30 april 2011

Ubangi - The little cat and the dirty dog

Jag har skrivit om Ubangi tidigare här. Och jag tror att denna promotionvideon gavs ut 983. Ubangi var i denna konstellationen ett helt grymt liveband och det säger jag efter att ha sett dem ett tjugotal gånger på den tiden. En av dessa spelningar var på ett diskotek i Little Village som hette Heaven och publiken bestod av tjogo personer av vilka samtliga var vårt gäng som hade gått dit tillsammans. Det var en helt magisk konsert.
Kanske var detta deras största hit, singeln kan säkert ha sålt i flera hundra ex.

Är du anonym när du kommenterar?

Jag hittade en kul artikel på IDG.se som handlar om “Vem var det som skrev?”. Du hittar den här.

Den handlar om att du kan dölja din identitet online och även när du noggrant suddar ut alla spår tillbaka till dig och din dator så kan det ändå gå att peka ut dig. Det hela bygger på att ditt sätt att skriva röjer dig. Tydligen har en grupp kanadensiska forskare utvecklat en ny metod att spåra skribenter. På svenska kallas det för skriftprofil och bygger bland annat på: vilka ord du använder, hur långa meningar du skriver, hur ofta du gör nytt stycke – allt ingår i något som på engelska kallas för ditt writeprint. Skriftprofiler är definitivt inget nytt…. Men artikeln är läsvärd. 

För min del så får du kalla dig vad du vill när du skriver på denna bloggen och jag själv lever ju faktiskt ut ett av mina alias här. Puss på Er!

29 april 2011

Tack för parfymen!

Ibland händer ovanliga saker. Jag satt på ett flyg för ett tag sedan (oväntat va!) och fick en komplimang av en som jobbade i kabinpersonalen när jag klev på planet. När jag sedan skulle kliva av planet, klev av sist av alla, så fick jag en flaska parfym av kabinpersonalen för att de tyckte att jag var den bäst klädda personen de haft på flyget på länge. Stort tack till och hatt av för kabinpersonalen! Och puss till W19 som är dom som håller mig på banan i smak, stil och klass.

28 april 2011

Tro det eller ej... Nya brands på MrRaRe's lekamen

Jag köper en del kläder och genom åren har det alltid varit något märke som legat bättre till än andra. Du vet att jag köpt kängor och skor samt klockor och strumpor från en massa varumärken och att det varit mycket RA-RE på kläder och scarfar. 


De senaste märkena som kommer mig närmare är DondupMauro GrifoniD'majuscule, Muubaa och annat. Jag kommer dunka upp plaggen här under våren och sommaren. 
Här ser du min fantastiska och väl doftande skinnjackskjorta av den mer magiska kvalistilen från Muubaa.

27 april 2011

One Teaspoon - ringar är viktiga

För någon månad sedan sprang jag in i ett varumärke jag ska skaffa mer koll på och naturligtvis var det W19 som introducerade det. Varumärket är One Teaspoon och ringarna jag köpte hittar du nedan. Jag vet att det inte är i klass med ringar gjorda av Peter Forsman på Smederna Lantz, men det är kul variation.

RA-RE SS2011 Något för en Prinsessa?

Djäkligt coola plagg. Fantastiska kläder med fantastiska detaljer. Kolla in hela vår- och sommarkollektionen här.

26 april 2011

Hur klär vi oss?

Jag har skrivit om det förut. Jag har påstått att en sak är säker. Och saken är att människor kan klä sig bättre. 


Förr var det enkelt att skylla på att det var för dyrt och att kläder med färg eller med ovanlig design inte gick att köpa för att det skulle vara ute med den stilen den kommande säsongen och så vidare. Det fungerar inte längre. Idag så kan, i princip alla, vara välklädda och fräscha från topp till tå och inifrån och ut för ett par tusenlappar. Nästan alla. Det handlar inte om vissa märken som du ska ha utan det handlar om stil och om förmågan att handla plagg och saker som inte syns och att kombinera de med saker som syns. Dessutom kan du idag använda det faktum att du har tillgång till Spanska och Svenska Kedjan, det finns DR-bolaget, EIF med flera. 


Det är numera okej att skylla på att du inte är intresserad av kläder, men i princip alla har råd. Det finns dessutom någon kring dig som faktiskt har koll och kan hjälpa dig. Låt dock inte din respektive vara den som avgör vad du passar eller inte passar i, ta second opinion. Du kan leta upp någon på ett av ovan ställen eller en mindre butik där ägaren har koll. De kan hjälpa dig och guida dig. Var bara ärlig med din bakgrund och vad du har för budget och handla inte set med grejer. 


Hela Sveriges befolkning, med mycket få undantag, skulle kunna klä sig med mer färger, större variation och mer stil utan att lägga mycket mer pengar än vad de gör idag.


Det är bra att synas, det är bra att skaffa det där plagget som har fel färg, det är snyggt att variera, det går att bryta så kallade klädkoder på jobb och privat... Bara kör, skaffa smak genom att våga.

Dagens Billboard

Det kommer att hända så mycket mer när varumärken och byråer förstår att vi människor tycker om att berätta kul saker och vara med om upplevelser. Alla tycks ännu ej ha insett att vi gillar att föra berättelser vidare. Gissa om de som passerade denna billboard i Japan 2009 har berättat det vidare?Det var Nikon som tog sin inspiration från den galna kändissjukan bland paparazzis för att lansera sin D700-modell I Korea. På en flitigt använd tunnelbanestation I Seoul satt denna mycket interaktiva light-box billboard. Paparazzis plåtar vanliga människor som möttes av en mängd blixtar. De passerande följde sedan den röda mattan ur stationen och in till ett varuhus. Mission accomplished! 

25 april 2011

Bojkotta Grekland som resmål

Rubriken på detta inlägget var rubriken i Svenska Dagbladet under Brännpunkt torsdagen den 21 april.  Det var Mårten Schultz som har skrivit den. Mårten är professor i civilrätt vid Upsala Universitet och driver även en blogg.


Du hittar det han skrev via denna länken. Fantastiskt väl skrivet och bra åsikter. Jag gillar verkligen när någon formulerar något som jag köper och gör till min egen åsikt. Tack Mårten! 

Texta eller ringa...?

De som är yngre än vissa av oss andra sägs ringa mindre till förmån för att texta och chatta mer. Några nära har kommenterat detta faktum till mig och tycker att det är konstigt och lite märkligt. Är det verkligen konstigt och märkligt? Jag håller med om att vissa saker passar mycket bättre att göra ansikte mot ansikte (utan någon som helst digital hjälp) och vissa saker är bra att ha en röst till. Men min föräldrars föräldrar, och kanske mina föräldrar också, tyckte att det var ett konstigt sätt att umgås att prata i telefon ett gäng timmar...


Är det kanske så enkelt att det lätt blir så att vi tror att det är nya fenomen när det egentligen bara är nya bärare och devices?

24 april 2011

Vänner

Vänner är ett bra påhitt. Jag har fantastiska vänner.


Förmodligen skulle de kunna vara fler om jag prioriterade att underhålla fler av relationerna. Jag har svårt att få till tiderna för de vänner som är i fasen med att deras helger är fullbokade. Jag ska göra ett bra försök att se till att relationerna blir fler. Kring mig har jag ett gäng med helt fantastiskt olika och bra personer som förhoppningsvis vet att jag finns där för alltid, för jag vet att de finns för alltid. 


Livet är allt väldigt bra. 

Gammal förbjuden Cola-reklam