26 oktober 2008

Pelle Blohm

Pelle Blohm. En individ jag egentligen inte hade några uppfattningar om alls och knappt hade sett spela. Jag hade koll på var han spelat och hur det gått genom åren, men aldrig haft någon åsikt om hur han var som individ. 


Träffade Pelle första gången och började lära känna honom så smått när jag intervjuade honom som ny spelare i GAIS 1999. Innan vi skulle göra intervjun så ställde jag lite frågor för att vi skulle lära känna varandra. Vad som genast slog mig var att han ej svarade på samma sätt som andra lagidrottskillar generellt och fotbollskillar specifikt. Jag vet att Pelle under sina år i Göteborg stortrivdes med vissa saker och mindre med andra. Pelle var aktiv spelare i GAIS under två år och lyckades bli en ikon i klubben trots den korta tiden. Han fick ett enormt förtroende av den mästerliga och fantastiska ledaren Lennart Ottordahl som sade till Pelle att han byggde laget runt honom. Pelle blev mäkta populär bland klubbens trogna och bland de som hjälpte till runt klubben. 


Genom åren har jag haft förmånen att lära känna Pelle och det är en av mina bästa vänner idag och han fortsätter verkligen att se till att utveckla sig. Han tjänar sina pengar mestadels genom att vara den utomordentliga expertkommentator han är men det tydligaste med Pelle är att det hela tiden finns funderingar om rätt och fel, vad han och andra vill med livet och att han i grunden verkligen är en individ som har en enormt bra och stark integritet och enormt bra värderingar. Om du är mer nyfiken på Pelle så råder jag dig att börja läsa hans blogg här. Jag kommer återkomma om Pelle. 


Pelle is good and RaRe!

Vad är vila?

När samlar du kraft, hur kan du vara så tänd jämt? Jag fick den frågan av en vän för några dagar sedan och gillade frågan. Den skapade givetvis frågan om vad kraft är, vad vi gör av den och om vi kan samla på den:) Jag svarade att jag gjorde det på helgerna genom att stänga av allt tänk kring jobbet och genom att koppla på umgänge med en annan typ av personer, i en annan miljö och genom att variera platserna jag samlar den på. Jag svarade då även att jag gör det när jag jobbar, umgås och faktiskt i flera situationer som enligt kutym skall vara jobbiga. Då kom reflektionen att det mesta kanske handlar om vanor och hur vi själva beslutar kring svaret på denna fråga. Människan anses ju vara ett vanedjur och jag är benägen att hålla med. Dessutom är jag säker på att vi beslutar om våra vanor och därmed om hur vi svarar oss själva på denna fråga och säkert många fler frågor som Hur mår du? Vem är du? Är du glad? etc. Jag vet att någon sade till mig en gång i tiden att alla frågor vi ställer till någon annan för att hjälpa dem skall ställas till oss själva först. Hardly RaRe, pretty basic!