17 september 2011

SJ vs Öresundståg

Många gånger när helgen ska börja med en tågresa till Paradiset och avkoppling så kommer jag sent till Little Village's Centralstation, och då är SJs biljettkontor oftst stängt. Jag har nu lärt mig en sak, om jag försöker köpa biljetter till första klass med Öresundståg sent en fredag så visar automaten att det är fullt och att det bara finns andra klass. Om det är öppet på biljettkontoret så finns det alltid biljetter i första klass. Men provar du samtidigt i automaten så finns det bara andra klass. Förra gången jag skulle handla i automat så sa den att första klass var fullt så jag köpte andra klass. När tåget lämnade Little Village så var det tomt i första klass hela resan. Det är aldrig fullt de gånger SJs automat säger att det är slut på biljetter.

Allt ovan är ett tips till Öresundståg och alla resenärer. Om någon eller några på SJ som de på Telia bevakar bloggar så se till att ändra på ovan. Ni kanske kommer med i en dagstidning annars av ovan skäl. Fast det kanske å andra sidan inte finns den typen av artiklar och journaliser längre?

Jag konstaterar att SJ fuskar med Öresundstågs biljettförsäljning till första klass i sina biljettautomater!

16 september 2011

Jag gillar oväder

Jag gillar oväder, jag gillar faktiskt verkligen oväder. Sådant där svenskt oväder då givetvis. Du vet sådant där som inte är farligt på rikigt...

Det är en enormt skön känsla med kvällar där åskan, regn och vind bara vräker på som en urblåst hockeyspelare eller en vevande dåre. När regnet smattrar på fönsterblecken och det riktigt knakar i väggarna. Som natten till söndagen, det small så att hela huset tändes upp samtidigt med ett öronbedövande dån. Och sedan bara vräkte regnet ned i timme efter timme.

Det spelar ingen roll om jag är i Paradiset eller i Little Village, svenskt oväder ger mig lugn.

Att stå eller gå på stranden i Paradiset, stanna och titta rakt upp med utsräckt tunga gör att jag känner mig än mer sund, ren och levande. Att sova till smattrandet mot fönsterbläcket i Little Village eller bara vila till ljudet av oväder är oslagbart. 


Jag gillar oväder.

15 september 2011

Efter fel kommer rätt

Fick lära mig bevingade ord ikväll av Prinsessan.

Den som inte är mätt blir mätt
Och den som väger lätt är lett

Nej, det var...

Den som har det lätt blir mätt
Den som är en lett väger lätt

Nja, en gång till...

Är du inte mätt så mättar det
Men är du mätt så lättar det

Och detta var om desert alltså, Prinsessans mormor säger så... När efterrätt kommer på bordet...

Corto Maltese

Corto Maltese är min nya favorit bland tecknade serier. Corto Maltese är italiensk och skapades av Hugo Pratt 1970. Äventyraren Corto Maltese har världen som arbetsfält under sina äventyr. Karaktärerna och personerna han möter är för den tiden aktuella personer.
Första gången jag fick syn på Corto Malteses äventyr var den animerade serien som har visats på Canal+. Efter den upptäckten har jag även upptäckt att det finns ett antal animerade långfilmer som är riktigt schyssta.
Kanske vill du se den första bilden från sidan också? Här är den i alla fall...
Samtidigt med detta så har jag hittat fler och fasen så mycket viktigare bottnar i det hela… och det är dessa bottnar som jag återkommer till. Han är numera med mig jämt, och jag har inte tatuerat mig, jag lovar. Om du har en uppkoppling, en device och intresset samt orken så är sannolikheten hög att du kan hitta vad det är jag menar.   

Åtminstone ett instrument

Du ska lära dig minst ett instrument som liten eller ung. Jag gjorde det inte, jag ägnade den tiden till och fördelat på kör- och solosång, fotboll och kanske framförallt tennis och jobb.


Jag önskar att jag kommit på att jag skulle spelat och lärt mig minst ett instrument. Och det grämer mig dock inte. Jag kommer att göra något åt det hela inom framtiden och det kommer bli gitarr som gäller för mig.


I och med att jag har en så enormt bra sångröst och bra rytm så kommer det bli en piece of cake. Ska bara... Prioritera tiden... Snart, typ...

14 september 2011

Rasister? Vi? Näää!

En svensk som bor i en villaförort står och målar staketet till deras hus. Han är överläkare på ett sjukhus i Den Stora Staden. Han gillar att måla när han inte jobbar, han tycker att det är en bra variation från forskning och ett bra sätt att tänka på annat än kollegor och patienter. 


 Denna dagen när han står och målar så stannar en svart Lexus och överläkaren tänker att de ska fråga efter vägen, så han går fram till den nedvevade rutan och säger hej så där glatt som han kan göra! Mannen bakom den nedhissade rutan säger "Fantastisk kåk", säger föraren. "Vet du vilka det är som äger kåken, jag håller på att leta hus här ute... Frugan, ungarna och jag har bott utomlands några år... Och detta är vår typ av hus... Kan du ge mig numret eller namnet till de som du jobbar för"?. Efter att ha  sagt detta så blinkar föraren  och lägger till "Vem vet,... du kanske kan få lite uppdrag av oss när vi är de nya ägarna... bara du inte är för dyr och skickar för mycket papper till Anders Borg". Detta sagt med en min som ska säga att föraren tycker att han är på spåret. "Jag och min familj vill inte sälja", svarar Luis. 


Luis är född i Chile och flyttade till Sverige 1974. Rasiter? Vi? Näää!

13 september 2011

Baretta - Bästa deckarserien

Kan vara så att Baretta är den bästa deckarserien någonsin. Vad jag är helt säker på är att det är den bästa titellåten någonsin som en deckarserie haft. Om du följer denna ett tag eller igen så kommer du märka att de stories som Baretta bygger på håller en enormt bra kvalitet.

12 september 2011

Talanger - Undrar hur många som försvinner på vägen?

Jag gillar att observera när vuxna instruerar barn i idrott och annat. Jag kan ytterst få idrotter förutom en eller två och jag vet hur mycket tystnad, det visuella och att jobba med att hjälpa en person att hitta ett tänk kan göra i skillnad. Jag vet också hur mycket överinstruktion, reaktivitet och prat kan skada. 

Den första söndagen i september satt jag på en driving range och kollade och lyssnade. På några få minuter lyckades en golftränare få en nioåring att helt tappa en fantastisk golfsving. Innan tränaren la sig I så hade nioåringen klockren träff och slog spikrakt. Sedan kom tränaren med pinnar som skulle läggas på marken, höft- och knäinstruktioner och tusentals ord om hur man inte ska göra. Sedan hade nioåringen inte en ren träff på bollen.

När tränaren gått sa jag till honom att han redan kan! Han undrade vad jag menade, jag svarade att han har en  fantastisk träff på bollen och han ska lyssna på sig själv och hur det ska kännas. Han frågade hur jag kunde veta och jag förklarade. Inget annat behövde sägas, han log stort.

Nog såg jag den

Innanför dörren i huset i Paradiset låg reklam från veckan, någon hade varit snäll och tagit in posten under veckan. 


Överst låg det fiffig reklam från Privata Affärer. Oftast ser jag ingenting av den för mig ofattbara mängd pappersreklam som faktiskt fortfarande skickas ut. 


Denna la jag dock märke till, såg och log. Någon action blir det dock inte. Det är en för dålig produkt rakt av, men den enkla reklamen var bra nog. 


Kanske är detta även en chans att se om Privata Affärer är så moderna så att de ser detta och skriver en kommentar. Då kan jag berätta den andra anledningen varför jag aldrig läser eller köper deras tidning. 

11 september 2011

Saknar Milano

För några dagar sedan satt jag i soffan och pratade med Francis Farmer. Det var länge sedan vackra Francis och jag sågs och det visade sig att hon hade flyttat hem från Milano i våras. Hon förklarade varför och jag förstod. Det var helt enkelt prioriterat att bo i Sverige ett tag. Miss Farmer har gjort helt rätt och huvudanledningen är en prioriterad sak hemma i Avlånga Landet. Francis kommer flytta ut till Italien eller annat land igen, där hör en individ som hon hemma.


Efter det mysiga soffsnacket så har hjärnan stuckit ned till Milano i synnerhet och Italien i allmänhet med jämna mellanrum. Jag är helt enkelt enormt sugen på att flyga ned på en helgtrip snart. Får kolla med Prinsessan om hon är på för att dra en helgtrip till Milano.

The Dead Weather - I cut like a buffalo

Extremt bra... Givetvis är även detta ett tips från Rockstjärnan. Så jag repeterar...Extremt bra... Läs mer om dem här.


Dessutom är den andra filmen nedanför här inte på den meganivå som den första jag lagt först, så om vill du ligga hyfsat till hos Rockstjärnan så väljer du bara den första. Men... aj, den går inte att titta på från Avlånga Landet om du provar det. Ligger kvar eftersom flera av er som besöker bloggen frekvent bor utomlands...