofta.

Ovan ger tidsförluster, minskad trivsel, höga kostnader och dåliga magar.

Jag kommer bli imponerad av om ett så uselt företag får syn på detta, responderar på mitt blogginlägg och kommer med en rimlig förklaring.
 

24 juli 2013

A Tale of Two Brains

Detta är absolut ett av mina favoritklipp någonsin... Hoppas att det finns många män som blir lite irriterade om de ser detta klipp!

Jag har lagt upp det tidigare och kände bara att jag ville påminna dig om det precis som jag brukar påminna mig själv med jämna mellanrum med hjälp av det.


23 juli 2013

Vad är nästa steg?


Det finns säljare som har en tendens att fråga efter vad som är nästa steg när de är vid vad de tycker är slutet av ett samtal...

Idag har jag lärt mig att det finns personer som agerar på detta sätt vid olika typer av relationer också. 

Vd jag menar med detta sättet är att de tydligen ställer frågor som jag möjligen trodde tillhörde skämtfilmer eller taffliga svenska filmer. 

Tyvärr säger ovan två påståenden mig en del. Jag vet att det finns enormt bra personer, varav jag har dem på såväl jobb som privat. Det jag menar med dessa korta och otydliga rader är att jag behöver smälta att det finns en viss typ av personer som jag inte behöver förklara för dig som håller med mig eller förstår mig. 

Det är intressant och naturligt att träffa på intressanta människor. 

Det är ointressant och fascinerande att träffa på förutsägbara människor.

22 juli 2013

Min strand

Min strand... Så är det bara!

Fast det är klar att fler använder och att jag inte äger den rent juridiskt...

Det är den plats där det mesta faller på plats, året om, och där skallen får den luft och kraft som den såväl behöver.

Än så länge har det inte blvit så mycket solande och badande där. Vi har varit borta för mycket. Dock har min strand denna sommaren fått bekanta sig med den person som just nu gör att allt har hoppat upp ett snäpp. Så just nu är min strand vår strand.

På bilden finner du några av de obligatoriska stenar och snäckor som följer med från stranden då och då. De står utomhus året runt i olika skålar och på olika fat

21 juli 2013

Theresa Andersson

Den 11 juli kom det ett textmeddelande från Rockstjärnan med uppmaningen att C och jag borde gå på Theresa Anderson på Kaniparken. Jag drog ett text till C och hon sa vi kör.

Ingen av oss hade någonsin hört talas om Theresa Andersson eller hade en aning om vad det var för slags musik... Helt blanka steppade vi glatt ned till Kaninparken i Little Village. Vi lyssnade snabbt på en låt som lät bra på Spotify i bilen på väg hem från jobet, det var all research som gjordes, inte ens den obligatoriska googlingen.

Så med bekräftelse endast av att det satt några av De Hängivna i publiken, vilket alltid är ett säkert tecken för bra musik så slog  vi oss ned på parkbänken...

Efteråt sa vi båda att det var en enormt annorlunda upplevelse ur alla möjliga positiva perspektiv och att hon var bland det mest begåvade vi har sett. 

Någon musikkunnig och påläst berättade för mig att hon sedan den senaste plattan ”Street Parade”, som släpptes i mars 2012, så har Theresa Andersson turnerat oavbrutet i både Sverige och USA. Hon skall även ha deltagit på Conan 
O´Brien. Och någon gång under våren så har hon tydligen tagit paus inför sommaren.

Vi gjorde rätt som följde Rockstärnans råd, gå du också om du får höra talas om att hon ska spela någonstans i närheten av dig.