25 november 2008

Vilka är dina bästa kommunikationstips?

Denna fråga fick jag idag av jag minns knappt vem...Skall dock försöka erinra världens snabbaste och mest ogenomtänkta svar...
- Skapa en proaktiv kultur genom att vara proaktiv själv
- Förstå att så som de betalde ledarna agerar så blir kulturen
- Ha människor som äkta huvudintresse
- Var mer intresserad av andra än dig själv
- Känn dig själv först
- Ta ej emot bonus för att sköta ditt jobb
- Inse att du äger kulturen och därmed varumärket mer än något annat
- Det enda du skall kunna svara på varje gång du får frågan är "berätta hur läget är med mig?" när den kommer från en kollega eller en kund.


Insåg först efteråt att jag ej var säker på om personen menade att det gällde extern kommunikation eller vad..., men dessa blev de snabba svaren. Kanske någon som har användning eller någon nytta av dessa/detta, om så blott som fundering! Not RaRe, only rabbel:)

"Either you ran today or you didn´t"

En helt fantastisk tagline på en Nikereklam som snurrade för några år sedan. Kom att tänka på den i ett möte idag och den är helt briljant i sin enkelhet.

Innan julhelg med LMS och RS

Underbart! Dags för den årliga traditionen med en helg med Last Man standing och Rockstjärnan. Herregud vad vilsamt att få ha intressanta diskussioner med ett par av de bästa och mest RaRe vänner jag har. Lär ej behöva detaljplanera denna helg eller vara orolig för brist på ämnen. Vi skall vara i Truck Drivers City. Ryktet säger att Rockstjärnan aldrig varit där. För ett tag sedan hävdade han att det finns ett designhotell där och skulle sälja in boende där. Skönt nog skall vi bo hemma hos Last Man Standing. Återkommer med rapport, restaurangtips och eventuella shoppingtips från denna stad och träff i olika former senare. Looking forward to a RaRe weekend.

Brandgarden

Under surfande inatt hittade jag en intressant webbplats, som jag gissar är under utveckling. Jag har ingen information om den, men lovar att återkomma så snart jag har mer verifierad information. Brandgarden verkar vara en privatägd butik online för RaRe och Nolita fans. Än så länge finns bara damgrejerna uppe men det verkar även vara herrgrejer på G. Har skickat ett mail till dem för att ta reda på mer. Spana in http://www.brandgarden.se/ så länge. If I am right it's RaRe!

23 november 2008

Burn After Reading


Fantastisk! Efter en dag med blandade kompotter av vänner och lite shopping, fikor, en tappassittning, en lättare pastasittning så fick Fastighetskungen och jag lust att gå på bio. Det var dåligt med biljetter och de filmerna det fanns biljetter till var kass enligt Specialisten bakom kassan. Vi valde att gå på Burn After Reading och tack goda slump för det. Vilken enormt skön och bra dialogfilm. Bland det mest överraskande och bästa jag sett på länge. Hoppas att dessa briljanta karaktärer och skådisar hade hälften så kul som jag och vi hade. Vi hade absolut inga förväntningar på något annat än att vi trodde att det var ännu en actionfilm...det var det ej... Jag vill ej skriva mer om den eller beskriva den mer. Alla ni som är RaRe kommer gilla den. Gå bara och se den rakat upp och ner. Fantastiskt RaRe!