05 maj 2012

Just nu i Little Village

Så kommer då lördagens höjdpunkt... Kängor från Delle Cose, jeans från Dondup, ring från Uytterhagen, kavaj från Alice San Diego och ett par klockor med stil.

Jack White - It might get loud

Jag vet att jag har haft med den tidigare, och jag vill ha med den igen. Detta är ju min plats att försöka övertyga dig om Jack White's förträfflighet. Bär med dig att det är på Rockstjärnans initiativ som haussen har skapats kring Jack...

04 maj 2012

Karl Lagerfeld

Erkänner villigt att jag var gång jag ser eller hör talas om Karl Lagerfeld lurar på vad han är för snubbe. Personligen så tror jag att han är en kontrollfreak som är så väl planerad att inget får ske som inte finns i hans plan. Jag tror att han är på gränsen till creapy!
– ”Livet är ingen skönhetstävling. Det finns vissa fula människor som verkligen är toppen. Men vad jag hatar är elaka, fula människor. Och allra värst är fula, korta män. Kvinnor kan vara korta, men för män är det helt omöjligt. Det är någonting som de aldrig kommer att förlåta i livet...korta, fula män är elaka och de vill bara döda dig!” Citat Karl Lagerfeld


Han är mytomspunnen och verkar göra allt för att verka eller vara excentrisk.  För mig är han en så kallad designguru och han är synonym med  kindpussar, glittriga haute couture-klänningar och fula mörka solglasögon. 

Jag minns att han drog in 22 miljoner dollar på att sälja av sin konst- och möbelsamling från 1700-talet år 2000 och att han fyra år senare tog han ett extraknäck hos svenska H&M.

Karl Legerfeld är född i Tyskand 1938 och flyttade till Paris som 14-åring och började redan i tidig ålder arbeta som assistent åt bl.a. Valentino. Hans egna märke Karl Lagerfeld lanserade 1984.

Det sägs att Karl Lagerfeld syns aldrig utan svarta handskar och höghalsad vit skjorta...

David Bowie Aladdin Sane or A Lad Insane

David Bowie | Aladdin Sane or A Lad Insane by PHAT DESIGN


03 maj 2012

David Bowie Diamond Dog by PHAT DESIGN

David Bowie | Diamond Dog by PHAT DESIGN
by phatdesign 


Mad Men Cook Book


Skulle du få för dig att skaffa 
denna så hittar du den här

Al Pitcher


Al Pitcher är världsstjärna inom standup och flyttade till Stockholm för några år sedan. Och 2011 utsågs han till Sveriges roligaste manliga komiker vid Svenska standup-galan.

Nu kommer snart en bok där han har fotograferat föremål och vardagliga situationer som vi andra bara passerar. Han har fotograferat och ger oss sin egen tolkning. Det sägs att vi efter att ha sett hans bilder så kommer grå plaströr, kvarglömda kundvagnar och ensamma cyklar för evigt ha en ny innebörd.

Under 2012 turnerar Al Pitcher med "Fika Tour" i hela landet.

Finns snart att köpa på Adlibris.

Du kan läsa mer på Al's egna plats här.

02 maj 2012

Oljefat är snyggt

Och inte bara på vägen... Just detta kommer, som synes, från Texaco... Och fotot är taget av fina J.

Creativity Connecting Dots from AppleCreativity Connecting Dots

from Apple


David Sylvian & Red Guitar

Vissa album. låtar och artister bara sätter sig. Och tidigare hade de en enorm fördel i att vi som fans hade svårt att komma åt dem utan att de ville. Det var relativ lätt för dem att skapa en image. David Sylvian är en av de som fastnat för evigt. Du kan se hela Sylvian's Discographie här.

29 april 2012

Carsten Witte

Du kan mitt intresse för sådana där inga fotografer som klarar att ta svartvita bilder. Här får du bilder från en favorit, Carsten Witte. Har haft koll på henne flera minuter... Kommer mera om och med henne.

Cinder Block Magnets

Jag tycker verkligen inte att dessa var fina, speciellt inte mot en så ful kylskåpsfärg eller med ett så fult pappar som kombination. Fast det finns säkert någon som är beredd att betala för detta.