02 augusti 2013

Siffran nio

Det finns tillfällen för allt.

Vi tar många tillfällen.

Jag gillar högt, lågt, brett och snett. 

Vi praktiserar det.

Jag gillar ambition, humor, allvar, skarphet, erfarenhet och utveckling. 

Det prioriterar vi.

Det igår var ett sätt att visa det, igår med hjälp av siffran nio.

En person kan höja ett varumärke

Jag har vid flertalet tillfällen skrivit på denna bloggen om flygbolaget SAS, det har alltid varit inlägg som jag varit förvånad över att SAS ej bevakar och besvarar. Inte för att jag är viktig, utan för att ett bolag som slagits för sin överlevnad så ofta och som har mycket att bevisa behöver agera mer personligt och hålla koll bättre än många av sina konkurrenter. Så även denna dag när de får något positivt, även nu är min förväntan att de ska komma med ett personligt svar.

För ett tag sedan flög C och jag från Köpenhamn till Athens. Det var då vi fick stifta bekantskap med en person som kan höja ett värdet av ett varumärke. Och detta enbart baserat på äkta intresse och ett trevligt och glatt sätt att vara. 

Han som var vår flyvärdinna mötte oss i och med ögonen direkt när vi kom först på flighten. Eftersom vi gillar att sitta på rad 24, så är det lång ögonkontakt. Han hälsade oss välkomna med intresse och startade genast en dialog om huruvida vi var vana att sitta på de platserna.

Efter att ha pratat mycket med honom från och till under hela flygningen så kom information och berättelser som gjorde att vi mer förstod varför han stod ut. Han var en intresserad och bra person som dessutom jobbade med utbildningar av kabinpersonal. 

Vi borde lagt ditt namn på minnet så att vi hade kunnat tacka dig mer personligen för det du gjorde för oss och för varumärket SAS. Nu har vi inte ditt namn och hoppas att SAS bevakar online och kan framföra detta till dig i någon form. 

31 juli 2013

Tack

Du kommer få höra det så många gånger att du inte ens kommer notera det längre.

Du kommer få höra tack, tack och åter tack.

Det vet jag.

30 juli 2013

#justafact

Har precis fått uppleva två magiska kvällar med solnedgångar. Sådana där solnedgångar som jag bara sett på film tidigare och som egentligen ej går att återge utan ljuden, luften, dofterna, känslan och omgivningen.

Det som gör de här solnedgångarna så speciella är sällskapet. Jag är medveten om att det är så och jag är enormt ödmjuk inför det.

Solnedgången kan vara perfekt, precis som på filmerna jag sett, men den du har bredvid dig är den helt avgörande faktorn förutsatt att du är grundad själv.

Detta är bara ett konstaterande och ett faktum. Faktumet sitter bredvid mig när jag skriver detta, och fyller mig med känslan av lugn och värme.

29 juli 2013

Vad är slump?

Jag lägger mycket tid på att reflektera över slumpen, dess inblandning i möten mellan människor baserat på det som jag menar är slumpen och vad den betyder och innebär.
Enligt Wikipedia så är slump en icke kausal händelse. 

För mig används slump för att beskriva en oförutsägbarhet. Wikipedia beskriver att du ska skilja mellan deterministisk slump och indeterministisk slump. Den deterministiska slumpen beror på våra hjärnors oförmåga att sortera vissa inkommande händelser eller våra instruments oförmåga att mäta tillräckligt noggrant.
Den indeterministiska slumpen är ett erkännande att slumpen är en faktor inbyggd i naturlagarna. I Heisenbergs osäkerhetsprincip finns en stokastisk tolkning. Einstein opponerade sig och uttryckte sig deterministiskt. Osäkerheten i mikrokosmos tolkas av Heisenberg och de flesta fysiker som naturlag.
Dessa två typer av slump är ej vad jag menar.

Wikipedia beskriver även att vid sidan av detta definierade psykoanalytikern C.G.Jung synkroniserad slump. Den synkroniserade slumpen är händelser i själva livet som är svårförklarliga. Exempelvis när vi möter grannen helt oväntat på en gata i en stad i fjärran land.
Inom meteorologin har forskarna problem med långtidsprognoser. Hur långa prognoser är det möjligt att göra? På sjuttiotalet startades forskning om kaos som gav meteorologerna nytt hopp. Vad är kaos? I kaosbegreppet är vi möjligen tillbaka i hjärnans oförmåga att sortera alla inkommande fakta.

För mig är den ovan beskrivna synkroniserade slumpen som är den slump jag reflekterar över och kring. 

Du vet det där mötet på Caleo (aka Guldeo), och mötet med de som satt bordet bredvid. Vad det blev av det mötet över tid. Att det visade sig att den ena personen vid bordet bredvid hade övertalat sin tjejkompis att hitta på något. Att även jag blivit övertalad att hitta på något, jag ville köpa kläder. Att vi kanske var på samma invigning för några år sedan, att vi knappt hade en enda gemensam beröringspunkt eller bekant. Alla beslut hon tagit i sitt liv, och alla jag tagit i mitt liv. Att det var just det bordet de hänvisades till. Och alla medvetna och omedvetna beslut som tagits på vägen till detta möte under så många år. Alla bra och nyttiga erfarenheter vi hade fram till den dagen. Alla bra och dåliga människor vi mött, goda som onda.

Jag gillar helt enkelt att tänka på synkroniserad slump och kan lovar att det kommer fler berättelser och reflektioner...

Backgammon

Det var mitt favoritspel för många år sedan. Det spelades med arbetskompisar, kompisar, respektive, familj och alla som kom i min och vår väg.

För ett tag kom tanken på backgammon igen. Nu kör vi så det ryker och spelet på bilden är nu vår föleslagare på resorna.

28 juli 2013

Vi

Många saker i livet kräver komplicerade förklaringar och ibland överdrivet mycket ord.

Och det kan vara så att detta och Dig var något som jag drömt om utan att veta om det.

Kanske var det något som var uppenbart för andra.

Oavsett hur det var, detta är vad det är, det är ett faktum.

Ordet för detta är enkelt... Vi.

Och herre min skapare vilken dröm och den är sann.

Att vara med dig

Att vara med dig är det bästa jag vet, just nu. Det ger mig känslor jag aldrig tidigare känt till.

Du är en riktig människa och en oändligt vacker sådan som ger mig emormt med kraft.

Dina ord och berättelser studsar runt i hela mig och du glänser mer än allt annat på jorden när jag sluter mina ögon.

Du gör mitt liv rikt, mjukt, varmt och behagligt.

Tack!

Ibland

Ett sådant där litet råd som kan vara bra att tänka på om du gillar sunt förnuft och tänkande.