01 augusti 2009

For all the Rare one's

Jag hyllar alla som vet vem jag är och som vet att jag gillar er mycket med världens vackraste låt...
"http://www.youtube.com/watch?v=j-wvgmZxbe8"

Min lilla

Det är helt fantastiskt att ha kommit till insikten om att det är en förmån att umgås med dig. Jag har träffat min dig mer än någonsin de senaste elva månaderna. Det är en fantastisk uppleveelse att plötsligt ha dig som en av de bästa vännerna. Du är en sådan där vän som det är lätt att umgås med. Man kan diskutera, äta, prata, fika, sitta tyst eller umgås utan att det finns något annat än umgänge i fokus. Jag är enormt glad att vi tar oss tiden och jag förstår numera mycket mer av om vem jag själv är och var jag kommer ifrån.

TACK!

31 juli 2009

Perceptionisten

Frågan är om det finns en mer briljant person jag har träffat någonsin, skulle vara min far då. Perceptionisten är förmodligen en av de mest skärpta och socialt kompetenta människor jag träffat. Jag bara hade lust att hylla honom nu, sitter och jobbar och inser att jag saknar Perceptionisten.

30 juli 2009

Sånt som bara händer mig

Fick lust att lägga in texten till Olle Ljungströms fina sång "Sånt som bara händer mig":

Du vilar huvudet emot min kudde
Din blick söker mina ögon
Men den söker sig igenom
Mot en annan punkt
Mot en annan man

Du lägger handen på min panna
Formar ord som exploderar
Men orden tillhör någon annan
Som är någon annanstans
En lycklig man

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Jag var så nära
En liten stund
Det är sånt som bara händer mig

Jag kunde krupit över alper
Jag kunde svalt en ocean
För att vara först i dina tankar
Att det var jag
Och inte han

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Jag var så nära
En kort sekund
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig

Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig
Det är sånt som bara händer mig

Mmm...Aaah..

Köp lösnummer...

Finns mycket att lära sig i veckotidningar.

Vi kan lära oss massor om hur vi uppnår yttre ideal, hur att undvika och hur att bli, vad de gör samt andra väsentligheter. Givetvis är det så att det alltid döljer sig precis det vi trodde bakom rubrikerna.

Det finns flera kul rubriker som bygger på ett tema som vi uppskattar och det är dåligt samvete:

- Så blir du sommarsmal
- Strandmode 20XX
- Ät nyttigt
- Lev rätt
- Undvik att bli tjock
- Ät så mycket du vill och gå ned i vikt
- Solarium är bra
- Blabla

Det finns andra som är mer byggda på allmänintresse, såsom:
- Prinsen till sjukhus
- Drottningen föll
- Zlatan klar för ny klubb
- Känd idrottare fast för knarkbrott
- Trebarnsfar låste in dem
- Så undviker du Svinpesten
- Blabla

Vad andra än säger så är det ju absolut ej så att dessa rubriker är till för att sälja lösnummer...

29 juli 2009

U2, nästa som faller ned från piedestalen?

Under de senaste åren så upplever jag att det är många av de gamla idolerna och favoriterna som faller ned från piedestalen. En som gjorde riktigt ont att se var den gamla hockeyeleganten som snurrade in och vinglade under en modevisning för tjejer i vintras, kalaspackad med en bilhandlartyp i släptåg. Bonk! sa det så föll han från piedestalen.

Till helgen skall jag gå på U2 och de har alltid haft en mycket speciell plats i mitt hjärta, speciellt då plattan Boy. Köpte den samma sag den kom till skivbutiken. Jag har haft lite svårt att bli en av alla de som sett dem på olika stora stadion och bara hyllar dem oavkaortat i tid och otid. Jag har haft svårt för Bono’s ambitioner att bli den nya Koffi Annan. Därmed har jag stannat i min egna U2 beundran och skitit i att se dem på olika stadion. Om jag valt att spela U2 för andra så har det bara varit October och Boy. I mina lurar har det varit alla plattor.

Jag har alla plattorna och hävdat utåt att det de gjorde i början var fantastiskt och att resten är sådär. Inåt har jag diggat i princip allt de gjort men varit rädd för att bli en beundrare av deras stadionmusik.

Så om några dagar vet jag om de sitter kvar på piedestalen. Jag skall höra och uppleva dem på en betongbunkrarnas betongbunker. Jag återkommer.

Fantastiskt modernt

Sitter i dagarna och sträckläser en bok som heter Katedralen vid havet av Ildelfonso Falcones.
En kväll för några dagar sedan satt jag i soffan och läste och mitt sällskap satt vid en fåtölj vid TV:n och tittade på Allfån på Skansen.

Från programmet skrålades det ut skit av bland annat programledaren. Ni vet han som verkligen gillar sig själv och att änga programtiden till att stå vid småtjejerna.

Plötsligt blev jag dock intresserad och avbröt läsandet när det var en kille från Hudikvallsteatern och föreställningen Elvis som pratade. Han berättade om några milstolpar på vägen från 1996 tills nu.

Jag kan säga att detta var det mest moderna och friska tal eller anförande som jag har hört på mycket länge i detta landet.
Briljant, modernt och utan pekpinnar.
Fantastiskt skönt att höra att det finns personer med denna typ av insikter. Om du orkar så leta fram detta på SVT Play. Värt tiden och hör upp när du tittar på klippet!

28 juli 2009

Drömmar

Har under nästan två veckor varit ledig. Och då har jag faktiskt lyckats vara nästan helt ledig. Ha varit på en av mina få riktiga favoritplatser och verkligen gjort det viktigaste av allt, vilat på riktigt. Har umgåtts med allt från ganska färska till de som har mycket erfarenhet. Nästan inga dagar har innehållit några som helst bokade tider och ganska få märkbara intryck eller funderingar.

Har noterat att jag har drömt i princip varje natt och på morgnarna så har jag kommit ihåg delar av drömmarna. Jag vet inte hur drömmar fungerar men inser att de har varit väldigt tydlig under dessa två veckor och att det förmodligen är något bra att komma ihåg delar av drömmarna.

Kommer du ihåg drömmar?

27 juli 2009

Står du upp mannen?

På en av mina favoribloggar, blohm.se, har jag vid två tillfällen sett att han skriver om att riktiga män sitter ned och kissar. Det senaste inlägget med detta som en del i helheten hette "Sauont hännda!", det hittar du på http//:www.blohm.se

Om du är man, hur gör du?