23 april 2011

Dagens Statusförslag till Facebook

Jag tror att det är av vikt att komma med förslag på vad som går att skriva som status på Facebook. Vad sägs om "Sommarvärme, Grillning, Ledin på högsta och Stella i glasen"? Det kan nog funka va? Det känns rätt...

Stockholm Båstad

Om du tänker dig att någon som sett Smash när de var små hyr in lite halvkändisar och någon riktig stjärna och försöker skapa en komedi som handlar om tennis och relationer... Då har du tänkt mer än de som finansierat, skrivit, skapat och ställt upp i tv-serien med samma namn som rubriken på detta inlägget. 

Faktiskt fantastiskt fenomenalt uselt. Såg knappt ett avsnitt i söndags och det var enkelt att ta nästa beslut. Det var så dåligt att det passerade kalkonstadiet, som jag brukar gilla, och faktiskt blev riktigt pinsamt. Beslutet blev, skriv detta på bloggen och lägg en länk till YT och tänk sedan aldrig mer på det. Och en sak till, jag ska aldrig nämna eller diskutera det med någon av de jag känner som är med och finns ned bild och ljud i denna "tv-serie".


Jag kan ha helt fel eftersom jag inte såg hela avsnittet. Chansen är minimal. 500 000 andra tittare sägs det ha varit... Folk måste sova, det kan inte vara möjligt att så många har ett så dåligt liv. Jag hade tänkt att lägga upp en länk också, men nu får det räcka...

22 april 2011

Edward Burtynsky - På Fotografiska

Idag öppnar Edward Burtynsky’s utställning på mitt favvomusem, Fotografiska. Han är en klok och finurlig person som under de senaste 12 åren har ägnat sig att att resa värden runt och med foto visa hur olja påverkar världen genom hur den produceras, förbrukas, distribueras och vad den påverkar och åstadkommer.

Du kan läsa mer här på Fotografiska.
Foto: Edward Burtynsky
Edward Burtynsky är en berömd fotograf, som borde få än mer utrymme och plats i våra ögon, ögon och hjärnor. Det skulle påverka världen om vi vågade vara mer långsiktiga, även om Edward gång efter annan förklarar att vår kortsiktighet är svaret på varför vi var den Homo Sapiens som överlevde. 


Edward's .com hittar du här och lite från TED nedan. Bara att kasta dig in i hans värld via dessa länkar och nätet. Han är värd tiden, du kommer tänka annorlunda efteråt.

Varje gång i ett land...

Varje gång jag är i ett land, spelar ingen roll i vilket land det är, så kan jag tänka mig att skaffa hus eller bosätta mig där. Och konstigt nog har jag aldrig längtat hem en enda gång när jag varit iväg utomlands på jobb. Nyttan i att springa runt och in i annan kultur, annat klimat, reklam, i kommunikation, se skillnader och kommunicera vinner över allt.

21 april 2011

GLAD PÅSK!

Bilden är från http://blomsterpassion.se
Jag är så enormt lyckligt lottad och bortskämd. Jag har så enormt många bra och riktiga personer och grupper runt mig. Om jag skulle välja ett uttryck för att beskriva hur jag känner så blir det: Jag är priviligierad. Tack för att Du och andra gör att jag känner så! 


Och det enda jag vill med detta är att önska dig en riktigt Glad, vilsam, nyfiken och ärlig Påsk. Koppla av och njut på riktigt!

Bloomsbury Hotel i London

En kompis fixade ett trevligt pris på ett fantastiskt hotell i London. Jag fick ett oförskämt trevligt pris. 

Varje gång jag skriver om hotell och hotellrum så vet du att jag hugger på att de inte förstår att vi vill ligga på sängen och jobba och att kontakterna sitter för långt bort. Eftersom det är ett faktum har jag skaffat längre kablar till alla devices.


På Bloomsbury Hotel har de tänkt på detta och mycket mer. Det finns olika eluttag i alla rum, så i dessa rum behöver du inte adapter för de har tänkt på det. Det finns dessutom eluttag vid sången, enormt ovanligt. Inte nog med det, det finns kontakter vid alla ytor där det krävs som vid läsfotöljen och vid skrivbordet. Love it!
Och när sedan hotellet är enormt välskött, snygga möbler, enormt bra städat och med osedvanligt trevlig personal... Då är det inte mycket att snacka om, inte heller om jag betalat fullt för hotellet. Om du vill bo fantastiskt bra vid nästa jobbresa eller semester i London, boka och bo på The Bloomsbury Hotel.


Denna gången skickar jag inte med länk till hotellet för det är för fula bilder och för dålig bilder, visualiseringar, beskrivningar generellt och för den delen helt bedrövlig onlinenärvaro. Hotellet däremot, det håller toppklass!

20 april 2011

Foo Fighters - The Pretender


Ibland går det inte exakt att säga vad som är bra med en popslinga, detta är en sådan. Uppenbarligen är det snart 32 000 000 som viewat Foo Fighters och Pretender.

Körslaget med Lottodragningen

Nu har underhållning förmodligen tagit ett naturligt och ganska smart nästa steg.

Rubriken på detta inlägget är, så vitt jag förstår, numera namnet på ett på tv-program. Jag bläddrade förbi någon kanal och ett program som visades hette så. Detta innebär att familjerna som samlas även får sällskap av mor- och farföräldrar som satsat pengar för "last hope". Och hur mycket du än nu tror att jag raljerar så menar jag på fullaste allvar att det är helt rätt tänkt. Briljant utan att överdriva.


Alla dessa kvällar som ägnas åt dessa meningslösheter till program har nu skarpifierat sig genom att börja köra kombo. Tittarsiffror ges chansen att om möjligt stiga. Det kraftiga intellektuella förfallet får en ytterligare en boost. Och sist och mest, kan finnas en risk att det finns något att prata om när familjerna ringer de äldre släktingarna.  

19 april 2011

Mr Perswall och Rädda Barnen i samarbete

Var kommer dina åsikter ifrån...?

Är det så att du sätter dig och tänker till och bestämmer vad din åsikt ska vara om saker, händelser och ting? Sätter du dig i ugn och ro och tar detta medvetna beslut, smälter det lite, verifierar med allsköns källor och så är uppfattningen klar?


Hur gör du sedan när du möter någon med motsatt åsikt eller uppfattning? Lyssnar du in, tänker efter och gör om ovan procedur? Återkopplar du och säger att du ändrat uppfattning senare.


Eller får du det mesta av din uppfattningar från andra och samma typ av källor gång efter annan?


Jag vill bara påminna dig om att bestämda uppfattningar mår bra av att ändras på eller utveckla samt fördjupa.