06 december 2008

Jag har aldrig och kommer aldrig rösta...

i riksdagsval eller annat. Varför skall eller skulle jag? Allvarligt talat. Jag gillar ju i grunden att man väljer de an känner och gillar att såväl umgås, som jobba, sporta, käka och så vidare. Jag skulle även gilla att tillsätta alla kollegor och ansvariga. Fast när jag gör egna val vill jag ju känna personen. Om jag ej känner personen vill jag åtminstone prata med den för att höra hur hög sannolikheten är att den jag pratar med mappar mot mina eller andra krav.


Om jag hade kunnat rösta på Direktören, Fastighetskungen, Agenten, Perceptionisten, Rockstjärnan, Last Man Standing, Prinsessan, Den Vackra eller någon annan som jag vet vem de är, vad de kan, hur topparna och dalarna sett ut i livet, o.s.v. så förstår jag om jag hade röstat fram den personen i ett riksdagsvall eller liknande. Som det är nu så går inte riktigt det. Vi skall rösta på uråldriga partier med ärvd fuskmoral. I dessa partier bereds vi sedan möjlighet att pricka för personer, som i de flesta fall aldrig ens haft något annat än möjligen prao/pryo eller sommarjobb på sin meritlista. Anledningen att de ej har hunnit med mer är enligt dem att det är så himla speciellt att vara politiker. Det är klart att det ärr himla speciellt om det urval vi har att rösta på ej är en spegling av det samhälle där vi andra lever.


Jag har ännu inget alternativ eller lösning på ovan, men det kommer jag säkert komma med. Några saker är dock solklara för mig med demokrati. Om 100% är de som har rösträtt och bara 75% röstar så borde 25% av stolarna vara tomma i Riksdagen. Eller om 100% har rösträtt och 25% röstar blankt, 25% på något parti och 50% ej röstar... Då borde hälften av stolarna vara tomma oavsett...


Nåväl jag återkommer!

Alla har råd att vara välklädda

En sak är säker. Förr gick det att skylla på att det var för dyrt och att grejer med färg eller med ovanlig design ej gick att köpa för det skulle vara ute med den stilen säsongen efter etc. Det funkar ej längre. Idag kan alla vara enormt välklädda och fräscha från topp till tå och inifrån och ut för ett par tusenlappar. Nästan alla. Det handlar ej om märken utan om stil och förmågan att handla saker som ej syns och kombinera dem med saker som syns. Dessutom är det så idag att det finns Spanska och Svenska Kedjan, det finns DR-bolaget, EIF med flera. Det är helt OK att skylla på att du ej är intresserad av kläder, men ej att du ej har råd. Det finns dessutom någon kring dig som faktiskt har koll och kan hjälpa dig. Låt dock inte din respektive vara den som avgör vad du passar eller ej passar i, ta second opinion. Du kan leta upp någon på ett av ställena med lägre priser som hjälper att guida dig. Var bara ärlig med din bakgrund och vad du har för budget och handla ej set. Hela Sveriges befolkning, med mycket få undantag, skulle kunna klä sig med mer färger, större variation och mer stil utan att lägga mycket mer pengar än vad de gör idag.

Ett par att se upp till!

Bland alla de par jag har träffat och lärt känna genom åren så finns det ett som sticker ut. Det är bara detta paret som jag aldrig hört bråka, kompromissa eller löjla sig i största allmänhet. De har alltid varit varandra trogna och umgåtts i stort sett hela sina liv. Men framförallt så har ni alltid sett till att utveckla varandra genom att ständigt vilja veta mer om allt, andra och varandra och dessutom verkligen sett till att förstå på djupet. Jag kommer alltid att ha er som mina idoler för att den totala synergin mellan två människor finns och kan fortgå. Ändå har ni alltid både sett olika ut och pratat olika. Ni två är det finaste paret som finns. Tack A och K! Ni är för alltid mer än RaRe!