28 maj 2010

Jens Assurs utställning på Kulturhuset


Jag fick en inbjudan till fotografen JENS ASSUR's utställning HUNGER
Den pågår 29 maj–26 sept. på Kulturhuset i Stockholm och deras Galleri 3. Det är fri entré.


Så här säljs utställningen in...
”Runt om i världen lever människor i ständig och plågsam hunger.
Den hunger som härskar i det industriella överflödssamhället är en annan typ av hunger, bulimikerns hunger. Vi producerar för att kasta och kastar för att kunna producera ännu mer.
I stället borde vi släppa fram kunskapshungern, upplevelsehungern, livshungern…”


Jens Assur lanserar i dagarna foto­projektet Hunger. Med fem böcker och en fotoutställning vill han få i gång en diskussion om hur vi ska få jorden att hålla i några år till.


Skall försöka gå på den. Här har du länk till artikel i SvD 
Till sist en länk till Studio Jens Assur

Kul att träffas...

Träffade gamla bekanta jag ej umgåtts med på många år. Alltid kul så tillvida att det finns oändligt med saker att uppdatera sig på, tänkte jag innan. Fast det kändes som att jag på något vis visste precis vad de skulle berätta och hur de skulle vara redan innan jag träffade dem.

Jag kom på mig själv när alla berättade sina grejer att jag satt och berättade i mitt eget huvud vad de skulle säga precis innan de sade det själva. Lite om jobb, några byten av boende. Från lägenheten, där var du väl, till mediumnivåvillan, Maggan är hemma och sköter om allt, hon gillar det, du vet jag var ju på det jobbet då, till fantasiharniverkligenrådmeddethuset i Richland, ungarna också, Lillan du vet, båt1, sommarhus2, djäklar vilka brudar som jobbar på den restaurangen i München, och så vidare... Fast ni är ju fortfarande lönearbetare satt jag och tänkte... Det är sannolikt så att ni har verkligt hög lön, men ni är lönearbetare. Möjligen med något höga omkostnader och enorma inteckningar och lån...

Efteråt undrade jag varför jag valde att inte säga vad jag egentligen tänkte. Han reser, de har barn, hon har börjat träna och så vidare... Fast jag vet att det inte är någon idé. Och de har gjort alla val själva.

Dagens RA-RE SS10

27 maj 2010

Varför hänger han där?


Knallade på en gata i Prag för ett tag sedan och där hängde han. I en arm. Verkade kunna hänga där hur länge som helst...

Zinedine Zidane

Jag tycker att Zinedine Zidane var en väldigt cool fotbollsspelare. Galant, tuff, stark och proffsig. Jag såg ett program på någon europeisk kanal där det gick att fatta hur han funkade och var hans kraft och lugn utåt kom från. Minns tyvärr ej vad dokumentären hette, men den var och är sevärd. Han var som en av mina andra favoriter, som Eric Cantona, fast tvärtom. Tyvärr är de båda mest kända för ett lite speciellt tilltag var. Vad jag minns bad Cantona om ursäkt och Zidane fann aldrig någon anledning att göra det.

RA-RE Mera bilder SS10

Ledsen för att bilderna ligger mot vit bakgrund. De kommer enskilt och i större bild lite senare på bloggen.

24 maj 2010

Richard Branson
Det är få företagsledare som känns spännande, och de som känns spännande är ägare av sina bolag.

Första gången jag kom i kontakt med namnet Richard Branson var när hans skivbolag signerade kontrakt med Sex Pistols när EMI slängt ut dem för att de var för vulgära. Han började sin företagskarriär genom att starta en elevtidning som jag tror hette Student. Han startade som 20-åring skivförsäljning via postorder och därefter öppnade han en skivaffär i London. 1972 bildade han skivbolaget Virgin Records. De kom givetvis i ropet och på tapeten genom ovan signering med Sex Pistols.


För mig är han en av världens mest spännande företagsledare och personifierar själv hela Virgins varumärke, som idag sitter på fler än 200 företag. Virgins logga sitter på allt från flygplan till kontantkort och sysselsätter 50 000 personer i fler än 30 länder. 2008 omsatte bolagen 11 miljarder pund. Idag fungerar Virgin Group i praktiken som ett riskkapitalbolag som satt sitt namn på nästan allt – från flygbolaget Virgin Atlantic och radiokanaler i Dubai till rymdturism, kläder och sprit. Du kan se alla bolagen genom att klicka på denna länk Virgins alla bolag

SvD frågade för ett tag sedan Branson om han någon gång känt att varumärket överexponeras och han svarade:
– Nike specialiserar sig på skor, Coca Cola på läsk, British Airways på flyg – jag kan inte föreställa mig British Airways kondomer – och Microsoft riktar in sig på datorer. Virgin är ett av få varumärken som har blivit en livsstil. Det har blivit så. Jag har tyckt att folk inte gjort allt så bra och insett att vi kan göra det bättre.

Richard Branson har gjort allt som den gamla stofilen Kottler hävdade var fel och har enligt mig byggt hela sin idé på att utmana och ge sig på saker som är till för att ifrågasättas.Här finner du tio klassika citat från citatmaskinen Branson:
"Bästa sättet att bli miljonär när man är miljardär - är att satsa pengarna i ett flygbolag"

”Eftersom 80 procent av ditt liv går åt till arbete bör du starta ditt företag kring någonting du är passionerad inför”

”Jag ser livet som en enda lång universitetsutbildning som jag aldrig fick”

“Du kan inte bli en bra ledare om du inte gillar människor i största allmänhet”

”Jag tror på välvilligt diktatorskap så länge jag är diktatorn”

“Jag ville bli redaktör eller journalist och var inte direkt intresserad av att bli entreprenör. Men snart insåg jag att jag var tvungen att bli en entreprenör för att kunna fortsätta göra mitt magasin”

“De flesta dagar är jag lycklig över att bara vara vid liv och att ha tagit ett långt hett bad”

”Affärsmöjligheter är som bussar, det kommer alltid en ny”

“Jag är fortfarande som Peter Pan, jag vill inte växa upp”
“Mina intressen i livet är att sätt upp höga, uppenbart ouppnåliga mål för mig själv och försöka överträffa dessa”

Dagens RA-RE SS10

23 maj 2010

Skoputs och skovård

Några av er har frågat efter tips om hur att vårda sina skor. Jag är bra på det, är helt enkelt brapå att sköta mina skor.

Här kommer mina grundtips:
Impregnera dina skor ordentligt innan du börjar använda dem. Om du är som jag börjar du smutsa ned mockabootsen innan du impregnerar dem så att d eser snyggt slitna och ruffiga ut.

Smutsiga skor skall rengöras före den egentliga vården. Därefter vårdar du skorna med ett lämpligt skovårdsmedel.

Skor skall bytas varje dag. Då får materialet vila. det kommer dagligen cirka 20 ml fukt från fötterna och skorna behöver cirka 24 timmar på sig för att torka.

Lämpliga skoblock hjälper till att hålla formen på skon och rätar ut gångveck. Använd dock ej när skorna är fuktiga.

Tjejer jag känner som kan skor säger att du skall klacka om stilettklackar så fort du köpt dem.

Om dina skor luktar något gammalt:
Stoppa skorna i frysen. Ett dygn i kylan gör att bakterierna dör och att dina skor luktar bättre.

Förebygg genom att aldrig gå barfota i dina skor. Använd hellre tunna strumpor eller steps. Om de syns på ett anskrämligt sätt i dina små bedårande ballerinaskor så lägg i en tunn frottésula som absorberar fukten och minimerar lukten.

Smuts:
Försök sudda bort fläckar med ett vanligt suddgummi, men se först till att det inte finns rester av suddad blyerts på sudden.

Tvätta försiktigt med en svamp eller tandborste fuktad med lite vatten och diskmedel.

Om skorna blivit våta eller fuktiga:
Stoppa tidningspapper i skorna och låt dem torka långsamt.
Om de blivit smutsiga så rengör ordentligt innan du putsar om eller impregnerar skorna. Om du inte som jag gillar ruffiga mockaboots.
Torka aldrig skorna ovanpå ett element då skinnet riskerar att bli hårt och spricka eller krackelera.

Någon som har fler tips?

RA-RE: Vårens och sommarens snyggaste jeans