14 mars 2009

Cocaine Cowboys

Ser allt oftare män med tatueringar omgärdade av blondiner på alltför många ställen. Tatueringar i sig är snygga och jag har generellt inget emot blondiner. För de som vet hur jag tänker så är de jag menar dock ett lurigt och t.o.m. obehagligt inslag i Little Village och på andra ställen.
Hur ser planen ut för att det skalla vara mindre intressant ut för så många att förtrollas av dessa grupperingar? Vem skall äga den planen och ansvaret? Vi medborgare, polisen, skolan, föräldrarna, krogvakterna, någon annan? Skall vi sticka huvudet i sanden? Tror vi att det är något tillfälligt övergående? Blir vi lugnade av att det sägs vara si och så många procent av de som leder dessa cowboys sitter på längre semestrar? Skall vi leva med faktumet? Skall vi köpa böcker om dem? Skall vi läsa dessa böcker? Vad säger du? Vad är dina svar?

13 mars 2009

Prata väder

Vad är det för väder? En oerhört in-tränad fråga och ett alldeles för vanligt ämne i alla möjliga och icke relevanta sammanhang. Jag tror att det skulle ge mer att alla tränade upp sig på att vara intresserade av andra saker än det de ej kan påverka. Men, men…
Nu är ju ämnet just vädret och de som gissar det och jag har ett förslag till upprop. Du och dina andra ”vädersamtalsintresserade” gelikar borde kräva analys och utvärdering av estimerade resultat och dess påverkan. För du vet att det är du som betalar deras lön och därmed är en av meteorologernas kunder och deras arbetsgivare? Och i min värld är det så att kunder och arbetsgivare kan ställa ganska höga krav på leverantörer och kollegor. Hur är det i din? Skapa ett upprop för att ställa högre krav på väderprognoserna.

United Fashion

Detta är en unik butik med Göteborgs mått mätt. Jag började handla där var för tjugo år sedan och då hette det Reporter. Jag har inte handlat där lika mycket det senaste året, men det beror bara på att de ej har haft lika mycket RaRe som de hade förut. Om du är dam eller herre spelar ingen roll. United Fashion har allt för båda. På damdelen tas du om hand av Lydia eller Cissi. På herrsidan tas du om hand av Eddy och Daniel.
När du kommer till United Fashion ringer du på en dörrklocka vilket ger en skön känsla av att det är lite viktigt att gå dit. Innanför möts du av någon i personalen samt av skyltdockor med herr- och damkreationer. Rakt fram har du även en bardisk där det bjuds på något vid speciella tillfällen eller när du hyr hela lokalen.
Det är samma saker som gör United Fashion bra som med alla andra ställen jag gillar. De minns vad du handlat, vad du heter och låter dig alltid handla och leta i din egen takt. På United Fashion skall du alltid se till att låta personalen klä dig och se till att de får på dig saker du annars ej hade lagt märke till p.g.a. att du har fastnat i din smak.
Gå till United Fashion www.united-fashion.se

12 mars 2009

Mac eller dator

Finns de som säger att de bara kan tänka sig Mac och de som säger att de bara kan tänka sig dator. Jag tror att svaret är att de som säger sig föredra dator aldrig har haft en Mac. De flesta av de som har en Mac har varit tvungna att ha en dator. Sedan är det en helt annan sak att det kan vara en kostnads- och behovsfråga. De allra flesta använder ju faktiskt sin dator som skrivmaskin och fönster mot nätet och då är Mac onödigt dyrt.

En dag på jobbet för en Svenne

Ibland kan det vara nyttigt att höra vad idrottsmän säger. Eller för att göra det tydligt, vad heltidsanställda elitseriespelare i ishockey säger mitt under eller efter jobbet. Låt oss kalla den medelålders Snuskgubben för Snuskgubben och spelaren för Svenne Gladiator.
Snuskgubben: Jaha, förlust 2-7 idag och det såg segt ut?
Svenne Gladiator: Ja, det är svårt med de har matcherna mitt i matchlunken. Det är mycket matcher nu och vi är ganska nedtränade och reser mycket.
Snuskgubben: Ja, vad kul. Känns som att det går ganska segt nu, ni har mycket matcher nu?
Svenne Gladiator: Ja, det är svårt med de här måstematcherna i matchlunken. Det är mycket matcherna innan slutspelet och det är mycket matcher.
Snuskgubben: Vad tar du och ditt svenniga gäng med dig från denna matchen?
Svenne Gladiator: Ja, detta var en dag på jobbet.

118100 Vilket varumärke är hetast?

Någon textade 118100 och frågade vilket varumärke som är hetast inom mode. Svaret de fick var ”RaRe”!

11 mars 2009

Gym-mannen har rent träd i släkten

Hörde en analys på TV om hur Gym-mannens bakgrund och släktträd såg ut. De hade kommit fram till att han hade ett längre släktträd än sin blivande brutta. Hans släktträdstrådar i Sverige sträckte sig tillbaka till 1700-talet. Hans blivande bruttas släkt kom till Sverige på 1810-talet. Konstigt.
Forskaren hade hittat två grejer bakåt varav den ena grejern var att en soldat varit i ting för fylleri i Gym-mannens släkt och sedan var det något mer oerhört dramatiskt i stil med det. Alla i studion konstaterade att det var skönt att det ej fanns något värre än så. Förstod dessutom att Lillgammal hade varit tvungen att vara med och godkänna förlovningen. Skönt att allt verkar funka och att
alla kan sluta oroa sig! Själv bara pustar jag ut, en sådan oro detta skapat.

Mitt lag

Det har gått en tid sedan jag skrev om Mitt lag. Mitt lag kommer att bli ännu lite bättre i år. Jag har varit och kikat lite på dem och börjat prata runt lite i och kring laget. Känns bra. Mitt lag har byggt upp strukturen runt laget lite mer år för år. Det har börjat infinna sig en del saker som liknar ordning och struktur.

10 mars 2009

Håll upp den!

Jag tror att jag har det relativt inbyggt och att jag oftast gör det.
Jag har levt och varit i länder där alla gör det för att det är självklart.
Jag tror att avlånga landet skulle må bra av att fler tog sig tid att göra det. Idag skulle jag in på ett ställe och då var det någon som skulle ut. Valet är då enkelt, jag höll upp den. Sedan kom det fler som skulle in och fler som skulle ut. Det tackades lite ovant, flinades lite stelt och nickades lite stressat. Den sista mannen in sade: ”Oj, det var ovanligt, tack!” Jag sade: ”Det kan du och jag ändra på. Du kan börja du med så är åtminstone jag dubbelt så många…”. Han sade: ”Ja, det har du rätt i”, och faktiskt såg han riktigt glad ut.

Hur långt är avlånga landet?

Fick denna frågan av en tysk kund för ett tag sedan. För en gångs skulle googlade jag ej via mobilen utan sade att jag inte hade en aning men gissade på 2500 kilometer. Kollade på Wikipedia idag, och de har ju alltid rätt. Rätt svar visade sig vara 1572 kilometer. Jag skall texta min tyska kund och meddela detta.

09 mars 2009

Kompisen dansar inte

Om du har åldern inne för att minnas så kanske du tror att denna rubriken kommer att hylla den gamla klassikern med Kai Martin & Stick!. Så är det inte. Detta handlar om att jag har en vän som heter Kompisen, en mycket annorlunda person som jag sätter enormt värde på. Han har ett antal olika sidor han verkar kunna ta fram lite hur och när han har lust. Om du frågar alla som tror att de känner honom väl om han dansar så kommer de svara att han aldrig dansar. Jag vet att några av dem sagt att han ej har rytm, några andra har sagt att han helt enkelt dansar dåligt och vill spela macho, svår eller viktig. Dock var vi för ett antal år sedan ett gäng vänner på semester och Kompisen var med. På denna resa vi två ute med några tjejer vi träffat på ett ställe på kvällen. Det är så jag vet att Kompisen är en enormt bra dansare, han fick en hel nattklubb att stanna av. Jag frågade Kompisen på stranden nästa dag varför han aldrig visar det hemma i avlånga landet. Han svarade att man skall vara på rätt plats också, och log. Alla hans vänner har rätt, han dansar aldrig. Åtminstone inte i avlånga landet.

118100 Gjorde de rätt?

Om du textar 118100 och frågar om regeringen gjorde rätt som sade nej till att stödja en av biltillverkarna så får du svaret ”Ja”.

Köp boken

Nu är det länge sedan jag läste den och fort gick det. Det absolut mest positiva med boken är att det inte är en bok om passningar, skott och sönderklippta kalsonger. Det är en bok av någon som hade fotbollsplanen som scen ett tag och fotbollen som arbetsgivare ett tag som har skrivit den. En person som fortfarande utvecklas. Jag känner och högaktar Pelle och vet att boken skulle varit annorlunda skriven idag, nu när han skrivit så mycket mer. Han har till skillnad från de flesta andra sportisarna som skrivit böcker skrivit den själv. Det som gör att jag tycker att du skall köpa den är att du ges chansen att lära dig lite om hur kulturen var i ett land som de flesta har riktigt dålig koll på. Gå in och köp den via www.blohm.se

08 mars 2009

Leve dem!

Tänk vad många bra och vackra du och dina manliga och kvinnliga vänner träffat genom åren. Speciellt de där som är äkta, vakna och därmed vackra. De där det riktigt lyser om för att det kommer inifrån. Jag satt på flyget i en hotellrestaurang och lurade på detta.
Min lista med de bra och vackra jag och mina viktiga träffat känns som den kan göras lång. Här kommer den jag skrev ned i huvudet vid mitt lurande:
- Grymma ögon
- Den vackra
- Vackra fröken Trader
- Min Julia Roberts
- The perfect bride
- Stylisten
- Italienskan
- Ägarinnan
- Min Mamma
- Lillan
- Cleopatra
- Brittiskan
- Eldvärdinnan
- Emilia
- Min Mamma
- och Prinsessan såklart

Leve dem där det kommer inifrån och ut på Kvinnodagen och alla andra dagar.

Minst en om dagen denna veckan

Denna veckan kommer det garanterat att komma ett nytt inlägg om dagen hela veckan. Har lovat en av de viktiga det.

Mr RaRe rekommenderar Café Kosmos

Avverkade såväl butiker, caféer som Caleo under en avkopplande lördag i Little Village med blandade grupper av vänner.
Vackra fröken Trader och hennes sambo The Man tog mig till Café Kosmos för en eftermiddagslunch. Mina erfarenheter av Västra Hamngatan är få. För en vecka sedan gjorde jag mitt livs första matbesök på Kosmos och nu var det dags för det andra matbesöket. Det gemensamma mellan dessa besök är två saker; att jag ätit i sällskap med Vackra fröken Trader och The Man samt att det har varit fantastiskt bra och god mat. När jag skriver detta så vill jag betona att jag inte hade en aning ens om att de serverade mat på Kosmos före förra lördagen.
Förra lördagsbesöket åt jag en Wallenbergare och denna gången åt jag köttbullar med mos och lingon. Enkelt, men enormt vällagat och det finns en liten piff i all smak som ger en känsla av att allt är tillagat med känsla. Båda gångerna har jag ätit en bärpaj med vaniljsås till efterrätt och jag kan säga att den bärpajen gör att livet är ännu bättre att leva. En annan sak jag noterat är att delar av personalen, eller om det är ägarna, är mycket aktiva med att finnas tillhands och fixa hela tiden. Bara en sådan sak att jag noterade förra veckan att en av de som verkar vara ägare var inne och kollade toaletterna och ordningen där ett par gånger. Det räknar jag som RaRe.
Gå till Kosmos och ät en matbit en lördag och vad du än beställer, ta en bärpaj efteråt.
www.cafekosmos.se

Rekord

Från början var det inte riktigt meningen att det skulle vara så mycket besök på denna sidan. Jag skriver mest för att jag tycker att det är skönt att skriva av sig. Jag har skrivit en del på lördagen eller söndagen om grejer som hänt under veckans resande eller i andra situationer. Sedan har jag lagt dem för publicering under veckorna. Men det kommer mycket besök hit, och det har bara ökat senaste veckorna. Det som det har tittats mest på är det som skrivits om Usama Um Barrack. Söndag för en vecka sedan slog bloggen rekord i besök på en dag, förra veckan bara exploderade antalet besök. Jag säger tack! Bloggen ligger och snurrar på vad jag vet är riktigt höga siffror för varumärken. Kul och tack!

Sak i fickan

Det finns ett antal saker du alltid skall ha i fickan. Men viktigast av alla dessa saker är att du har en riktig och nytvättad putsduk i fickan. Den kommer alltid till pass vid massor av tillfällen. Flera av de du känner och lägger tid med har glasögon. De kommer i situationer under en dag då den behöver en putsduk. I dessa situationer använder de sin skjorta, blus eller annat för att putsa glasögonen. Och detta för att de ej har med sig den pustduk som låg i fodralet de fick av optikern. Det är då du skall ta fram din putsduk och erbjuda den till dem eller att putsa glasögonen för dem. Om de har glasögon permanent skall du erbjuda dem duken för självbetjäning och om de mest har glasögon för syns skull kan du erbjuda att putsa dem åt dem.
Och kom ihåg att en putsduk räcker inte, du skall ha minst sju stycken så att du bara använder dem en dag. Chansen finns att du skall använda en ny varje dag. Om du köpt rätt duk skall den tvättas i 60 grader och ej med sköljmedel, sedan skall den våttorkas. Gå och köp och börja ha dem till hands i fickan.