12 augusti 2011

Polisen testar Segway

Foto: AFP

Tydligen så ska Södermalmspolisen i Stockholm ha rullat ut på tvåhjuliga Segways, ett självbalanserande fordon som drivs på  sedan ett tag. Lite Polisen goes Solsidan.
De motiverar det med att de kan röra sig lättare över större områden då... Vad händer om skurkarna springer i trappor undrar jag? 

Kanske hoppas de att det är en Fredde är den framtida hotbilden och som kommer begå brotten i storstaden framåt...


Själv får jag lite feeling av Apornas Planet... 

11 augusti 2011

Engagemang

Engagemang är skojigt. Jag har alltid tyckt att det är såväl skojigt som näst intill vackert att se riktigt och äkta engagemang.


Satt på Öresundståget sent i söndags från Muzak City till Little Village och kom i samspråk med en fotbollssupporter. Han hade klubbmärket tatuerat bakom vänstra örat och snyggt var det. Han satte genast igång att sälja in och berömma sitt lag. 


Som för honom var något mycket större än ett lag eller något man hejar eller håller på. Han beskrev detta med en sådan enormt övertygelse. Och då menar jag inte sådan där övertygelse som jag kallar det andra kallar säljare, alltså snack utan djup. Utan jag menar riktig och äkta djup övertygelse inifrån och ut. 


Om det någon gång kommer finnas ett enda varumärke som är ett bolag som har den typ av kunder som denna killen representerade så kommer det att gå enormt bra för det bolaget. Han berättade innerligt om hur fansen hade köpt en spelare till klubben när det gick illa ekonomiskt för hans klubb för många år sedan och han var enormt entusiastisk över allt från tabelläge till klacken. 


Tack för att du smittade av dig.


Vilken klubb han höll på? Enligt honom så höll man inte på hans lag... Man är GAIS:are! 

09 augusti 2011

Den här stranden

Så många gånger jag varit här. Promenerat, suttit, sprungit, legat och varit här. Det är bara så att jag har behov av denna stranden. Det är den plats som jag har svårast att redogöra för vad jag gjort och gör på. Jag bara är och finns när jag är här, oavsett om det sommar, vinter, höst eller vår. Och numera plockas det alltid med en sten eller en snäcka snart nog varje gång jag är här.

Min strand fungerar som jag tror att kyrkan fungerar för troende och dessutom sjunger eller nynnar jag ofta högt för mig själv när jag går här. Den låt jag spelat och sjungit flest gånger i min skalle här är utan konkurrens Paradisets Portar. 

08 augusti 2011

Jag gillar inte deckare och kriminalromaner

Jag gillar inte deckare och kriminalromaner. Känns som de alla har gått i samma skola och bygger upp alla berättelser, stories och intriger på samma sätt. Känns som allt är skrivet och påhittat redan.
Ändå la jag mig på ryg en lördag i Paradiset och läste Den Farliga Leken av Marie Jungstedt.den var okej för att jag inte läst en hel pocket på en dag på länge. Och trots att jag kom på intrigen ganska tidigt i boken så blåste jag på. En gång funderade jag på att slå upp sista kapitlet för att se om jag hade rätt och sedan var tanken att lägga den i bokhyllan för evigt. Nu blev det så att jag läste klart den istället.

Du kan säkert hitta tiotusentals böcker som är bättre än denna och jag tycker inte att du ska lägga tid på den. Om du redan har den och vill fördriva en dag med hjärnan avkopplad så kan jag meddela att den blir lite som att kolla på ett avsnitt av någon av de där avsnitten som alltid går på svensk tv på söndagar.

Mördaren är den som målas upp som den snällaste och mest hjälpsamma. Bara så att du vet. 

07 augusti 2011

Tack och pinsamt

Jag spenderar en hel del tid i Halmstad på helger och de få ledigheterna. Jag har precis varit två veckor i Halmstad.
Jag är ganska bra på att se till att det inte blir en massa jobb och surfande när jag väl är ledig. Vill dock skriva en del på bloggen och ha möjlighet att beta bort mailen varje dag.

Denna och alla andra gånger i Halmstad så blir jag lika fascinerad av den enormt dåliga mottagningen oavsett jag använder Telia via dångel eller Tele2 via iPhone. Det är sämre uppkoppling än det var via modem 1997. Jag kan i alla fall en del om hur det fungerar och är helt enkelt av den uppfattningen att det är pinsamt dåligt. Och då har jag bytt platser och positioner över ganska stora delar av Halmstad samt på alla dygnets timmar.

Jag vill helt enkelt att Telia och Tele2 berättar var de var har bra uppkoppling i Halmstad, så åker jag dit. Hör ni inte av er så är det svar nog. Kanske ska använda delar av alla de pengar ni lägger på byråerna och reklamen för att skaffa nya kunder till att det finns något att bli nöjd över?

Tack för att jag sluppit lägga så mycket tid och fått en paus från arbetande och bloggande, pinsamt är att ni inte kan leverera vettig täckning och kraft. Tacket är av artighet och pinsamt är er utmaning.