24 april 2009

Perceptionisten har talat

Han säger många kloka saker den käre Perceptionisten. Idag sade han att: "Det ligger i sakens natur att det aldrig är för sent att ge upp!" Varför frågade jag. Svaret jag fick var: "Det kan det ju aldrig vara!"

Sund konjunktur

Vad är det som händer undrar många. Det är tråkiga saker som händer och sker. Det diskuteras huruvida svenska medelålders män behöver si och så många miljoner för att sköta det de redan har höga löner för eller inte. En del hävdar att de annars skulle försvinna utomlands. Ja, historiken talar knappast för att det skulle bli en strid ström av svengelsktalande medelålders män, som aldrig lärt sig att hålla upp en dörr, som skulle rekryteras utomlands till globala varumärken. Det talas om banker, skandaler, försäkringsbolag, ännu mer bonus och uppsägningar. Det är riktigt tråkigt allt som händer. Det är helt enkelt låg konjunktur, även om vissa kallar den lågkonjunktur.
Jag gör här ett litet försök att kalla den en sund konjunktur. Kanske är det så att det är lite sunt att det är svårare att låna pengar, köpa bolag och fastigheter utan säkerhet och att det kan vara så att människor inser att det mesta som kallas volymiserade värden egentligen alltid är fiktiva värden. Eventuellt är det oerhört sunt eller kanske är det till och med vara normalt att det är oerhört svårt att låna pengar utan säkerhet. De som är sugna på att låna ut pengar under andra så kallade konjunkturer och former äger ju ändå det mesta, bankerna. De som i grunden ser till att bankerna låga soliditet överhuvudtaget överlever är de som bankerna i sin tur lånar pengarna av, bankkunderna. Kanske skall vi alla nu ta och passa på och ställa lite krav på våra banker? Har de eentligen fått oss att skriva på ett papper som ger dem rätt att göra vad de vill, när de vill, med dina pengar. Har du kollat up det? Vilket papper har du signerat som ger dem rätten att göra vad de vill?
Kanske kan allt detta som kallas lågkonjunktur föra en del gott med sig. Och jag tänker då ej på uppsägningar, konkurser och personliga tragedier som något gott. Jag tänker på att det aldrig går att handla för med än du har pengar till, och att det borde vara normaltillståndet och det sunda. Lovar att återkomma i detta ämne.

22 april 2009

Snart dags för deras våta dröm

För er som ej bor eller bott i Little Village, även kallat Eventstaden, kommer detta inlägg att vara svårt att förstå. Det finns en skola i staden som utbildar män i spexiga saker och dessutom en del andra gammelpraktiska saker. Tyvärr är det även så att de pådyvlas en gammaldags och grabbig lat eller flera på köpet.
Denna typen av skolor drar till sig vuxna pojkar som under och efter utbildningen blir omogna män. Givetvis finns det undantag, jag träffar massor av kunder och personer som gått på denna typ av skolor och som är extremt begåvade, belevade och enormt kunniga. Så detta är absolut inget utfall mot en kompetenskategori, bara en liten fundering kring en sak de verkar gilla att göra på gatorna i Little Village ett par gånger om året och som jag vill att de slutar med.
En gång per år, den siste i en vårmånad, ockuperas innerstadens gator av en lång radda av lastbilar, utom staden boende invånare som besökare, fulla tonåringar och deras ännu yngre och ibland ännu fullare småsyskon. Det de skall titta på är en lastbilsparad med män i kvinnokläder på flaken. Skyltar med extremt Eventstadstypiska ordvitsar, lite Charlotte Pirelli, äckliga dofter, några så kallat skojiga åkdon som de unga och enormt käcka studentera varit så himla påhittiga med att ha kommit på och konstruerat.
Jag har önskan att de antingen skall flytta ut detta en bra bit utanför innerstaden samt att de ej skall få använda lastbilar. Allra helst skall de lägga ned det helt.
Ytterligare en önskan är att de skall sluta med sina skojfriska upptåg i samband med att det börjar nya elever varje höst. Jag har aldrig förstått varför de yngsta i ett fotbollslag skall putsa skor och bära vattenflaskor. Däremot har jag förstått varför vuxna pojkar blir just omogna män efter att ha sett denna så kallade nollning. Lägg av och väx upp!

Skateboard

Satt några timmar i söndags med Familjen Fabulous och kollade vid den stora skate parken bakom Bergakungen i Göteborg. Jag tror att den heter Action Park och att den var planerad att byggas på Heden först. Strunt samma. Detta är ett suveränt ställe att sitta och njuta av det kalla vårvädret på. Om du inte har något särskilt för dig en dag och vill ta schyssta bilder eller bara koppla av lite skall eller kan du gå och spana lite där. Grymt skön stämning och bra för ögat och inspirationen. BMX, cyklar, sparkar och brädor. Unga, gamla, grymma, nybörjare, coola personer, vanliga personer, sittmöjligheter bredvid och bara ett skönt ställe. Går att göra mer av det, men inget som går att förvänta sig att de som ansvarar för och styr Eventstaden skall fatta.

Citerar filosofen

För några dagar sedan fångade jag ett citat under en middag med Filosofen. Han sade ”Kritik är en gåva om det framförs med hjärtat i handen”. Filosofen har säkert tagit det från någon annan. Nu tog jag det och gav det till dig!

21 april 2009

Footloose 2

Nu har jag fått mina första exemplar av Footloose strumpor. Detta för att ge dem feedback och för att kunna göra lite reklam för dem. Jag vet att de snart kommer öppna sin e-shop så att du kommer att kunna börja handla. Så länge får du spana in deras sockor, alla med sin egen historia. Alla strumporna heter något med koppling till historiken i färgsammansättningen. www.footloose.se

Tvåkanten i Göteborg

Ibland kommer det en recension på restauranger efter jag besökt dem. Onsdagskväll på Tvåkanten i Göteborg. Vi (Stylisten, Fixaren, Prinsessan och jag) var hungriga, hade bråttom till nästa grej och valde Tvåkanten för att den låg nära dit vi skulle sedan. Dessutom valde vi Tvåkanten för att det är en restaurang med mycket gott rykte. Vi beställde det som skulle vara det bästa köttet på en kossa, som sades vara hängmörat och allt vad de nu sade.

Att jag för en gångs skulle ej åt någon efterrätt, och det gör jag alltid, hänger ihop med att det nog var det sämsta jag har ätit på mycket länge. Jag kommer inte gå dit igen.

Som toppen på den urusla maten frågade de ej hur det smakade men däremot om det gick bra...

Jag hoppas att vi hade otur, och att det goda ryktet jag alltid hört om Tvåkanten är korrekt.

Jag kommer dock ej ta reda på om det goda ryktet Tvåkanten har är rätt. Lycka till!

20 april 2009

Ytterligare ett tips på klädblogg


Fick ett tips från Last Man Standing och vill förmedla det. Så här skrev LMS:

"Viktigt med intryck är viktigt.
Kolla in den här bloggen:

http://advancedstyle.blogspot.com/

Sköna lirare på New Yorks gator, inte alltid snyggt, väldigt sällan snyggt, men alltid en personlig stil och det inger stor respekt".

Vad tycker du? Håller du med LMS?

Betnér - För magmusklernas skull


För några dagar sedan var Stylisten, Fixaren, Prinsessan och MrRaRe på Stand Up. Det var fyra stycken ”stå-uppare” som körde med Magnus Betnér i spetsen. Det var en jag ej minns namnet på, Niklas Andersson från Göteborg, en morbid och fantastsikt rolig norrman samt då Betnér.

Alla fyra lyckades hålla sig på en fantastiskt bra nivå och med Betnér i en klass för sig själv. Han lyckas t.o.m. hålla under bältet skämten på en nivå med stil och hela tiden med en allvarlig koppling. Jag tycker att han är helt briljant och varje chans jag kommer få att titta på honom framåt kommer jag ta. Har inte skrattat så här mycket sedan jag var på Anonyma Komikers Sällskap i Stockholm i december. Det var väl värt träningsverken i magen morgonen efter.
Ett tips till dig år att spana in alla kortissar med Betnér som ligger på YouTube.

Viktigt med intryck

Det är fantastiskt skönt att kunna konstatera att det finns saker som gör att livet lyfter av att få en anblick av en klädsel eller ett plagg som ger en kick. Kan vara att du kollar i en spegel, går förbi en skate ramp, kollar in i ett skyltfönster, möter någon på en gata, träffar en gammal bekant, tittar in på ett café, etc.
Det är bara så att vissa människors klädsmak och val av dräkt eller utstyrsel för dagen kan ge kickar. Om du vill ha många sådana intryck kan du kolla på The Sartoralist. Länken till The Sartoralist finner du bland mina favoriter till höger på bloggen.

19 april 2009

Åka tåg

Att ta sig fram i det avlånga landet med tåg är allt som oftast ett nöje. Speciellt om du har möjlighet att boka biljett och bestämma sittplatsen själv. Tidigare flög jag ibland inrikes, men de senaste åren har jag alltid använt tåget. Det är bra sittplatser, det går att gå runt när du vill för att det alltid går att jobba. Dessutom för att det gör att jag ser och hör personer som jag annars aldrig hade sett eller hört. Alla chanser jag får att ta tåget tar jag och jag rekommenderar dig och er att göra det också. Jag vet att LMS och Rockstjärnan gör det, nu vet du att MrRaRe gillar det också.

Varsågod och vinn Allsvenskan

Har nu sett de flesta lagen ett par gånger och kan nu konstatera att de flesta lagen kan åka ur Allsvenskan och många kan vinna den. Kan vara så att ett bylag är lite mindre dåligt än de andra.
Det laget som kommer stå upp mest, trycker till att har egen kraft varje match kommer at vinna Allsvenskan. Så enkelt är det. Vilket lag vill mest och är beredda och ha den störst ödmjukheten i varje match? Det skulle faktiskt kunna vara Mitt lag som vinner Allsvenskan, om bara fler i klubben trodde att det var möjligt.