06 februari 2010

Usama Um Barrack allt mer ifrågasatt

Noterar att det kommer allt fler artiklar som beskriver undrande om Usama Um Barracks storhet.

Jag har skrivit det här från början. "Alla" gillade honom. När jag frågade bekanta och försökte få konkreta svar på vad han lovat och varför han var så bra så svarade "alla" till slut att "Han är i alla fall bättre än Bush".

Jag förstod och förstår inte detta. En amerikansk president står i stor skuld till de sponsorer, företag och länder som backar upp. Och vad jag förstår så har Usama i princip samma sponsorer som alla de andra nickedockorna han efterträtt.

Idoliserandet och svärmandet för Usama tog enorma proportioner och jag förstod aldrig vad det var som lockade. Raskt läste jag på så mycket jag kunde och hittade inget mer än historik beskriven av PR-konsulter. Det kändes som när någon söker med ett CV och du blir säker på att det är skrivet av någon annan.

Usamas popularitet har sjunkit ovanligt snabbt för att vara en nyvald president i Det Stora Landet.
Han har fått problem med det mesta. Allt från sin "dyra" sjukreform, som i sig är helt rätt, till att de flesta nu börjar inse att han i princip höll med helt om den utrikespolitik som Bush bedrev. Fast det nämndes aldrig.  Dessutom börjar även hans egna bli trötta på ursäkten till utländska auktoriteter för Det Stora Landets tidigare agerande utrikes, speciellt när inget ändrats. Möjligen är det till och med så att resurserna och insatserna till och i Irak och Afghanistan ökat.
Usama har varit drivande i den veritabla orgien för att stimulera Det Stora Landets ekonomi och parallelt med detta har han gett populistisk kritik till "Wall Street" samtidigt som han hållit de största investerarna om ryggen.

En av de snabbt uppbyggda myterna var och är att han skulle vara en gudabenådad talare, men jag tycker mest att det är orerande, tjatigt, repetitioner och inåtvänt. Numera verkar det som hans rådgivare hushåller med Usamas framträdanden eftersom även de märker att repriserna av förklarliga skäl känns som just repriser.

Medial charm är inte detsamma som politisk skicklighet. Kanske var det heller ej sponsorernas anledning till valet av skådespelare på presidentposten denna gången. I årets kongressval kanske manus ej innehåller ett omval av honom.

Vem vet?

Mikael Persbrant

Vad min åsikt om Zlatan tror jag du vet om du brukar läsa här. Jag har fått en enorm respekt den senaste tiden för Mikael Persbrant efter att ha sett honom i flera filmer och roller den senaste tiden. Och lever med en människa som jag fått den största respekt för. Zlatan har jag relativt god koll på, skall nu se till att få det på Mikael också.

Förmodligen och troligen ganska givande när de två interagerar.

05 februari 2010

Politik och verklighet




Ett av de stora partierna har värvat Hampus Brynolf för att jobba med valstrategier kring det som lite halvokunnigt och icke stringent kallas för sociala medier.
Hampus Brynolf påstås vara en sällsynt duktig kille. Han kommer senast från Forum för levande historia, där han stod bakom viralkampanjen om Jan Myrdal och Mao-glasögonen för att lansera utställningen "Middag med Pol Pot"
http://www.youtube.com/watch?v=04IfpCGX61s
  
Han har dessutom arbetat med Almedalsbloggen Makthavare.se
http://www.makthavare.se/

När Hampus Brynolf var yngre och gjorde resor på andra sidan Atlanten arbetat han med webbtjänster åt Zapatisterna i Mexiko – alltså åt den mystiske revolutionären Subcomandante Marcos.

Kan det vara något som lyfter ett politiskt parti?
Vi skall ju veta att ovan ej är en slump. Dels är det så att alla politiker tror att det finns ett likhetstecken mellan att prioritera nätet och att vinna politiska val. Så finns det de som även de tror att det finns magi bakom Usama Um Barrack's vinst. Därför hyr de in PR-folk som säger att de är specialister på så kallade Sociala Medier.

För det andra så är det ett faktum att antalet medlemmar i de politiska partierna rasar och därmed finns det färre frivilligarbetare och då minskar kontakten med "verkligheten" och därmed ett ökat behov av extern hjälp.

1998-1999 hade de sju partiernas 349 valda ledamöter 161 politiska pressekreterare, handläggare och sekreterare till sin hjälp. Sedan dessa har desa ökat till 331 stycken.

Jag anser att det är ett stort problem när medievärlden skall styra påverkan, och att jag tycker det är ett problem beror på att medievärlden har våra egna spelregler och vår egen syn på vad som är viktigt. Vi är ej represententanter för genomsnittsvensken. Å andra sidan är ju ej våra så kallat folkvalda i närheten av att vara det heller.

Detta var bara en liten vända och fundering.

Vad tycker du?

Inspiration - Depeche Mode

För ett tag sedan var det Stylistens födelsedag och Elegaten hade ordnat biljetter till Depeche Mode. Depeche Mode har alltid funnits där. I skiv-, video och senare CD-samlingar, på iTunes, MySpce och nu i Spotify. De har alltid varit en av grupperna, men aldrig The Group. Denna tisdag i Little Village gick vi på konserten som ingår i deras tvååriga tour - Tour of the Universe.

Det var så enormt proffsigt, utan att bli som U2. Det var en genomarbetad show med ett djäkla drag samt med en enorm synk mellan bandet, ljudet, bilden, publiken och ljuset. Dessutom kändes det genuint och äkta!

Tack för inspirationen Dapeche Mode! Mitt råd till Bono och de andra är att gå och se, bli inspirerade och ge sig själva chansen att lära eller tänka om.

04 februari 2010

Blodpudding åt mig


Har varit massor av skriverier om blodpudding sedan den sunda konjunkturen satte in. Rader av artiklar beskriver "Blodpudding till alla". Det sägs och berättas att det aldrig säljs så mycket som i en sund konjunktur.

För min del skiter jag i vilket. Jag har alltid och kommer alltid att prioritera blodpudding. Minst en gång per vecka är egentligen ett krav. Jag brukar säga att om jag var tvungen att äta en och samma maträtt livet ut så skulle det bli blodpudding. Vet inte hur genomtänkt just det är, men helt klart är det min favortirätt.

Om jag är i Paradiset eller Muzak City så är det alltid blodpudding till lunch på lördagarna. Hur ser då den optimala blodpuddingslunchen ut enligt MrRaRe?
Självklart är det endast blodpudding med lingon som gäller. Till detta serveras det mellanmjölk och knäckebröd med hushållsost.

Enjoy!

Patti Maes - Sixth sence

Jag kan tycka att detta ingår i din utbildning att du skall ha sett denna. Oavsett vad du jobbar med så finns det anledning att förstå och visa intresse. Jag kommer skriva mer om Patti Maes en annan gång.


Du hittar mer kul klipp på: http://www.ted.com/

Try it, you like it!

03 februari 2010

Inspiration - Gabriela Moreno

Vad betyder inspiration för dig?

När fick du senast en riktig kick av en upplevelse, hände eller av något du läste eller hörde?

För min del var det att en söndag för ett tag sedan. Sittandes med Mac:en och med en TV i bakgrunden hörandes påannonseringen och introt till ett TV-program. Programmet hette "Vad du vill med Gabriela Montero".

Programmet började med att vad som såg ut som mamma och dotter, i ett konserthus, ställde sig upp och sjöng på Harry Potter. Den väna pianisten frågade varför alla skrattade när de spontant sjön. Med ett glas rödvin vid flygeln satt den venezulanska pianisten Gabriela Montero. Hon hör till ett litet och sällsynt pianistsläkte som behärskar klassisk improvisation likaväl som Brahms och Ginastera.

Programmet berörde mig enormt mycket. Det kändes befriande, allvarligt, lättsamt, kreativt, charmigt och virtuost.
Det ligger på SVT Play fram till den 23e februari. Se det, det är värt 58 minuter och 25 sekunder av ditt liv att riskera att bli inspirerad.
http://svtplay.se/v/1859400/veckans_konsert/vad_du_vill_med_gabriela_montero

Om Gabriella Montero kan du läsa mycket mer på http://www.gabrielamontero.com/

Och givetvis finns det massor av information även på http://en.wikipedia.org/wiki/Gabriela_Montero

Hotell Hilton i Malmö

Så har jag då adderat ytterligare ett hotell till listan... Listan med hotell där jag bott.

Det bidde några timmar och en natt på ytterligare ett av dessa hotell som funkar som så många av de större svenska hotellen gör idag. Trevlig personal om än något på gränsen till amerikansk. Helt OK mat och service. Bra och fräscha rum. Framförallt håller sängarna, sängkläderna och handdukarna hög standard.

Så mycket mer än att så och att jag lika väl kunde varit på ett Quality Hotell eller ett av de få bra skötta Skandichotellen finns ej att säga.

Jag bor gärna på Hotell Hilton i Malmö igen.

Jo just det, de hade en osedvanligt vaken och trevligt kille som skötte konferensdelen. Han hade tidigare jobbat på flera olika hotell och bott i andra länder. Så det var inte så konstigt att det sannolikt skulle vara han som var vaken och kunde service.

02 februari 2010

Säker på din manlighet?


Säker på din manlighet?

Det finns anledning att fråga. I Avlånga Landet finns det fortfarande mycket män, gubbar, farbröder och pojkar med nojja för färger, stilar och typer av kläder, klippningar och assecoarer.
Jag hör och ser mycket bland dessa män, gubbar, farröder och pojkar. Jag hör och ser mycket i deras omgivning och bland deras respektive. De säger att de ej kan ej ha vissa färger, typer av plagg, accessoarer och annat p.g.a. att det är "gayigt" eller feminint.

Har det med smak att göra?
Har det med mod att göra?
Har det med omgivningen att göra?
Har det med rädsla att göra?
Har det med kultur att göra?
Har det med vanor att göra?

Själv lever jag länge på Prinsessans enorma komplimang: "Du är inte osäker på din manlighet"."

RA-RE Backstage

Om jag hade haft betalt av RA-RE för att skriva denna bloggen så hade ett klipp som detta att varit att betrakta som en reklamfilm.

Nu är och råkar det vara så att jag inte har betalt av RA-RE. Min enda önskan är att jag vill hjärntvätta er eller påverka dig lite med varumärket. Så mina avsikter är enbart extremt goda.

01 februari 2010

Göteborgs bästa modebutik 2009 - W19 och Guapa

Så var det då klart! Göteborgs bästa butik 2009 är utsedd. Juryn som har bestått av några av Little Village's främsta mode-, retail- och trendpersoner har utsett vinnaren.


Vinnaren är W19 och Guapa!

Motiveringen lyder som följer:


På kort tid har W19 och Guapa med passion, kunskap och starka visioner byggt upp Göteborgs mest unika och bästa butik.


Butiken tar emot alla kunder med öppenhet och en espresso, och de påverkar såväl individer som familjer genom sitt sätt att vara. De driver ett äkta, naturligt och konsistent genomfört koncept som genomsyrar allt från varumärkesmixen till modet att hjälpa oss kunder att prova saker någon lärt oss att vi ej passar i. En individ likväl som en hel familj kan utvecklas om de bara tar sig tid att stanna en stund och låta sig prova.


W19 och Guapa har mänskliga kvalitéer utöver det vanliga och ett helt unikt kundbemötande och atmosfär. Har du en gång blivit kund så är du ”fast”...
Butiken finns än så länge bara i Göteborg och du hittar den på Karl Gustavsgatan 15.


De har ett antal one pagers på nätet samt att de finns på Facebook.


W19
Guapa
FB


Join the best fashion shop in Goteborg! Enjoy!

Ses på lördag - Hela klippet

Du har säkert sett delar av detta klipp på TV och du har nästan garanterat nynnat på den. Här har du den i sin helhet.

31 januari 2010

Uriah Heep'sThe Magicians Birthday

En av de bästa plattorna som någonsin kommit och den håller än idag. Dessutom hade den ett magiskt snyggt omslag i dubbel mening. Jag pratar om Uriah Heeps The Magicians Birthday. Ytterligare en av de plattor jag gavs chansen att ta till mig hos och av Feffe. The Magicians Birthday var och är allt som jag fastnat för med Uriah Heep, men jisses vad den fastnat. Även Look at yourself med sitt briljanta folieomslag har gjort avtryck. För mig är de också anledningen att jag alltid gillat t.ex. The Cult som jag ser som en modernare version av Uriah Heep.

Uriah Heep är ett brittiskt rockband som fortfarande håller på. De har mer eller mindra alltid varit ett hårdrocksband även om det funnits och finns starka inslag av boogie och progressiv rock.

Namnet togs från en karaktär med samma namn ur boken "David Copperfield" av Charles Dickens.

Uriah Heep bildades 1969 och fick sitt internationella genombrott med sitt tredje album, Look at Yourself, som innehåller några av deras mer kända låtar, som titellåten och July Morning. Efter inspelningen av Look at Yourself byttes trummisen och basisten ut, och gruppen fick den sättning som nådde de största framgångarna med Uriah Heep:
Ken Hensley på keyboards och gitarr, Mick Box på gitarr, David Byron med fantastisk sång, Lee Kerslake på trummor) samt Gary Thain på bas. David Byron dog 1985 och Gary Thain 1975. Båda var grova drogmissbrukare.
Denna konstellation spelade in de som ofta och av många anses vara deras bästa skivor: Look at Yourself, Demons and Wizards och Magician's Birthday.
Uriah Heep var en av de större hårdrocksgrupperna på 70-talet. Alkoholmissbruk, interna splittringar, och ojämna album i mitten av sjuttiotalet gjorde att gruppens popularitet sjönk.
Gruppen har sedan dess släppt tiotalet plattor och turnerar än idag. Framgångarna har dock uteblivit vad jag vet. Numera tror jag att Uriah Heep endast består av en av "mina" gruppmedlemmar: Mick Box. Lee Kerslake knuffades ut för ett par år sedan.

Här finner du en bra inspelning live från Moskva 2001