05 december 2009

Ett liv i exil

Jag vet att det finns några få välutbildade som direkt tror att detta är ett inlägg om Tom Wolgers legendariska Mockba Music. Det är det inte. Jag sitter på en sådan där plats som jag befinner mig ofta på och hörde att det var en avgång till Mockba och började klura på ett liv i exil.

När jag var yngre var det ett uttryck som användes mycket på historielektioner, om personer och om personer i vår tid, fast då. Min tanke sade mig att jag aldrig längre hörde uttrycket.

Ordet exil handlar, enligt en snabb koll via iPhonen på Wikipedia om landsflykt. ..."ett begrepp som betecknar det förhållandet att en person bor utanför sitt eget land, men utan att ha släppt sin identifikation med landet. Personen som befinner sig i exil, exilanten, kan ha tvingats i landsflykt på grund av social, politisk eller religiös förföljelse. Exilen medför ofrivillig förlust av språklig, social och kulturell samhörighet och förankring. I många länder har exilanter möjlighet att ansöka om asyl som ska skydda dem mot att utvisas tillbaka till det land som de flytt ifrån och som kan hota deras rättssäkerhet."

Så jag ändrar min tanke ovan baserat på detta.

Jag ser alltför ofta ett liv i exil utan att jag kallar det ett liv i exil. Alltför många av våra nära och kära invånare och medborgare i Avlånga Landet lever i exil. Kanske dags att vi blir moderna och är bättre på att se till att de känner sig trygga, välkomna, mår bra, hittar vänner och trivs?

Life on Mars

Jag vet att de bara brukar komma på fredagarna, men jag vet hur mycket ni alla älskar att trycka på länken till denna fina lilla ultimata melodi och sång... och du och ni behöver inte tacka. Jag vet hur tacksamma ni är för att jag påminner er om Bowies storhet i allmänhet och denna melodis förträfflighet i synnerhet... 

04 december 2009

Hur att få ned axlar

Har varit med om det några gånger. Jag har varit med om att axlarna åkt upp och liksom inte ritigt går att få ned. Det har alltid gått att åtgärda genom att få bort ”måste men hinner inte”-punkterna. Nu senast var det att få lägenheten i Little Village mer städad och någorlunda i trivsam ordning.


Hade verkligen inte varit där någonting det senaste och framförallt bara gjort det värsta. I förra veckan tog jag en vardagsnatt och riktigt gned de viktigaste ytorna riktigt rena och slängde ett gäng säckar med "Har men använder aldrig".

Nu skall jag se till att skaffa en städfirma som ser till att komma varannan vecka och håller det riktigt rent.

Steget efter det är att se till att massor av möblerna åker ut och ersätts samt att det målas och fixas en del.

Andra saker som kan eller kommer göra att axlarna åker ned är att hinna betala räkningar, ringa de jag ej hunnit ringa och att träffa och hinna med längre snack med de som är viktigast.

03 december 2009

Zlatan

Ja, vad skall jag skriva…. Jag gör ett försök att fatta mig kort.

Nu skall kanske alla kan ta och inse att vi aldrig har haft en svensk spelare som varit i närheten av att prestera det som Zlatan presterat flera år i följd i ett flertal länder. Och han fortsätter att utvecklas.

Kanske dags för alla att inse detta faktum nu.

Var stolta över förmånen att en riktig svensk är en av världens bästa fotbollsspelare!

02 december 2009

Ännu en grym helg

I fredags kväll var det raskt hem på kvällen, för att svida om och träffa den nyss anlände LMS. LMS kom ned från Truck Drivers City för att vara med på Reuinion med andra före detta spelare i Mitt Lag.


Alltid lika skönt att ägna tid med LMS. Han har alltid tagit ett nytt steg i livet varenda eviga gång vi hinner med långsnack, och det hann vi med denna gången.




Efter Reunion i fredags gick vi en sväng med några av hans gamla lagkamrater på det förträffliga Caleo och sedan knallade vi iväg och satte oss och pratade in på småtimmarna hemma i soffan.


Efter uppstigning hann vi med Espresso House på Vasaplatsen, en lång sväng på W19 och ytterligare en långfika på Espresso House på NK. Vi måste ju faktiskt tänka på exponeringen mitt i våra allvarssamma och givande samtal. Stylisten och Fixaren gjorde ett försök att få med LMS på en visning på Världskulturmuséet på lördagskvällen. LMS behövde dock skynda vidare på uppdrag. Tror att LMS ibland ej förstår hur stor han är i Göteborg.


Resten av lördagen ägnades åt provvisning och visning och det blev sent. Vi träffades på sen eftermiddag för att sätta visningen. Stylisten drog i sina osynliga trådar hela dagen, kvällen och natten. Förresten startar hon under veckorna innan. Det som är riktigt kul med Stylistens koncept är att nästan alla som är med i Stylistens visningar är ”vanliga människor”. Nu senast var det ett helt fantastiskt gäng med personer som var och en är bland de snyggaste och coolaste som finns. Dessutom fick vi vara flera timmar på och bli fixade av ägarna av Quomodo och deras fantastiska kollegor. Quomodo vann dessutom en ny förespråkare och kund. Gillar lokalen och dem skarpt.


Jag har sett filmen från visningen två gånger och vill skrika ut att jag blev skitimponerad av allt och alla.


Resten av tiden under helgen har varit en mix mellan försök att bli av med den helt fantastiskt "klängiga" och efterhängsna influensa som jag bär på. En helt fantastisk helg som kanske hade behövt lite mer vila för att bli av med influensan.


Nästa helg blir det Paradiset och total vila.

01 december 2009

Gör det!

Du säger att du har drömt om att designa möbler hela ditt liv. Du säger att du hade tyckt att det skulle varit fantastiskt att bo i Frankrike några år. Du säger att du vill gifta dig och skaffa barn. Du säger att du vill vara din egen och ha ett företag. Du säger att du vill ändra om hemma. Du säger att du vill sälja bilen och börja cykla. Du säger att du skall separera och skaffa ett liv. Du säger att du borde hålla bättre kontakt med den och den. Du säger att du skall ut och resa.

Gör det!

30 november 2009

Vad snygg du är!

Det är enormt skönt att kunna säga så när du tycker så. -”Oj, vad snygg du är!”. Det är då ganska vanligt att den du säger det till svarar ”Detsamma”. Om jag tycker att någon är snygg så säger jag det. Och jag säger det bara när jag menar det. Finns knappt någon anledning att säga eller svara tack om någon säger det till dig. Det syns i ögonen och på kroppen på den du säger det till om det landar rätt. I lördags tror jag att jag sade det till tjugo personer. Och jag menade det varje gång. -”Oj, vad snygg du är!”.

29 november 2009

Har du planerat nästa sommars semester?

Börjar bli dags nu. På tiden. Dags att ta tag i det. Dags att detaljplanera nästa sommar. Känns även aktuellt att boka resan, hotellet och kanske hyrbilen. Finns inget som är så härligt som att vet exakt vad som skall göras riktigt långt i förväg. Och fram till dess så skall vi se till att leva riktigt knapert så att vi kan få det himla härligt när nästa sommar kommer. Sedan är det bara att gå på det igen och boka för sommaren 2011.


Observera att det kan finnas ett visst mått av ironi i ovan text. Kanske även lite sarkasm.