12 december 2009

Snygg och RaRe jacka du har...


Jag fick denna fina komplimang av en vän för denna fantastiska jackan på bilden. Jag hade på mig den då min vän och jag promenerade. Hon tyckte om den och provade den. Hon såg mer ljuvlig än vanligt ut i den. Dels är hon vacker, men hennes ljuvlighet satt mest i att jackan är fantastiskt snygg. Varm och väger framförallt ingenting. Ta gärna benvita jeans till. Fast det spelar ingen roll. Jackan är grym.

11 december 2009

MrPerswall

Håller på att klura på hur det skall se ut hemma om ett tag. När jag scannade runt på nätet och kollade med vänner genom WOM så fann jag en kul grej. Jag visste att det fanns genom Strumpan, men blev fullt medveten vad det var första gången jag besökte http:www.mrperswall.com.



Du kan ladda upp dina foton eller bilder och de kommer printas som tapet i valfria storlekar. Spelar ingen roll om du är arkitekt, företag, eventbyrå eller  privatperson. Välj motiv, testa och kolla bilderna och beställ.
Jag skall göra det såväl till jobbet som privat och idéerna bara sprutar ur mig. Har idag föreslagit flera vänner att börja använda MrPerswall. Nu tipsar jag dig också.


Göteborgs bästa butik...bara dagar kvar

Nu är juryn klar med sitt arbete!

Ni har garanterat läst om det här och hört talas om tävlingen!

Som du garanterat läst om tidigare på MrRaRe så pågår "Göteborgs bästa butik"! Priset till Göteborgs bästa privataägda klädbutik som kommer delas ut för första gången och året. MrRaRe, den beslutade juryn och sponsorerna har nu under månader fått resultat av att det gjorts besök.

Vi har som tidigare sagts dessutom vandrat runt och provhandlat och scannat själva, samt kollat hur det svaras på mail, telefon samt hur nattskyltning ser ut. Detta har varit grunden för alla nomineringar, som nu är klara. Alla besök i butikerna har skett på samma sätt. Vi har skickat in en attraktiv tjej eller kvinna respektive kille eller man. Kriterierna på de som besökt butikerna är att de alla har ett extremt klädintresse, varit nedklädda i svart och blått, samt att de har handlat. Alla har följt samma mall och tagit upp dialogen med diktafon. Målet har varit att få hjälp att våga klä sig på ett nytt sätt.
För ett tag sedan konstaterade redogjorde jag för ovan kriterier. Vi har även haft med kriterier som inredning, hängning, kommunikation, ren magkänsla samt att vi frågat runt bland våra bekanta. Som vi tidigare förklarat så är det så att alla i juryn handlar mycket kläder i flera butiker i Göteborg. Därför har vi bestämt att de andra i juryn får behålla sin anonymitet.

I veckan som kommer så meddelas beslutet till den segrande butiken. Mer information kommer.

10 december 2009

Tiger & Accenture...Stand by me?


Tiger Woods är en golfspelare som förknippas hårt till varumärket och bolaget Accenture. Accenture har haft och har en koppling till en individ vars varumärke är mer känt än Accentures eget.

Surfade in på deras http://www.accenture.com/ idag och på landningssidan (kör en refresh ifall någon anna av de tre bilderna dykar upp) fanns ovan bild på familjefadern med den smakfulla tillhörande bildtexten:

Oppurtunity isn't always obvious
Explore our features research and experience

Att det kanske stämmer på Tiger förefaller uppenbart.

Vad har han sagt till Accenture? Stand by me?

09 december 2009

RaRe är alltid svårt att låta bli

















Vissa plagg går bara inte att låta bli. På bilden ser du några grejer jag ej har kunnat låta bli. Byxorna är svarta och vaxade, bältet är fantastiskt snyggt med blänkande spänne med dödskalle. T-shirten talar för sig själv. Och den stora koftan med sitt tidlösa mönster är magisk. Skall snart ha premiär i den. Det enda jag ej fått tag på är den fantastiskt snygga scarfen, men den kanske dyker upp.

Mannen gör kläderna!

08 december 2009

"Tänk vardag"


Genom att besöka butiker och prova på deras service och utbud så får jag mycket tankar om vad service och kriterierna för en bra butik är, åtminstone för mig just nu. Ett av de bästa uttrycken jag tagit till mig är "Tänk vardag". Tror att det var när jag provade pälsen på bilden och fick denna kommentar plus att jag av samma butiksägare fått klart för mig att det är jag som avgör vad som tillhör herr- respektive damkollektionen. Flera som jag sett i pälsen på bilden har sett helt fantastiska ut i den. Och jag har sett Prinsessan, Bunnyn, Stylisten, Spinn, Fixaren med flera i den. Du kan köpa denna "päls" från RaRe. Tänk vardag!

Många gånger har jag själv och andra skippat att köpa ett plagg de gillar för att det "syns för mycket" eller är för extremt. Tänk vardag. Det enda som skall hindra dig från att köpa saker är ekonomi. Tänket är prova, prova saker du ej provat förut, ta bild på dig och kolla prislappen och tvättråden efter det.

07 december 2009

"Damn it's good to be me!"

Fick ett meddelande av en vän som började med detta som rubrik. Denna rubrik och att gå runt i Paradiset och applicera den på en massa tillfällen och situationer har gjort mig glad.




Satt och slötittade på en repris av Idol och insåg hur ofta musiker, politiker och andra pekar på publiken och ropar "Jag älskar er". Tänk om de istället sade "Oj, vad det ni gör får mig att känna mig bra" eller "Jag önskar att alla ni skulle få känna hur det känns att vara jag just nu, tack". För mig skulle det vara mer naturligt och trovärdigt.

Fast kanske är det för svårt för denna typ av människor att applicera saker utifrån och in. Eller kanske är det så att meningar som börjar med annat än "Jag..." helt enkelt inte känns äkta.

Personligen är det enkelt att erkänna att det finns enormt många som gör att det känns förbannat enkelt och bra att vara jag. Hoppas att de flesta vet om det. Tack!

06 december 2009

Mockba Music, 1982 till 1984.

Och med gårdagen i åtanke så är det lika bra att jag skriver om Mockba Music också... Tom Wolgers var medlem i Lustans Lakejer. Tom lämnade Lustans Lakejer hösten 1981. Jag vet inte anledningen att Tom lämnade Lustans men förutsätter att det var olika viljor som styrde gruppen i olika riktningar. Efter Lustans bildade Tom Mockba Music med den briljante Heinz Liljedahl.

1982 spelade de in singeln In från kylan som gavs ut på det fantastiska Stranded Rekords.

De var precis som Lustans goda i konsten att sprida rykten.

Efter två ytterligare singlar släpptes LPn Mockba Music sommaren 1984 och då var även Cecilia Hentz medlem av gruppen.

MM fick massor av bra recensioner och uppmärksamhet men sålde trots det lite ex. Efter LPn somnade Mockba Music in.

Tom Wolgers började i stället med musikinstallationer (Musique du Nord, Stockholmssviten med flera) till utställningar och en del scenmusik. Dessutom hade han en grupp som hette Paris Biz. Heinz Liljedahl gick vidare med att bli långvarig parhäst med Olle Ljungström.



Lika bra att jag bjuder på denna också. Body&Soul var namnet på denna med Paris Biz: