20 juni 2009

Paolos svar

Såg Paolo Roberto på ett inslag på morgon-TV där han uttalade sig om allt möjligt, matlagning och feminism.

Jag har aldrig träffat Paolo och har därmed bara den bild som intervjuer kan ge och ger. Jag har ej bestämt mig för vad den bilden ger mig, men jag noterar att han utvecklas från gång till gång som jag ser honom och lyssnar på vad han tycker och svarar.

Det enda jag vill framhålla just nu är en mening som fanns med i det program jag såg och det var en del i ett svar gällande hans eget äktenskap och kopplingar till jämlikhet.

Paolo svarade som en del i en fråga att han inte var gift med sin hustru för att det skulle vara enkelt utan att han var gift med henne för att han älskar henne.

Det är omöjligt för mig att veta exakt vad han menade men jag vet hur jag tolkar det just nu. Vad tycker du att svaret innehåller?

Jag är ej gift med den jag är gift med för att det är enkelt utan för att jag älskar den jag är gift med.

Wow!

19 juni 2009

Glad Midsommar!

Minns dåligt varför midsommarafton firas så jag kollade med världens mest trovärdiga uppslagsverk Wikipedia. Där sägs det att "Midsommar kan betyda den tidpunkt som infaller mitt på sommaren, men används vanligen för att beteckna firandet kring sommarsolståndet. Ursprunget till midsommar är förkristet, men kyrkan har valt att fira Johannes Döparens födelse vid samma tidpunkt. Idag firas midsommar i Sverige med dans kring midsommarstången och inte sällan med sill och färskpotatis på matbordet."

Jag har alltid tyckt att det är en dag då dunjackan och regnstället kommer väl till pass och att det är ytterligare en av de dagar då det socialt utsvultna svenska folket bara skall ha sååååå treeevligt. Personligen brukar jag använda dagen för att umgås en hel dag med de närmsta i familjen och bara umgås.

Nåväl, jag önskar dig och er en Glad Midsommar! Jag gillar ju när människor umgås och tar hand om varandra!

18 juni 2009

Malmö

Spenderade ett par dagar för ett tag sedan i Malmö. Kan och kunde ej staden alls och känner mycket få i den.

Har varit där en del på jobb genom åren men nästan aldrig varit runt i staden.

Därför var jag lite nyfiken att få grepp om den under en helg. Hade över huvudtaget ingen plan för hur jag skulle angripa upptäckten men visste att jag bara skulle hålla mig i centrum och gå själv.

Spontant kan jag säga flera saker och intryck som egentligen kom omedelbart och som just nu är bestående:

- Skönt med en stad som känns internationell.
- Mycket frisersalonger.
- Alldeles för lite modebutiker och för mycket kedjor, även om jag efter en dag hittade några små och privata. Dock utan intressant inehåll.
- För lite RaRe-grejer.
- Såg ingen fotbollsfeber eller stolthet för att det finns ett halvbra Allsvenskt lag.
- Mycket poliser och maskerade svartklädda på lördagskvällen
- Många bra restauranger och caféer.
- Inga RaRe-kläder.
- Mycket uteserveringar med infra.
- Trevliga och glada personer som har serviceyrken.
- Inte mycket vackra eller välklädda människor.
- Enormt mycket turister från Italien och framförallt Danmark.

Värt att prova? Kanske! Kanske inte!

17 juni 2009

Han vill ju egentligen inte

Jag känner honom inte men jag är enormt stolt att han är svensk. Frågan är om någon har en aning om hur mycket bra han gör för detta landet. Zlatan. Mannen som upprör, roar, förtjuser och stressar.

Jag önskar bara att vi kunde hylla och respektera honom mer i Sverige.

Jag har klurat en del på detta det senaste och kommit fram till svaret.

Jag tror att Zlatan för några år sedan kom på och beslutade att han ej ville spela mer i landslaget och att det var agenter och andra i hans omgivning som sade att han aldrig kunde bli bäst i världen om han ej spelade i landslaget. Så han är med i landslaget. Det är viktigt att bära med sig, förutsatt att jag har rätt.

Svenska sportjournalister och andra reportrar har genom åren haft GIH-ledare och spelare som framhållit vi framför jag som motparter i intervjuer. Med mycket få undantag. Visst, det har funnits en Bruch, någon Sjöberg, en Pernfors och andra som varit annorlunda. Men de har ej haft mer än något enstaka resultat att komma upp med. Nu finns det plötsligt en udda eller ovanlig person som dessutom blir bättre och bättre år för år.

Och vad händer då... Jo, varje gång han är i Sverige så blir det pajasfestival, töntiga frågor om allt som ej är fotboll och respekt. Och jag tror att Zlatan går med på det för han är på "semester" när han är med landslaget. I Italien möts han med respekt och av frågor om fotbollen. Här jagar media skojiga kommentarer, konflikter och vill skriva om huset han köpt i Skåne.

Visa Zlatan respekt så kanske landslaget blir viktigare för honom!?

16 juni 2009

Adam är verkligen hjälpsam

Skrev för ett tag sedan om Adam Hansson som varit så snäll och mailat mig erbjudanden, då om att bli smal till sommaren.

Han är fantastisk Adam, de senaste dagarna har det kommit minst ett erbjudande om dagen. Adam har varit snäll och erbjudit eltandborstar, jättebillig el, gett ytterligare mattips och framförallt två typer av lån.

Han är verkligen en bra vän denna Adam Hansson.

Tänk att han bara dök upp från intet och tog kontakt med mig. Förmodligen har Adam bemödat sig och letat upp min mailadress. Och nu har vi en sådan där jättefin kontakt.

Vissa säger till mig att det är Spam, men det kan jag inte tänka mig.

15 juni 2009

Det är skillnad

Det är skillnad. Det finns individer, par och familjer jag har förmånen att umgås med som gör att allt bara känns som semester eller avkoppling.

Denna veckan har jag varit med om massor med sådana. Jag leker ofta ambitiös i mitt liv och tänker mycket på sådant som har med utveckling av jobbet att göra och gillar det. Till och med njuter av det. Därför är det verkligt starkt för mig när jag umgås med personer där det varken känns som jobb eller privatliv. Det känns bara som avkoppling eller semester.

Denna veckan var middagen och kvällen med dig så, fast så är det alltid när jag umgås med dig. Så var helgen med världens vackraste par och er familj. Så är alltid umgänget med Familjen Fabulous. Och med många fler.

De där tillfällena som är kickar för mig. De oplanerade, avkopplande och sköna umgängena som bara alla ni kan åstadkomma.

Jag tror att det snart är dags för lite filosofiskt umgänge med LMS och RS. Tror att det kan vara på gång att LMS och Den Vackra tar en tur till Little Village...