10 januari 2009

Rekommenderar Caleo

För några år sedan hade Anfallaren flyttat hem till Göteborg efter proffsåren utomlands. Vi gick en söndag med familjerna och åt brunch på Caleo. Efter detta första besök är jag med nöje en frekvent gäst.
De har bra blandning på gäster och personal, jag gillar att ägaren finns på plats i dörren och garderoben och jag gillar verkligen deras mat.

Caleo ligger i samma lokaler som Marilyn Video en gång i tiden huserade i. En restaurang med medelhavsinspirerad mat och dryck.

Mitt råd är att du väljer tre eller fyra smårätter varje gång du går dit och att du sitter där några timmar. Personligen föredrar jag att sitta och äta vid barborden eller fönsterbarborden. Gärna med ansiktet mot dörren och ryggen mot väggen. Perfekt överblick.

Personalen är alltid lika trevlig och läser alltid hur de skall agera beroende på om jag är där med Vackra Tradern, Prinsessan, Julia Roberts, Grabbarna Grus, Tennissprinsarna eller kunder. Mycket proffsigt och bra rekommendationer när gäster frågar om råd. Dessutom slipper du som gäst påtvingade rabblingar och berättelser om vad du beställt.

Om du går dit, lova mig att du tar en stor portion skaldjurssoppa innan de två eller tre smårätterna.


Vad har ni lovat vem och varför?

Det var en sådan där dag ganska nyss när ganska många gör samma sak, lovar en massa.
Vad har du lovat skall ske detta året?
Vad har du lovat dig själv, eller framförallt andra?
Sluta röka, dricka mer vatten, träffa dina föräldrar oftare, ordna kalas, använda gymkortet?

Är denna typ av löften något du brukar ta beslut om och dessutom hålla?
Varför berättar du för omvärlden om dina löften?
Hur prioriterar du dem?
Nå?

Lova dig själv vad som skall ha hänt om ett år och varför. Se till att det händer. För din egen skull.

09 januari 2009

Australia eller gick vi fel?

Det finns flera delar av en och samma kväll att beskriva. Jag tänkte hålla mig till filmen vi gick och såg.
Planen har varit att jag skulle gå på den i julas med min till åldern äldsta vän. Det blev ej så. Nu gick jag med min vackraste vän. Det hade inte spelat någon roll med vem jag gick och såg den. Filmen Australia...

Här kommer summeringen:
Det handlar om Australien...det är ett stort land...I Europa börjar andra världskriget...

Från Europa till Australien åker den unga stela brittiska frugan för att besöka maken. Maken äger mycket i Brittanien och en farm i Australien...hon skall kolla om han sköter sig...nej, jag orkar inte skriva ned denna skiten...

Jag ger dig en annan summering; En av de absolut sämsta filmerna jag någonsin sett. Kunde ha varit Nutcase Collin som regisserat och jag bara väntade på att Tom Kryssnings förra fru Nicole Kidding skulle ta av sig masken och att det skulle visa sig vara Helena Bergström. Den manliga huvudrollsinnehavaren hade gått i röstträning hos Crocodile Dundee och det fattades bara att han skulle börja brottas med krokodiler och kasta knivar så hade det varit fullbordat.

När hela salongen kände att filmen var slut och alla hade väl identifierbar träsmak i aktern körde filmen på med en nya helt meningslös vända på en timme och en kvart till.

Av ren artighet stannade vi kvar hela vägen och läste de vackra eftertexterna som berättade lite om aboriginer och att de fått en offentlig ursäkt 2006 av den Australiensiske Premiärministern.

Solklart? Jag lovar att det är enkelt att hänga med i handlingen om du går och ser den. Omöjligt att ej förstå vad som händer.

Jag bjuder här på ett förmodligen vackert filmat YT-klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=p447zpUmbxw

Handlingen då? Hur tänkte ni med manus när ni gjorde den?...Tänkte inte på det. Hej då!

PS. Så här tyckte någon annan och där kan du också förstå tempot och handligen genom att se på klippet:
http://entertainment.timesonline.co.uk/tol/arts_and_entertainment/film/article5178513.ece

05 januari 2009

Jonas Gardell

Känner inte människan och hoppas att aldrig träffa honom. Jag är helt säker att jag får rätt bild av honom genom allt jag sett live och i TV genom åren. Karln är ju helt rudad eller ding.
Jag frågade en klok kvinna jag känner vad det skulle ha kallats, det han har, på den tiden hon jobbade med problembarn och missanpassade. Hon svarade att: "Det skulle ha kallats en sjuk person som behöver hjälp och som får frispel varje gång han ej är eller står i fokus".
Jag har bara en kompletterande åsikt och den är att han är den enda officiella person som fortfarande tycker att homosexualitet är något märkvärdigt eller konstigt. Om han inte får hjälp snart så bör han tas bort från rampljuset, annars kommer han att göra att en massa inskränkta människor tror att de som är homosexuella är pucko!

Not RaRe, just stupid! Help him!

Gör Zlatan till kapten!

Jag har ett enkelt och modest önskemål, gör Zlatan till lagkapten i det svenska landslaget. För mig var det så att han blev en man när han fick bindeln på sig. Jag påstår att han är en person som sätter en enorm ära i att vara mannen i familjen och att han växer med ansvar. Dessutom får det mig att tycka att det känns bättre att vara svensk med Zlatan som främste representant för vårt land och landslag.

Det var helt rätt att ha Freddie som lagkapten tidigare, och efter att han slutade med landslaget så finns det bara en person som har något intressant att berätta och som dessutom är så mycket i fokus internationellt så att det ger landet, sporten och laget reklam.

Så GIH-Lars, sköt ditt jobb och ge Zlatan bindeln med ansvaret och ge oss därmed en av förusättningarna för framgångarna vi vill ha.

En lek med eld

För några år sedan läste jag grymt mycket så kallade spännande böcker, jag plöjde genom Woodward, Forsyth, Ed McBain, och hade Colin Forbes Tweed som favorit...

Efter en av allt för många eller lika Tweedböcker tröttnade jag rejält på denna typ av böcker. Kändes som om alla som skrev agent- eller deckarromaner försökte göra det krångligt spännande och att det alltid slutade på väntat sätt. Fram till i somras läste jag ingen så kallad spännande bok på flera år utan har ägnat mig åt sådana som skall vara nära sanningen. Kanske var det en förklaring til att jag gilade En lek med eld av Peter Robinson.

Två utbrända lik hittas i en kanalbåt. Det ut som en olyckshändelse. Överkommissarie Alan Banks misstänker att det rör sig om ett brott. Ytterligare en misstänkt anlagd brand inträffar och då börjar polisen känna att de har att göra med en mördare. Banks och hans kollega Annie finner snart flera tänkbara motiv och gärningsmän.

Ej RaRe, men skön avkoppling.