12 mars 2011

Keith Richards

Jag har ingen relation till vare sig Keith Richards eller Rolling Stones men tycker att de ser balla ut många gånger på bild. T.o.m. på bilder som denna för det stora väskföretaget med de många kopiorna. Men det kommer inte spela någon roll i framtiden hur balla de ser ut på gamla bilder när de bestämt att det är bra för dem att förknippas med Dressmann.

Systrarna Graaf


Kommer du ihåg den här kampanjen som gick för några år sen… Det gör inte jag. Anledningen att jag hittade den var att jag fick en fråga av en yngre tjejkompis och insåg att jag inte hade koll. Frågan var vad de hade gjort från början, vad de blivit berömda för från början. Jag insåg att jag inte hade en aning. Så mitt forsök lät... “Öh, var det kanske något med nakenfoto… eller är det bara från att en av dem var gift med målvakten Hedman… eller var det något med en frikyrklig mamma… öh… en av dem skrev en bok, tror jag… jag tror att det var nakenfoto för Slitz eller någon liknande… fast kanske hade de någon kass discoinspeling som systrarna Graaf där de åmade sig I någon video också… eller var det Silly & Pussy... och hade inte en syster problem med ett ex som förföljde henne... äh, minns inte!”

Så jag googlade… Efter en stund insåg jag att jag redan hade en tillräckligt komplett bild, kanske en fullständig faktiskt...

Fast reklamen är lite briljant...

11 mars 2011

Fågelmännen - N:K:N:F:H: Sveriges bästa band, låt och musikvideo

Det behövs inga kommentarer eller något förtydligande från mig. Bara att ösa upp volymen och stirra på filmen i helskärmsläge. Inget snack, det är Sveriges bästa band, låt och video just nu. 
Mr RaRe presents Fågelmännen i N.K.N.F.H.!!! 

Patetiskt

Läste att en känd filur tyckte att hans fängelsestraff skulle skjutas upp eftersom hans särbo och hans nyfödda barn skulle påverkas drastiskt om han åker i fängelse redan nu. Allvarligt talat, patetiskt. In med dig, håll käften och skärp dig.

Gossebarnet i fråga ska nu överklaga såväl förvalningsrättens beslut som placeringsbeslutet.

Hur djävla mycket pengar får någon kosta oss andra?

Nej, GÅ direkt i fängelse utan att passera gå...!!!

10 mars 2011

"Att tala är silver, att tiga är guld"

"Att tala är silver, men att tiga är guld." 

Vad är det för skitsnack egentligen? Är detta ett ordspråk som kommer från den mäktiga överheten i syfte att tysta de som ifrågasätter och gör uppror, eller är det en reaktiv och förklarande ursäkt från en tyst och tillbakadragen svensk, för att slippa öppna truten och eventuellt behöva blotta sin åsikt eller ta ansvar?

Waterboys

Ett av de för mig mig absolut bästa banden genom tiderna. Finns få band som jag får så mycket sprutt och arbetskraft ifrån. De ger verkligen energi.


Det The Waterboys som fanns från början var ett band men med tiden så har det bara haft en fast medlem i form av Mike Scott

Andra medlemmar har satt sin musikaliska prägel på de olika skivorna. Däribland den fantastiska keyboardisten Karl Wallinger, saxofonisten Anthony Thistlethwaite, violinsten Steve Wickham samt organisten Richard Naiff. Fram till idag har över fyriotalet musiker varit medlemmar i bandet.
Waterboys har haft blandad musikalisk inriktning. För mig är det de tre första skivorna som i all sin glada pampighet lyser starkast. Den tredje skivan This Is The Sea gjorde att gruppen blev populära på gränsen till kommersiella och kanske skrämde detta gruppen. De flyttade till Irland och skapade både Fisherman's Blues och Room To Roam som var starkt präglade av irländsk folkmusik.

Efter äventyret till och på Irland flyttade Scott till USA, bytte ut samtliga i bandet och gav ut plattan Dream Harder som innebar högljudd rock.

Fram till år 2000 var det knäpptyst från Waterboys, även om Mike Scott släppte ett par skivor. Och under denna perioden sedan dess har Waterboys skivor inte gjort någon glad. Om jag då bortser från de återutgivna gamla skivorna, nu remastrade och med ett flertal extraspår.

Deras officiella sida hitar du här.

Och storyn om Karl Wallinger's World Party tar vi en annan gång.

09 mars 2011

David Bowie's Fashion by Brolle


När en gammal dåre kör en enligt hörsägen förolämpande variant av världens utan konkurrens bästa låt... Det ska vi inte prata om... Här gör svenska Brolle en tolkning på David Bowies gamla superhit för en diversifierad klädkedja.

Svårt

Man kanske inte behöver vara så krass eller bedrövad så att man blir som Strindberg eller som jag tolkar hans citat nedan. Men hur många känner du som tycker att förhållanden i alla dess former är enkelt och som de vill ha det? Hur har du det och hur skulle du vilja ha det?

Finns det någon som tycker att det är enkelt eller ska det vara svårt?

08 mars 2011

Dave Stewart - The Dave Stewart Songbook

Under några år har jag helt enkelt glömt bort honom, i alla fall som artist. Jag har sett honom då och då på The Hospital men har bara då fått påminnelse om hans unika stil och klass.


Nu har jag fått fullständigt fladder på Dave igen. Det är av vikt att komma ihåg att Dave Stewart har skrivit en enorm massa urbra popmusik under sin karriär. Och det är det han ger oss en högtidlig påminnelse om. Han har spelat in dessa tillsammans med ett 30-mannaband. Plattan rymmer över tjugo av hans hits. Från de tidiga låtarna med Annie Lennox via Shakespears Sister och Tom Petty till de senare – som är vacker muzak med bland andra Candy Dulfer, Mick Jagger och hans kompis Bon Jovi. Kritiken har varit hård mot plattan, men det är de som inte förstår, jag hyllar denna egotrip urskiljningslöst.Här har du delar av härligheten.

Kolla även in Dave Stewart på FB här
Hans davestewart.com här

Högklackat och stesolid

Jag erkänner, jag har sett fem minuter på ”Det viktigaste är inte att kunna dansa utan Svenska folket bestämmer”.

Har det senaste året tyckt att Björn Ranelid verkar vara en intressant person. Kollade in honom på ”Fångarna på Slottet” och tyckte att han var cool. Förutom då han skulle få för sig att tala ut till alla sina belackare. Och såna har han många enligt sig själv. 

Vad som dock var världsklass var hans dans. Han såg ut som en gipsad stesolidtuggare i högklackat. 

07 mars 2011

Ibland kommer det en bra reklamfilm

Det är inte ofta jag blir imponerad och tycker en reklamfilm är bra eller kul. De som Björnkläder gjort med Jam Bylund är kul och bra.

Desert Sessions - I Wanna make it Wit Chu (Live)

Detta är ett tips från en av mina mest frekventa läsare och som framförallt kommenterar mest frekvent under signaturen R.S. Tack för tipset, jag hade aldrig hört dem och gillar det verkligen.
Du kan läsa in dig mer på Desert Sessions här.

06 mars 2011

Mick Karn - R.I.P.


Nyss lyssnade jag på honom på We were som turned on och den 4 januari 2011 dog Mick Karn i sitt hem i Chelsea. Mick Karn, som hette Andonis Michaelides, var basist i Japan som han bildade tillsammans med David Sylvian, Richard Barbieri, Steve Jansen och Rob Dean 1974. Mick Karn var månginstrumentel och spelade även tillsammans med bland andra Gary Numan, Midge Ure och Kate Bush. Han spelade även saxofon på Lustans Lakejers platta En plats i solen.

Mick Karn blev bara 52 år. Synd! R.I.P!

Hade kanske varit förbjuden idag

Att klimatet för reklam ändras över tid är denna annons ett tydligt bevis på.