02 april 2011

Dave Stewart - American Prayer

Jag tycker att denna låten är fantastiskt bra. Grymt jobbigt att denna låten tilläts användas för att promota Usam Um Barrack, på den tiden han gjordes populär. Låten är dock så bra att det går att släppa. Och han är snart bortröstad också. Förmodligen hittar de ingen som är bättre, det är ändock ett faktum. Och om du längtar efter mer av Uncle Dave så klicka här.

Imorgon drar det igång

Så är det då bara knappt ett dygn kvar till De Hängivna drar igång och skämmer bort våra liv ett tag igen. Alla viktiga datum som inte har med jobbet att göra är spikade och det är dags för Mitt Lag. Och det är lite skojigt att det är ett eler det mest spännande laget i Allsvenskan. Det kommer rimligen ta några omgångar innan det är sammansatt och resultaten kommer. Kommer bli ett fantastiskt.
Så här ser programmet ut: 


2011-04-03 14:00            IFK Norrköping (Idrottsparken)
2011-04-09 16:00            Trelleborgs FF (Gamla Ullevi)
2011-04-16 14:00            Halmstads BK (Örjans Vall)
2011-04-19 19:00            Djurgårdens IF (Gamla Ullevi)
2011-04-24 14:00            Mjällby AIF (Strandvallen)
2011-04-29 19:00            IF Elfsborg (Gamla Ullevi
2011-05-09 19:00            IFK Göteborg (Gamla Ullevi)
2011-05-15 16:30            Syrianska FC (Gamla Ullevi)
2011-05-22 16:30            Örebro SK (Behrn Arena
2011-05-26 19:00            BK Häcken (Gamla Ullevi)
2011-06-13 19:00            Helsingborgs IF (Olympia)
2011-06-19 19:00            AIK (Gamla Ullevi)
2011-06-23 19:00            Kalmar FF (Guldfågeln Arena)
2011-06-26 16:30            Malmö FF (Gamla Ullevi)
2011-07-02 18:00            Gefle IF (Gamla Ullevi)
2011-07-09 16:00            Gefle IF (Strömvallen)
2011-07-17 16:30            Örebro SK (Gamla Ullevi)
2011-07-24 16:30            BK Häcken (Rambergsvallen)
2011-08-01 19:00            Halmstads BK (Gamla Ullevi)

Och detta vackra program kommer kompletteras av Svenska Cupen.

Läs mer om GAIS på dessa ställen

01 april 2011

Talking Heads - The Lady Don't Mind

Denna fina gamla sång dök upp på en iPod när jag testade Skullcandy's lurar i Orlando. Var riktigt länge sedan jag hörde den och det lät mycket behagligt i lurarna när jag tryckte på denna gamla goding med fina fina Talking Heads

31 mars 2011

Frank Andersson

Nu har en fjärdedel av Sveriges befolkning suttit och tittat på Frank Andersson dansa. Jag har tyvärr missat det och kan inte bedöma hans dansförmåga eller något annat för den delen. Nu har han ju varit med ett tag, en av de "magiska" -56:orna. Han har varit omskriven brottare, sålt rikskuponger, wrestler i Det Stora Landet, sångare, skådespelare (naturligtvis i Göta Kanal), har spelat rysk roulette och varit med i Robinson. Bland annat. 


Om han nu ska få sin sjunde reunion med Avlånga Landets folk så kanske någon i hans närhet kan se till så att han lever vanligt denna gången och inte ger sig ut på utflykter av allehanda slag. Då får han ju faktiskt en chans att bli någorlunda rumsren och att börja tjäna och spara pengar.

30 mars 2011

Tar på mina Red Wing Shoes

 
Om ett tag kommer det ett inlägg om den enda affär i världen som jag kan längta till förutom W19, Imogene+Willie. Grymt cool och unik butik! Den ligger i och för sig i Nashville, men längta är kul. 


Senaste gången jag var där köpte jag mig ett par Red Wing Shoes 8113 6 Iron Ranger Hawthorne. De är coola och fantastiskt sköna. Dessutom är de lite ovanliga för att vara mig. Min tes just nu är att jag kommer använda dessa massor under våren och sommaren och att sluta använda dem så snart de blir mjuka. De är sådär underbart stenhårda nu. Du har bilder ovan på mina nya fina. Ta nu och gå in på och kolla på deras site här, deras FB här och följ dem för fasen.


Tar på mina Red Wing Shoes...!

29 mars 2011

New York Dolls med ny platta - Dancing backward in high heelsNamnet på New York Dolls nya platta är "Dancing backward in high heels" och jag har än så länge bara hört några låtar. Vill helt enkelt och bara promota ett band som jag alltid diggat och haft respekt för. Skivan sägs ha släppts den 18 mars. Originalmedlemmarna David Johansen (sång) och Sylvain Sylvain (gitarr) har tillsammans med Brian Delaney (trummor), Jason Hill (bas) och original-Blondie-gitarristen Frank Infante återbildat bandet. Du kan läsa "allt" om bandet på Wiki här
Här hittar du deras sida och deras FB Page finner du här
Här har du låtlistan på plattan:

Fool For You Baby


Streetcake
I’m So Fabulous
Talk to Me Baby
Kids Like You
Round and Round She Goes
You Don’t Have to Cry
I Sold My Heart to The Junkman
Baby Tell Me What I’m On
Funky But Chic
End of the Summer

Mauro Scocco kommer med ny platta

Jag fick ett av Mauro Scocco’s trevliga nyhetsmail för ett tag sedan. Han skrev att han den 25 maj släpper sitt nionde soloalbum (om vi inte räknar samlingar och sidoprojekt). Detta det nionde soloalbumet heter "Musik För Nyskilda" och släpps på EMI Music. Redan den 24 april släpps singeln "Jag Saknar Oss".

Bra att det kommer ett mail och en platta ibland så att kidsen förstår att han inte bara är side-kick till halvkända musiker och programledare.
Mauro säger såhär om valet av titeln och musiken på nya skivan:
- Jag har en vän som jobbade i skivaffär som myntade uttrycket. En viss typ av kund som sökte en viss typ av musik ... Jag snodde det rakt av. Förra skivan ”Ljudet Av Tiden Som Går" var ju en rätt sammanhållen historia medan den här spretar mer både stilmässigt och låtmässigt och är mer baserad på de bästa eller i mina öron intressantaste låtarna jag fått fram de senaste två åren. Mellan en låt som Adrenalin och Julkort Från New York kan det tyckas vara rätt långt men det är ändå bara text och melodi och några ackord. Är det bra så är det bra. Ja du Mauro, jag ser fram emot att höra om det studsar om skvalet!
Du kan säkert läsa mer på  Jag fick ett av Mauro Scocco’s trevliga mail för ett tag sedan. Han skrev att han den 25 maj släpper sitt nionde soloalbum (om vi inte räknar samlingar och sidoprojekt). Detta det nionde soloalbumet heter "Musik För Nyskilda" och släpps på EMI Music. Redan den 24 april släpps singeln "Jag Saknar Oss".

Mauro säger såhär om valet av titeln och musiken på nya skivan:
- Jag har en vän som jobbade i skivaffär som myntade uttrycket. En viss typ av kund som sökte en viss typ av musik ... Jag snodde det rakt av. Förra skivan ”Ljudet Av Tiden Som Går2 var ju en rätt sammanhållen historia medan den här spretar mer både stilmässigt och låtmässigt och är mer baserad på de bästa eller i mina öron intressantaste låtarna jag fått fram de senaste två åren. Mellan en låt som Adrenalin och Julkort Från New York kan det tyckas vara rätt långt men det är ändå bara text och melodi och några ackord. Är det bra så är det bra.

Ja du Mauro, jag ser fram emot att höra om det studsar om skvalet!

Du kan säkert läsa mer här

De fina och affärsmässiga bilderna är tagna av Johan Helje för Nöjesguiden 2009.

De livslevande FÅGELMÄNNEN - N.K.N.F.H.

Jag vill verkligen tjata på dig, jag vet att det inte behövs, att lyssna på denna. Det är säkert tredje gången jag skriver om den och lägger upp den här. Men det vore fasen om jag den dagen då flera artister får grattis skulle negligera Sveriges bästa artist och hans band.


År 2011 möter vi "De livslevande FÅGELMÄNNEN" som sammanstrålar som trio efter 25 långa år och öppnar med en nyskriven låt! Nu kan något få hända, N.K.N.F.H.!


28 mars 2011

The Cure - Just like heaven

Hörde Just like heaven med Cure för första gången på länge när jag var inne i en butik i US. Butiken sålde riktigt tråkiga kläder av kass kvalitet men det väckta andra känslor att höra denna som gjorde att jag stannade inne i butiken mycket längre än klädernas kvalitet räckte till för. Skönt vad rätt musik kan göra. Den gjorde att jag köpte mig en Nixon-klocka som jag inte sett förut. Och som du hittar i dagens andra inlägg nedan... Tack Cure:)

Och här är den lilla rackaren...

Det bidde en ny klocka för några dagar sedan, dels var den schysst och så var det framförallt för att jag vill vara i närheten av lika cool som en av världens tre bästa deigners. Och han brinner för Nixon. Denna heter Nixon Chonicle. Billig, simpel, ren och snygg.
Här hittar du fler och här kan du gå med i deras FB

27 mars 2011

Designbyleftlovers

Min kollega Mrs. Telecom skickade en länk en kväll och sa att jag skulle gilla det, och hon hade hon rätt. Tydligen är den ena av de två tjejerna en före detta elev till Mrs. Telecoms mamma. Hoppas att jag minns detta rätt. De driver företaget och varumärket Design By Leftovers. Så fort jag klickat på länken så gick jag varm. Detta hade jag bara sett J göra tidigare med en kunglig stol på Guapa och W19.
Det känns som de suttit och tittat på en trist gammal byrå på väg att slängas och bestämt sig för att ge den nytt liv, och så satt idén där.

Design By Leftovers prylar bara sprudlar nytt liv genom möbelmålningarna. Tydligen så startade designduon Linda och Jona Netsman Design by Leftovers 2010 och de berkar ha fått relativt mycket uppmärksamhet för sina möbler. De presenterade sig för första gången på Formex och har sedan varit en av Sveriges mesta inredningssnackisar. De har ställt ut på Designgalleriet i Stockholm och på villa-mässan i Älvsjö. Deras möbler arbetar de framförallt med utanför Bollnäs där de också driver Freluga trädgårdsscen på somrarna i trädgården. 

Här hittar du en artikel ur DN

Jag säger nice, way to go och lycka till. Fotograferna som tagit ovan bilder heter Katarina Hansson, Inga Björk och Anna Alvergren.