26 november 2011

Just nu i Little Village

Känns som en fantastisk dag, skön höstdag med lite duggregn och en luft som tilltalar och stärker.... Vilken djävla inledning... Idag blev det detta paret från Fiorentini+Baker. Jag vet ju att det finns tusentals läsare som refreshar sidan hundratals gånger på lördagen tills "Just nu i Little Village", och här är bilden nu. Bilden är tagen utanför Sveriges coolaste butik, W19+Guapa, där de är inhandlade.

Mer Gynning

Här kommer lite mer från mamma och dotter Gynnings vernissage i Little Village för ett tag sedan, 

25 november 2011

da Matteo Torrefazione

För några månader sedan hade jag ett par exklusiva dagar med LMS i Little Village och då blev det som alltid en del handlande och massor av snackande medans fikande. Det senaste har vi faktiskt vågat oss ut i Little Village's utkanter och bland annat besökte vi denna helgen
da Matteo Torrefazione.
Jag tog detta snygga fotot här, och vet inte vem som tagit det
Det ligger på Magasinsgatan 17A i Little Village och öppnade enligt kaffekokerskan i juli 2007 och flyttade förra året in i den nuvarande lokalerna. På deras .se läste jag att de säger sig jobba med spårbart kaffe, som förresten är ett skönt och talande uttryck. Schysst café med en yttergård på en innergård... Ja, du fattar när du går dit. För en stund kändes det som vi klev utanför den rediga industristaden och hamnade någon annanstans, på gott! Lokalen delas med da Matteo Panatteria som är ett surdegsbageri. Som sagt, schysst ställe med trevlig och kul personal.

Jag vet att det finns fler ställen i Little Village men detta är ju ingen reklam eller annons så därför får de sköta informationen om dessa själva...

24 november 2011

Kökspaniken

Av en slump har jag lagt märke till att det verkar som hela köksbranschen har fått panik... De fullkomligen öser ut reklam, reklamfilmer och översköljer oss med erbjudanden om det och det tillägget, 50% hit och dit och massor av sköna bilder på vackra köksinredningar med extra hällar om vi köper. Vilken som kommer från Mrbodal, HTH eller Kvik har vi ingen aning om. Men om jag minns rätt så är de flesta kökstillverkarna nästan alla ägda av samma bolag, Nobia.

Så för mig verkar det som ett ägarbolag eller en hel bransch har fått panik och är beredda att minska sina marginaler för att vi ska handla mer... 

23 november 2011

Mer klädporr från Corto Maltese

Du kommer få se mer och mer av denna lilla sak från Corto Maltese. Vad den lilla saken är? Lugna dig, det konmmer fler bilder tids nog som kommer visa dig vad det är för ett plagg. Om du vill se det så hänger det på W19+Guapa när jag inte använder plagget.

David Bowie - Vacker Video

Frågan är om du vet vilken låt det är?

22 november 2011

Kampen för nöjdare kunder fortsätter...

Såg att 3 hade handlat in en ny kampanj med ny slogandänga i högsätet. En sådan där som får mig att tänka, och inte på hur kreativ den är, utan tänka på massor av andra saker.
Stämmer slogan? Menar de allvar? Är det felskriven copy? Är kampanjen för den amerikanska marknaden? Massor av frågor samlar sig. Jag ska försöka bena upp det, någon annan får bena ut det.


Jag tänker så här... Om de hade varit Amazon, då hade jag förstått hur de menar. Amazon har ju nöjda kunder och jag vet att det ingår i deras kultur att jag som kund är viktig och att det är en del av deras affärsmodell att det ska kännas så som kund. Det är helt enkelt implementerat i kulturen från dag 1. Däremot så förstår jag inte gällande 3. Alla vi som vet hur bolaget startades och finansierades förstår att kulturen och drivkrafterna alltid varit de omvända mot Amazons. Är det då så de menar med sin nya slogan, att det är kämpigt med kunder och att det känns som de har startat en kamp för nöjdare kunder... Kanske är det så det är.


Att jag skriver om dem här, precis som jag tidigare skrivit om Telia och Tele2, kommer även att visa om de i sin modernisering även blivit så moderna att de får syn på denna texten. 


Har svårt att släppa slogan, de verkar ju faktiskt prata om kunder och inte bara nyförsäljning och förlängning... Jag är som ni kanske märker ytterst osäker på vad de menar. Men svar kanske kommer här på bloggen, vi får se... Så länge konstaterar jag att sloganen är lika ofattbar som de dammsugarliknande animerade figurerma i reklamklippen. Men jag kanske inte ingår i målgruppen för 3... Skulle vara enormt humoristiskt om jag inte gör det... 

David Bowie - Life On Mars?

Som jag minns det så var det extremt länge sedan jag la upp 
världens bästa låt genom tiderna här... 
Oavsett hur länge sedan det var så kommer den här...

21 november 2011

Fluga - Det nya gamla

Oavsett om du har t-shirt eller skjorta, enfärgad skjorta eller rutig, så är det nu fluga som gäller igen. Vill minnas att Smeden föreslog det för ett år sedan och nu händer det verkligen. Det är fluga som gäller, det nya gamla.


Tror inte jag har haft fluga sedan innan jag blev tonåring, jag vet att jag hade det mycket innan dess och att jag har varit rätt klädd när det varit smoking eller frack.


The Bow Club har färdigknutna flugor som ligger under en femhundring och som är fantastiskt snygga. Ja jag vet, att det ska vara handknutna. De kommer om ett tag.

Spegel, spegel...


Hur ser du dig själv när du tittar dig i spegeln? Ser du samma saker som du ser när du tittar på ett foto av dig själv? Ser du likadan ut i spegelbilden som i andras ögon? Ser du ut som du vill se ut?

Just nu

Vi är ett gäng som är inne på byrån där vi klurar, lurar och grejar lite idag. Dagen till ära så blev det Red Wing Shoes, de passar helt enkelt ganska bra på söndagar.

20 november 2011

Too big to fail och Gordon Gekko 2

Låg i feber hemma och när jag väl kunde spärra upp ögonen utan skallebank så var det filmen "Too big to fail" som pockade på uppmärksamhet och försökte svälja stimulans från min hjärna ett par timmar...
En ganska kass film med Hank Paulson i centrum spelad av William Hurt. Hank Paulson var Bushadministrationens Secratary of Treasure.


Filmen är en amerikansk film och amerikanska "dokumentärerer" går sällan att lita på precis som amerikanska "sanningar".


Egentligen var den dåvarande krisen lika enkel att analysera som den nuvarande och de tidigare och äldre. Någon gång har en bransch förlorat förtroendet. Någon gång har alla banker tappat förtroendet för varandra och nu senast har banker tappat förtroendet för länder.


Det som dock alltiid finns med är mammon, män och deras bonusar. Ganska enkelt att analysera.
Det lite lustiga var att jag efter några timmars sömn vaknade till uppföljaren om Gordon Gekko, Money Never Sleeps. En vanlig dussinfilm som på ett kul sätt hängde samman med "Too big to fail" både storymässigt och i stil. Och tyvärr är det kanske så att jag tror på innehållet i filmerna, inte gällande vems fel vad är, men definitivt att besluten går till på det sätt som dessa filmer målar upp. Att alla beslut tas för männens egen kortsiktiga vinnings skull. Vilka som sedan faller när någon ska falla avgörs bara av hur spelbrickorna ligger till just då.


Det roligaste i uppföljaren till Wall Street är att Bud Fox dyker upp och dialogen som sker mellan Gordon Gekko och honom. Humor!


Fast det finns något mycket smakfullt och vackert med uppföljaren till den gamla barnfilmen om finansvärlden och det är musiken, ett mästerligt filmtrack. Gissa med vilka!!!