18 december 2010

Ingen värdig mig...

Tror att det var så du sa att du svarar numera. Anledningen är att ingen är värdig mig... I min värld är det ett helt briljant svar. Tänk på att det finns många och kommer finnas fler i din omgivning som kommer ha extremt svårt att få in det i sin mall. Och med mall så menar jag den som används som mallen för normalbegreppet. Och du ska gå som den du är genom det för du gör helt rätt som väntar till det kommer någon som är värdig dig. 
Den där pressen från alla möjliga håll är svår. Den är även svår att bli van vid eftersom de bara vill att du passar in och de dessutom är de viktiga. Så bli aldrig van vid den pressen, ignorera den och gör det som du vill.


När man är bra, skärpt och vacker, ogift och inga barn har så kan man inte ha det bra. Det är så de tänker. När man är som du så ska du hitta någon som är värdig dig, eller än mer korrekt, som är värd dig.


Stå på dig, värdighet är självaktning eller stothet!

Di Leva - Cry For You

Även om Otäcka Tanten kanske syns i bild så lägger jag upp denna. Jag har bara lyssnat på den och ej velat titta eftersom hon är med. Hoppas att du klarar det ok, annars får du bara lyssna.


17 december 2010

Ljungberg lite närmare?

Det vore skönt att få Ljungberg lite närmare från januari. Enligt lite skriverier och rykten kan han vara på väg till Europa och England. Vore skönt att kunna följa såväl personen som att se lite Ljungbergryck i TV under våren. Leeds kanske? Vet att minst två personer i Avlånga Landet gärna ser att du väljer vårt Leeds.  


Hade varit en bra upprättelse för Avlånga Landet och vår fotboll att Leeds hade haft en svensk spelare som "performa". Fins oerhört många i Avlånga Landet som hade Leeds som favoritlag under trettio år. Jag tror vi bestämmer att det blir Leeds. Bara formaliteter kvar.


Dessutom kommer en flytt utanför US, förutsatt att han inte väljer NY, att göra att han får tillbaka sin yppersta smak för mode och känsla för vad som går hem genom att sticka ut. Man kan fråga sig om han verkligen har kommit vidare i känslan för mode med tanke på var han bott det senaste? Ditt enda alternativ om du vill vara kvar i US är helt enkelt NY. Om du tycker att Leeds som stad och lag inte är tillräckligt glamoröst så kan vi pratas vid. Annars kan du välja fritt mellan Roma och Arsenal. Skulle du få för dig att vara så dum att du ska till Avlånga Landet och springa runt på plastgräs och bulliga blaffor så finns det bara ett val, De Hängivna.

Ian Dury & The Blockheads - Spasticus Autisticus

Den här fixade vi som 12a och vevade på så det blåste till på dansgolven. Får nästan leta upp den hemma, den ligger där någonstans bland maxisinglarna...

16 december 2010

Har alla en överlevnadslögn?

Lyssnade på en teori för ett tag sedan. Teorin gick ut på att alla grupper och familjer har sin överlevnadslögn. Överlevnadslögnen skulle vara det som gör att gruppen håller ut. Det kan vara skraplotterna, röstningsprogrammet, hopp om vinst eller annan skit som gör att gruppen håller ut.


Teorin går ut på att vi vill ha svårpåverkbara saker som ger hopp och logiska förklaringar. Fanns även "fördelar" med att skylla ifrån sig och vara utan eget ansvar.


Jag lyssnade på för lite av teorin för att kunna beskriva den och har svårt att lyssna eller ta till mig saker som bygger på reaktivitet, lögner och flykt. Kanske orkar jag ta reda på mer och återkommer om hur teorin var i så fall.


Vad tror du?

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

 Fick denna för länge sedan och har ännu inte använt den, får se om och när det blir
Fick tag i denna men large var som en s.


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

15 december 2010

Julklappstipset: Stutterheim RaincoatsDen vita har jag, och det kommer nog bli en svart också. Om det finns någon som du gillar så skulle du kunna köpa en som julklapp till densamme. Jag är grymt imponerad av hur de "angriper" marknaden och storyn de berättar. De har dessutom den goda smaken att ha Spotifylista. De får alltid Like av mig. 


Du hittar mer om Stutterheim och deras produkter på FB och deras sida. Att du ska köpa en är solklart, frågan är bara vilken...

RA-RE för henne Höst/Vinter 2010


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

14 december 2010

Hur olika är vi?

Hur olika är vi?
Är vi olika?
Vill vi vara olika?
Vad är olika?
Massor av frågor och ingen aning om vad som är bra och dåligt. Hur ser du på det som är annorlunda? Är annorlunda olika? Och olika med dig då, eller vad? Är män och kvinnor olika? Är "svenskar" och "invandrare olika?Är hetero och homo olika? Är funtionsnedsatt eller inte olika? 

Min tes är att diskriminering och fördomar bygger på att människor delas upp i kategorier där de delas upp i kategorier där en grupp ger norm. Normen är oftast en extremt trång kostym som egentligen passar få eller ingen och som påverkar många för mycket. Olikheterna däremot är det som för oss framåt och som vi ska tillvarata privat och på jobbet.

Se till att det är hög tröskel på hur olik någon får vara och håll koll på när du tycker att det blir "jobbigt", det ger dig chans till självinsikt och förändring.

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

13 december 2010

Vem var denna Lucia?

Vem var Lucia? Och varför firar vi henne med en dag av lussetåg, kyrkbesök och annat? Det korta svaret är att Lucia från Syrkusa var en ung kvinna som led martyrdöden i Italien den 13 december år 304. Enligt legenden var hon en kristen jungfru som led martyrdöden... Hon har även absolut inget mer än namnet gemensamt med vårt luciafirande att göra. Istället får vi söka rötterna på andra ställen. Du kan läsa vad Wikipedia säger här.

RA-RE för henne Höst/Vinter 2010


12 december 2010

Dave Allen - Min kompis favorit

När jag var liten missade sällan Min Lilla och Min Kompis "Dave Allen Show". Den irländske komikern Dave Allen hette egentligen Dave Tynan O’Mahoney och dog tyvärr redan vid 69 års ålder. Han var mycket populär i Storbrittanien, Australien och Kanada under 60- och 70-talet.
Dave Allen satt på sin barstol med en cigg i handen och drack vad alla trodde var whiskey ur ett glas. Det sägs att han var abolutist och att det alltid var Ginger Ale och is i glaset. Dave Allen byggde sina shower på skämt om irländare och Gud, trafik, rökning, bibeln, livet, döden, sex, irländare och Gud. Han häcklade och drev ofta med den katolska kyrkan. Dave Allen var själv ateist och avslutade alla sina shower med att säga frasen "Good night and may your God go with you". 


Detta var lite typiskt för hans humor och sketcher...


Läs mer om Dave Allen på Wiki


Här hittar du honom på FB

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Lägger upp denna skitfina tröja som du bara kommer mysa i många år framöver.  


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.