29 januari 2011

Hur ser din agenda ut?

Kanske är det dags att se över prioriteringarna? Jag kommer i alla fall ihåg att påminna dig om det. Ser dagarna ut som du vill eller hade du velat att de såg annorlunda ut?
Eller är det bara skraplotterna, postnumret och lotterierna som ska avgöra att din agenda ser annorlunda ut om ett tag?

Myrra?

Ekonomen, Revisorn, Prinsessan och jag åt brunch en söndag på hotell. Mitt i frukosten påpekade Ekonomen att det var någon som rökte på under brunchen. Ekonomen är välkänd för att vara allmänbildad och kunnig. Han hävdade att det luktade myrra. Vad det var som luktade ser du nedan. 
Ekonomen hade flyttat bordljuset ett litet hack närmare andra dekorationer, och en av dekorationerna var denna lilla blomma som brann för att Ekonomen hade flyttat den lite för nära ljuset.


Hoppas att det inte räknas som mobbing att skriva detta, för det va rlite gulligt att du för en gångs skull hade helt fel. 

28 januari 2011

Lustans Lakejer - Elixir

Nu är den genomlyssnad och den faller definitivt i smaken. Min vän Författaren håller inte Lustans lika högt som förr, men rekommenderar varmt låt 3. Jag erkänner villigt att jag inte är ett dugg nostalgisk och tycker att plattan är riktigt kul och bra. Skönt att höra soundet och den ovanliga stämman. Det är bara att ladda ned den, Spotifylyssna, köpa den online eller kanske knalla till en skivbutik i den stad. Jag kommer göra allt detta. Detta är Johan Kindes nya Lustans Lakejer, utan en enda tidigare medlem eller musiker, som har släppt sin nya platta Elixir, och du ska ha den i någon form. 


Vad jag tycker är faktiskt alldeles för subjektivt, minnesstyrt, partiskt och lite för känslostyrt. Så du kan läsa Aftonbladets recension här och Expressens här så vet du att andra tycker lika.
Du hittar sidor om Lustans Lakejer på FB här och här.

Bowie - Eternally Cool

Nästan så att jag blir sugen på att börja röka...! Bowie... eternally cool!

27 januari 2011

Rose McGowan

Ibland när jag letar bilder så dyker det upp någon sångerska, modell eller skådespelerska som jag aldrig har hört talas om men som visar sig vara någon jag sett i någon rulle. Har i alla fall hört talas om filmen men minns inget av henne. Och när jag kollade henne på Wiki så insåg jag att jag träffade henne i London för några år sedan och att jag faktiskt har sett henne strippa. Hon var överraskningen på ett välkänt varumärkes stora kalas i London för några år sedan. Dessutom minns jag nu att hon tidigare var förlovad med Marilyn Manson. 


Och nu blev detta inlägg en liten hyllning istället trots att jag har lite svårt för alla dessa överopererade från början söta tjejer som tappar personlighet och ser likadana ut. Jobbigt det är att skriva illa om sak när man känner en person...


Rose McGowan for your judgement and pleasure.
Min undran är hur hon såg ut innan alla operationerna och hur hon är eller var som person innan operationerna. Är någon av dessa bilderna innan den första operationen? 
Lite för mycket pubertetskänsla för att vara i min smak.

R.I.P. Malcolm McLaren

26 januari 2011

Mera färg gentlemän!

Den mörka kostymen med tillhörande byxor, gavs av den brittiske psykoanalytikern John Carl Flugel på 30-talet namnet Den stora försakelsen. Han sa att "mannen avstod från sin rätt att göra sig vacker och inriktade sig hädanefter på att endast vara nyttig".
Det var först på 1800-talet som mäns klädsel blev mer diskret och som starka färger kodades som kvinnliga. Innan dess var mäns klädsel mer färgrik än kvinnors. 

Är nog egentligen sedan länge dags att lysa upp män igen? 

Fick mig att lyssna på...

Hela detta inlägget är borttaget för att delar av mina trogna läsare inte uppskattade skämtet. Jag minns inte vad inlägget handlade om och hade jag haft minnet i behåll så hade jag inte erkänt vad det handlat om...


Och istället önskades detta klipp...

Något annat jag ska ändra på:)?

25 januari 2011

Det är domaren som gör mål...

Detta är stulet från Simon Bank.
Svårt att sträcka på armen efter karriären som helt allsmäktig...
Simon Bank har skrivit om att det inte är spelarna som gör mål. Att göra mål är inte att slå in bollen i mål utan att det är domaren som gör mål!

Simon har tagit detta från Michel Serres som pratar om juridiken på fotbollsplanen, domaren som umpire och referee, den som skyddar spelarna från våld och ser till att lagarna följs. Det unika med fotbollsdomaren är han aldrig – nästan – ångrar sig.


Och varför gör han inte det? Varför ändrar han aldrig sina beslut?
– Hur kan man förklara att han aldrig gör det? Detta beror enligt Serres helt enkelt på att han är ofelbar. För myten om domarens juridiska envälde måste skyddas. Inte ens när han gör fel gör han fel.
Om vi nu har emotionella, ekonomiska och rättvisetekniska skäl att ge domarna stöd när de behöver det som mest så har vi alltså också filosofiska.

Låt domaren ha fel, låt spelarna göra mål! Kan det vara en paroll för världens jämnaste liga nästa år…?


Tack för uppslaget monsieur Simon!

Billie Holiday

Den första gången jag fastnade för Billie Holiday var genom att se premiären på 9 1/2 vecka för en massa år sedan. De var nere på hans flodbåt och han spelade "Strange Fruit", sedan dess är jag förlorad i Billie Holidays förlovade land. Jag tycker att du ska ge dig in där också.
"Dope never helped anybody sing better or play music better or do anything better. All dope can do for you is kill you - and kill you the long, slow, hard way"
Vissa tycker att Billie Holiday var bäst i början av sin karriär. Andra tycker att hon var bäst i slutet av sin karriär. Jag tycker ingenting, Bowie later som bäst nu när han kör sina riktigt bra låtar. Billie Holiday blev inte gammal nog för att vi ska veta tycker jag.
 "Don't threaten me with love, baby. Let's just go walking in the rain"
Lady Day kallades hon. Egentligen hette hon Eleanora Fagan Gough. Hon föddes 1915 I Philadelphia och dog den 17 juli 1959 I New York. Hon sjöng och skrev som få andra. Tidigt I sitt liv blev Billie prostituerad, redan i de tidiga tonåren. Därmed debuterade hon också på tveksamma nattklubbar I Harlem. Att thon valde artistnamnet Billie Holiday kom från hennes beundran av en skådespelare som hette Billie Dove.
Lady Day gjorde mer än 200 skivor under sin karriär och det sags at thon aldrig fick någon royalty från dem. Vem som tog den degen vette fasen. Kanske svårt med den bakgrunden hon hade samt att det knappast underlättade att hon var tung narkotikamissbrukare.  Men satan i gatan en sån röst hon hade. Här har du favvon ur låtskatten.

24 januari 2011

Om en vecka... Göteborgs bästa modebutik

Om prick en vecka publiceras och offentliggörs MrRaRe's prestigefyllda utmärkelse Göteborgs bästa modebutik. Vet att alla vi i juryn i år gjort ett, om möjligt, än mer grundligt arbete med kartläggningen, nomineringarna och med analys och kriterier. 


Det som ändrat sig från förra årets process och förutsättningar är att juryn utökats rejält, den har mer än dubblerats. Juryn har som vanligt bestått av några av Little Village's absolut främsta mode-, retail- och trendpersoner. Dessutom har en rad kändisar från TV, nöje, sport, det lokala näringslivet samt musikens värld denna gång varit med och utsett vinnaren.


Vi är nu klara och har gjort vårt val.

Död snö

Ni vet att det inte är alltför vanligt att jag kollar på dumburken hemma. Ni vet även att det inte är alltför vanligt förekommande att jag är hemma överhuvudtaget. Film har jag däremot kollat på on demand sedan jag var betydligt yngre. Hemma, hos andra, via device, på hotell, biopalats och på resa.
En sådan där ovanlig kväll när jag var hemma och faktiskt låg och kollade en film på dumburken så hände det fantastiska att jag såg något så förvånande som en film som överraskande. Jag såg en riktig kalkon som visade sig vara en norsk zombiekalkonskräckis. Trodde att jag redan sett allt av alla varianter på skitfilmer, men det hade jag inte...


Död snö heter filmen och den har hyllats av en massa tokar som den främsta i sin genre, och denna genre har det märkliga namnet ”Nazizombiefilm”, haha känn på det namnet... Jag undrar mest hur författaren kom fram till att göra denna osaliga kombination, eller kanske är det så att det gjorts massor av filmer och skitfilmer på detta tema… Fasen vet om jag vill veta. Jag kan verifiera så mycket att detta är den bästa norksa nazizombiefilm som någonsin gjorts (åtminstone efter att bara ha sett denna) och att jag ej önskar se flera. Det säger ju då inte speciellt mycket. Jag har varken sett många norska filmer, eller mycket zombiefilmer… Har Norge kanske bara denna typ av filmer… Är detta egentligen en dokumentär...

Vänta lite, jag ska googla och läsa på lite så det håller en linje och ger dig lite kunskap…

Efter att ha läst in mig lite på nätet så visar det sig att filmen ”Shock waves” från 1977 blev den första att ge zombier tveksamma politiska sympatier. Och den filmen fick ingen hjälp trots kända skådespelare. Den handlar om en gammal tysk officer som bor på en öde ö. Där vakar han över en trupp nazistiska zombier som håller till på havsbotten i ett sjunket skepp. Läste även att ”Shock waves” inspirerade de lika nazifierade ”Zombie lake”, ”Oasis of the zombies” och ”Night of the zombies” – och de filmerna beskrivs som så usla att man icke ska göra sig besvär. Börjar även du inse eller tycka att detta faktiskt låter lite intressant med denna genre?

Nazistiska zombier verkar också intressera sig för annat än människokött. Både ”Oasis of the zombies” och nya ”Död snö” handlar om hur monstren försöker skydda en skatt.
Just det ja, Död snö var det ju…  Ett gäng noska läkarstuderande åker till fjällen för att fira påsk. De kommer till Øksfjord där det sägs att byborna jagade upp de sista nazisterna på ett berg vid krigsslutet. Alla tror att de frös ihjäl, men när ungdomarna hittar en låda guld som gömdes under ockupationen gör nassarna en brutal comeback. ”Död snö” är en stunds skojig splatterfilm. När jag ropade till om den en dag visade det sig att flera av mina kollegor diggade den. Try it... you may not like it! Här har du trailern.
Här har du en recension från SvD.

23 januari 2011

Satan i gatan av Olle Ljungström och Jacob Frössén

2008 lanserade och visade Olle Ljungström tillsammans med illustratören Jacob Frössén 20 meter tecknat på fotografagenturen Vol's nya galleriutrymme.
Satan i gatan hette projektet där de båda korsar varandras penn- och kritspår utmed en bård som löpte utmed galleriväggarna för att sedan säljas som metervara. Det gemensamma temat var dikotomin god/ond. 

Hur mycket som såldes vet jag inte...


Samma Jacob är den som regisserade "En film om Olle Ljungström" som visades på SVT förra året. Här hittar du trailern från YT.

Schysst svartvit på Bowie

Det finns bara en... David Bowie! Haha, nu fick jag det att se ut som en sjätteklassare har skrivit detta...:)