24 juli 2010

Leka global

Har du någonsin hört att varumärket NIKE springer runt och säger att de är globala?

Jag antar eller förutsätter att du svarar nej på denna fråga. Jag gissar att anledningen att de inte behöver göra det beror på att de är globala.

Jag är grymt trött på alla bolag som skall prata om hur globala de är. De jag gillar mest som varumärken och människor är de som ser till att veta vilka de är och hur de vill uppfattas. I grunden ska de skall även vara genuint och äkta intresserade av hur andra är, var andra kommer från, etc.

Långsiktiga relationer har äkthet och riktigt intresse som förutsättningar och bas enligt mig.

Jämföra

Att jämföra är något som många verkar ägna mycket tid åt. Exemplen känns vanliga där individer känner sig stressade att ta allvarliga beslut baserat på att de undrar "vad ska man eller andra annars tycka om det". Ett exempel verkar vara att ha en respektive, gemensamt boende, boendet i sig, barn och alla andra praktiska saker som går att göra jämförelser med.

Livet sägs vara kort...

23 juli 2010

Opening Ceremony's - Keds

Opening Ceremony har släppt Keds Neon Collection. Du kan köpa dem här

Kolla in bilderna och se vad du tycker...Muse

Muse kom givetvis som tips från Rockstjärnan. Han skrev så här "Har försökt motstå....men jag ser en spricka i väggen efter min trummis upprepade påtryckningar! Muse...inte den självklara hitten, men det finns ett visst Depeche flär, (när dom är i min smak) kring det hela! Vill du ha något mer omedelbart så kolla den officiella videon till Uprising, den är rätt så svår emotståndlig!"

"ps. visst vi erfarna hör alla influenser, men va fan, ibland kan man bjuda på det...kanske?"

Jag håller med Rockstjärnen. Vilken helt djävla fantastisk video.... Oj! Bästa sedan Hunters & Collectors och det var ändå 82 eller nåt...


 

21 juli 2010

Adaptive Eyewear


Anpassningsbara glasögon har blivit en stapelvara som modeaccessoar under det senaste året.
De är dock inte bara ett tillbehör för modeintresserade. Det finns ett allvar bakom...

Dessa vätskefyllda linser är självjusterande med en spruta till recepten. De har har primärt levererats till och för utvecklingsländer och till folk som inte har råd med riktigt ögonvård. Med en mer kostnadseffektiv metod för tillverkning av glas, så kostar dessa endast cirka SEK 100 att tillverka.

För mer information klicka här

Mormor mer givmild än farmor... eller?

Barnkanalen Nickelodeon har undersökt de ekonomiska förhållandena mellan barnbarn och mor- och farföräldrar. En tredjedel av far och morförändrarna sparar till sina barnbarn, och det är faktiskt farmor som är bäst på att spara till barnbarnen. Men dubbelt så många, 68 procent, köper presenter till sina barnbarn. En tredjedel av far- och morföräldrarna köper presenter till sina barnbarn så ofta som en gång i månaden. Ytterligare en tredjedel köper dock presenter bara till högtider.

De har kommit fram till att det är mormor som är mest givmild. De hade även kommit fram till att 43 % av barnbarnen anger att mormor är den som köper mest saker åt dem, och mormor är dessutom allra bäst på att köpa kläder till barnbarnet. 42 procent av mor- och farföräldrarna sades ge pengar till barnet, och 16 procent ger pengar tillbarnets föräldrar. Det är morfar och farfar som ger mest pengar till barnbarnen.

I min verklighet är många mormor även farmor och morfar lika ofta farfar... Låtom mig tvivla på ovan undersökning...

20 juli 2010

Du kan göra Allsvenskan bra


Se nu till att gå och titta på Europas jämnaste liga. Om alla svenskar massar sig iväg till en match i Allsvenskan i höst så är det ett fantastiskt lyft och plötsligt kommer det hända som krävs för att svensk fotboll lyfter och blir riktigt bra – fullt på arenorna. Då kommer det hända grejer. För det första kommer de Allsvenska klubbarna att ha råd att driva sin verksamhet i nuvarande form. Ganska snart kommer de som sköter sig och är kloka att ha råd att såväl förbättra de existerande trupperna som att kunna locka till sig nya och intressanta spelare och talanger.
Så om du tycker svensk fotboll är för dålig och att Allsvenskan är för tråkig… Du och alla andra sitter på lösningen. Gå och kolla på minst en match.

Simple Minds - Hunter and the Hunted

19 juli 2010

Megan Fox


Skådespelerskan Megan Fox plåtade för Juni/Juli-numret av Interview Magazine i plagg från Lanvin, Nina Ricci, Calvin Klein, med mera. Fotografen heter Craig McDean. Dags att byta karriär Megan.

Snart inne i det

Vad fint det är här. Det spelar ingen roll vilken årstid det är, det ger mig alltid samma lugn. Idag sitter jag på alltanen och bara är. Trycker lite på MacBooken när lusten faller in för det men i största allmänhet så bara sitter jag. Det är molnigt och havets brus och ett par koltrastar är allt mina öron noterar. Tankarna är blandade mellan att jobb dyker upp och att det svävar förbi gamla minnen mellan husen och från stranden. Fast detta är bara den första fasen, den du kan uppnå under en helg eller ett par dagars vila. Vet att detta är första dagen på semestern och att det snart kommer komma en dag som innebär läslust och sedan faller jag in i att läsa en pocket om dagen och bara befinna mig i den värld som bara bra skrivna dokumentärer och romaner kan skapa.

Det är då det börjar som jag ej varit med om så många gånger men vet hur det funkar. Semester är för mig djup vila samt motion av hjärna och kropp. Ej att bara ha en massa gäster och resa runt på arrangemang.

Snart inne i det.

Daryl Banks - Up The Skirt

Fotografen Daryl Banks och hans bilder under temat Up The Skirt...


 

18 juli 2010

Daniel Espinosa

Satt och åt frukost idag i morgonsolen i Paradiset och hade på TV:n inomhus. Jag trodde att det var Morgonprogrammet i TV4 men det var en repris av Sommarkväll med hon som viftar hela tiden. Hon hade besök av Lasse Hallström och Lena Olin och in smög Daniel Espinosa. Blev glad av att höra hans historia och höra om hans bakgrund och hur han tänker framåt. Han sade bland annat att han hade hittat sitt näste med sin lägenhet i Hornstull, sin familj och sina fyrtio vänner. Blev nyfiken på honom som person även om jag aldrig kommer bli så nyfiken att jag vill kolla på filmatiseringen av byxsläktens bidrag till nykulturboken "Snabba cash".

Daniel ska jag ta reda på lite mer om. Enligt det han sa imorse på reprisen så är han född i Stockholm, uppvuxen utomlands, fick lite trubbel med rättvisan när han gick skolan senare i Stockholm, hamnade via stipendium på Sigtuna och gick sedan filmskola i Danmark.

Återkommer när jag tagit reda på mer.

Skillnaden mellan 3G och 4G

Björn Gustafsson visar hur mycket bättre 4G är än 3G i Morgonsoffan

Visage - Fade to Grey