03 december 2011

Elton Basur - Galleri


Även i Little Village finns det coola saker... Och de flestaav dem finns på Karl Gustavsgatan 15. Där hittar du både Sveriges coolaste klädbutikW19+Guapa samt ett relativt nyöppnat och riktigt schysst galleri som heter Elton Basur.Elton Basur öppnades sommaren 2011 och har haft flera finaoch coola utställningar redan, just nu är det Björn Ekegren. Och innan dess hardet varit mycket Lars Tunebo.Om du ända ska till W19+Guapa så glid in på Elton Basur.Här några av Ekegrens skulpturer.
Nedan ser du några av Lars Tunebo's tavlor. En av dem känner du igen från The Enormous Wardrobe...?

Nirvana - The Man Who Sold The World

02 december 2011

Fantastiskt omslag - Vogue

Det behövs inte sägas något om vem som har varit inspirationen...

Det viktiga

Vaknade en lördagsförmiddag i november och det hade varit enormt ambitiös en period. Den ambitösa perioden hade dessutom kommit efter en veckas intensivt sängliggande och kanske var krafterna och batterierna lite sådär knappt halvfulla.


Hela lördagen bara interagerade jag med vänner i helt oplanerade möten och snack och prat, traditionella såväl som nutida.


När jag på sen eftermiddag eller tidig kväll nu skruver detta så inser jag en sak med flera bottnar. Shit, vad jag känner mycket levande människor av alla de slag. Och vad intressanta och bra de allra flesta av alla är. Jag har massor av vänner och människor med vacker insida och de är fyllda av klokskap och filurskap.


Det som jag känner för nära vänner och människor som Stylisten, Prinsessan, Fotografen, Min Lilla, Rockstjärnan, Agenten, LMS, Fixaren, Direktören, Min Lilla, Ann, Facklan, One, Perceptionisten, Den Vackra, Ekonomen, Kartan, Fastighetskungen och andra är faktiskt ren kärlek. Och det finns fler, fast denna gången blev det dessa namnen... Love Ya!

Några veckor gamla

De här rackarna är jag nöjd med. Snörkängor från Diemme. Jag köpte mitt par på W19+Guapa. Dessutom har jag dem på mig idag, kommentera dem gärna.
Om du är tjej så ska du fråga efter de helvita, helfina! Är du junior ska du kika på de oranga!

01 december 2011

Simon och Ekarna

Jag gillar verkligen inte svenska filmer, det kan jag konstatera. Och när vi igår hade ett kundevent med fantastiska föredrag, god mat, fina vänner och annat på Bergakungen i Little Village så var jag så enormt nervös när filmen skulle vevas igång. Simon och Ekarna var det som gällde och delar av miljön skulle vara Göteborg under andra världskriget.


Efter några minuter vände jag mig till stolsgrannen och sa "Vilken fantastisk film". Och så fortsatte den, för detta är en helt fantastisk film. Jag är övertygad att den kommer bli en världsfilm, den är enormt bra och ruskigt välgjord och enkel. Varenda skådespelarinsats är ruskigt äkta och trovärdig. Jag kan inte komma på något annat tt skriva än SE DEN! Det är ett MÅSTE!


Det ska sägas att filmen Simon och Ekarna har premiär den 9e december.
Filmen handlar om den unge Simon, Eken eller Ekarna är blott sidofigur eller sidofigurer. Filmen bygger på Marianne Fredrikssons roman som jag aldrig läst men som jag nu ska läsa. Simon växer upp i en arbetarfamilj utanför Göteborg. Redan tidigt i filmen bryter andra världskriget ut, och vråldåren Hitler gör gör några av sina första krigsmoves. Simon har en sträng och begränsad pappa och en kärleksfull mamma och han känner sig lite annorlunda och utanför. Simon gillar böcker och att hänga i sin trädkoja i eken. På eget initiativ och mot sin pappas vilja söker han sig till fina skolor och utbildningar som en hans gelikar inte söker sig till. Första dagen i skolan möter han Isak, vars pappa är förmögen bokhandlare som flytt undan förföljelsen i vråldåren Hitlers så kallade Tyskland. Simon och Isak och deras familjers liv vävs samman samtidigt som kriget rasar i Europa. Där har du hela abstraktet.


Här finner du en trailer...
Och det finns en sak som är solklar, och då ska du ha respekt för att jag avskyr svenska filmer, det är en helt fantastisk film som du ska se!

David Bowie & Ricky Gervais


30 november 2011

Minst en limefärgad väg

Den dagen det är dags för att renovera The Enormous Wardrobe så kommer minst en vägg att bli limefärgad. Så är det bara. Jag blev inspirerad av Rockstjärnan och ett besök hemma hos honom samt en bild på honom och hela hans arsenal av guror. 
Den dagen det är dags för den stora renoveringen av The Enormous Wardrobe så kommer hela lägenheten att målas vit, sedan kommer en vägg att målas i lime och preliminärt vet jag vilken vägg det kommer bli.

Tack för inspriationen Rockstjärnan! 

Lika cool som...

29 november 2011

Fina W19+Guapa

Vissa platser och människor bara fastnar i hjärtat. Och när platsen och människorna i kombination blir en viktig del av livet så blir jag totalt lugn. Detta korta lilla inlägg är en kärleksförklaring till Familjen Fabulous och till W19+Guapa, ni är helt unika!

Jolins Blogg

Denna bloggen har flyttat runt lite i cyberrymden, så det gäller att hänga med var den finns. Men den är alltid värd att läsa, Jolin vågar skriva det hon tänker på och utifrån hur hon mår och känner sig. 
Det är som med allt annat, du kanske gillar den eller så ogillar du den. Det avgör du, har du bra smak som jag så väljer du att läsa den frekvent. Läs Jolins Blogg här och ofta...28 november 2011

LearnSomeThingEveryDay

Varje dag kommer det en ny bild och text från LearnSomeThingEveryDay. Jag har rekommenderat den tidigare och påminner dig nu. Se även till att ladda ned appen, den är en trevlig tanke varje dag. När jag skulle lägga upp detta inlägget så kändes det som det inte varit så aktivt det senaste. 

David Bowie - Life on Mars?


27 november 2011

Just nu i Little Village

Vi sitter och tänker lite, Analytikern och jag. Och eftersom jag vet hur mycket ni uppskattar dessa inslag på lördagarna så tänkte jag bjuda på detta populära inslag även idag. Idag är det ett av mina äldsta par från Fiorentini+Baker, fina va?

Varför sneddar vissa?

Är du en av dem som sneddar över en gräsplätt istället för att följa gången? Kanske genar du med cykeln ibland för att spara... Eller att du kliver över från asfalten till gräset en meter innan det är tänkt för att inte behöva ta en kurva utan... Kanske ser du att det är lite glest i häcken runt parkeringen och struntar i att grinden till parkeringen är två meter fram för att...


Jag är inte en av de som genar, vare sig hemma på tomten, hos vänner eller på gator, torg eller i allmänna parker. Kanske beror det på att jag har ett tvångsmässigt behov att inte vara som alla andra? Om du ser mig göra det så påminn mig gärna. Och jag säger aldrig till någon annan. Däremot är det kul när vänner och bekanta genar och jag fortsätter "rätt" väg och fortsätter prata utan att kommentera det. Det betalar sig bättre.