21 maj 2011

Skillnad mellan komplimang och ärlighet

Många gånger när jag säger vad jag tycker om någon så får jag responsen att jag är bra på att ge komplimanger. 


Jag tror att det uppfattas som komplimanger för att mottagarna är ovana vid ärlighet eller rakhet.


Skaffa vanan att det andra säger faktiskt kan vara ärligt!  


Easy as that!

Bryan Ferry Behind the scenes - Song To The Siren

20 maj 2011

Hutton Hotel i Nashville

Ibland är ett hotell så där lite lagom bättre än de jag hamnar på annars. Hutton Hotel i Nashville är ett hotell jag ska och kommer att bo på igen. Det var fantastiskt bra rakt igenom. Och då inkluderar jag frukosten, sängarna, stilen, vänligheten (och inte bara den standardiserade i Stora Landet á lá "How are you". Och dessutom, faktiskt ytterligare ett hotell med kontakter vid sängen:) 


Jag har bara positivt att berätta och det enda som jag kan ta ifrån dem är det som nästan inga hotell förstått, du vet vad. Men stilen, servicen, maten och känslan är världklass. Kolla in det här, tråkig flashsite men du får en känsla för hotellet.

19 maj 2011

Camerucci sjalar

Detta är den plats där jag försöker ge er samma upplevelser och tankar som jag bär på eller erfar. Mycket av min inspiration till och för mode får jag från mina egna resor och från Stylisten och Fixaren på W19 & Guapa.


Ett av de senaste branden som jag har börjat använda är Camerucci. De har fantastiska sjalar som ska ses, kännas, inhandlas och snurras runt halsen.


Här ser du Camerrucci's filosofi:

Olympiaboken - Bryan Ferry

Här ser du ett promoklipp för samlarboken Olympia.

18 maj 2011

Min bästa sängkamrat

Jag har provat flera genom åren men det finns bara en sak som hjälper ordentligt för att jag ska sova gott. Min absolut bästa sängkamrat är Tigerbalsam. 
Jag vågar inte använda Tigerbalsam när det är jobb nästa dag och jag använder det alltid om jag är ledig nästa dag. Att jag inte vågar använda Tigerbalsam när det är jobb nästa dag beror på att jag "däckar" av avslappning och ligger blick still och sussar. En rejäl insmörjning på och av diskbråcken i ryggslutet och sedan är det godnatt utan att röra mig en inch.


Läs mer på Wiki här.
Kolla hur de presenterar sig själva internationellt här och mer svedalskt här.

17 maj 2011

Alla jobbar mycket och är trötta

Det pratas mycket om hur mycket den eller de jobbar. Och hur bra eller dåligt det ska vara för någon att göra si eller så. En del människor säger att de är slitna och trötta.


Jag går ju runt och tror att livet är roligt och att vi alla inte gör saker som vi mår dåligt av och att göra och att alla saker vi gör känns som de saker vi vill göra. Jag har ju inga barn så jag kan inte avgöra om det känns som ett jobb eller ett arbete eller om det är självklart att det är självvalt. Några jag träffar då och de ger mig ibland en känsla av att de varken tycker jobbet är kul och att familjen känns som ett jobb. Jag tror att de som känner så, med ganska små justeringar, kan ändra om och hamna i ett mer aktivt läge.


Några förslag kan vara:


byt jobb


byt inställning


lägg kraft på det du kan påverka


ta ansvar och se tydligt på saker


ändra inställning till jobbet och familjen


kör på och var medveten om att du gjort ett aktivt val

16 maj 2011

Om du var tvungen att äta en maträtt resten av ditt liv…

Ibland är det skojigt att någon kommer upp med lite ovanliga frågor i en mindre grupp. Mrs Telecom är bra på det, Fastighetskungen gillar att göra det, Strumpan praktiserar det, med flera.
En sådan fråga är som rubriken på detta inlägget; Om du var tvungen att äta en maträtt resten av ditt liv… Vilken skulle du välja då? Du ska äta den tre gånger om dagen resten av ditt liv… Vad hade du valt?

15 maj 2011

Min L'Occitane

Ibland springer du in i en produkt som skapar ett beroende. 


Jag brukar bara använda kroppsprodukter från Issey Miyaki, men en tvål på Hutton Hotel gjorde att jag började köpa produkter från L'Occitane på en resa i Stora Landet. Nu använder jag bara tvål och denna ansiktskrämen från L'Occitane. 


Kolla in allt de har här, du kan köpa av dem via nätet.

Bryan Ferry om tankarna bakom Olympia

Nile Rodgers, Rhett Davies och Bryan Ferry kort om tankarna med nya albumet Olympia.