19 juni 2010

Bowie i svartvitt

Var är min mexikanska cowboy?

Jag tror att jag var tre år och vet att vi hyrde ett hus på Åsvägen i Frösakull utanför Halmstad. Jag har fått berättat för mig att jag måste ha glömt min mexikanske plastcowboy sittandes på häst där. Han hade röd skjorta och dubbla patronbälten över bröstet och han satt på en vit springare med ett gevär i sin hand och dubbla skjutjärn i hölstret.

Mina föräldrar har berättat att det framkom den sista dagen efter vi startat vår resa utomlands att han måste ha legat kvar i huset eller trädgården någonstans. Vi glömde honom helt enkelt.

Tyvärr har jag ingen bild på den, men hoppas att denna beskrivning räcker. Om du har den så skicka den gärna till mig.

18 juni 2010

Säg som det är...

Det snackas om att han aldrig är bra i landslaget.

Det sägs att han inte är speciellt bra i Spanien.

Det tycks en massa.

Jamfört med vem?

Säg som det är, ni är många som ej vill ha med honom.

Prata tydligt, ni är avundsjuka smygrasister hela bunten.

Fortsätt ni att hylla han som klagar på planer och föredrar tacos och konstgräs.

Kanske kan ni även anställa fler gamla lagkamrater på bänken som han aldrig gillat. 

För mig är det en pinsam icke-diskussion. Be på era bara pojkknän att mannen kommer och förgyller vårt povra landslag. Han är utan konkurrens den enda riktigt stora idrottsmannen det Avlånga Landet har.

Gnarls Barkley - Going On & PUMA

Jag är egentligen lite trött på stadsspringande människor i fotbollsrelaterade reklamfilmer men gillar verkligen denna låten och reklamfilmen för PUMA.

17 juni 2010

Ett par av mina favoritklockorHergetova Cihelna

En kväll satt vi på restaurang Hergetova Cihelna i Prag. Den ligger vid den berömda bron och längs med kajen. Även denna fina restaurang ägs precis som Cowboys av Kampa Group


Även denna restaurang har fantastisk inredning och atmosfär samt en total frånvaro av trevlig service som är lika uppenbar som den enormt goda maten.
Det finns möjlighet att äta på framsidan in mot gården, inne och på terassen.
Just denna kvällen var det flera kända personer i lokalerna.

16 juni 2010

Kate Moss

Vill börja med att dementera att Kate och jag skulle vara bekanta eller umgås frekvent. Vi har bara befunnit oss på samma platser och lokaler vid ett flertal tillfällen. Så är det med den saken.


Min Lilla's pannkakor

Händer en lördag då och då att det ej är blodpudding och lingsonsylt till lunch. Då vankas det pannkakor på glutenfritt mjöl med hallonsylt från Hallands Fruktindustri.

Många vill alltid ha recept från mig, här kommer det (Håll i hatten Prinsessan):
Två ägg
Två deciliter glutenfritt mjöl (t.ex. Semper finmix)
Fyra deciliter lättmjölk eller laktosfri mjölk

Gräda och njut! Kör så det ryker!

Sedan är den dagen ytterligare en dag på moln.

Så enkelt kan det vara.

15 juni 2010

andiloveyoushesaidFick ett tips från en vän om att kolla andiloveyoushesaid

Riktigt kul faktiskt. Helt klart värt att slänga ett öga på.


Korkade och fåniga ordspråk - F

Detta finns en massa klassiska svenska ordspråk. Avsikten med ordspråk har kanske varit att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap, en värdering eller visdom som de flesta människor i världen kan ställa sig bakom, oberoende av kulturella skillnader och ibland används de för att ge en extra tyngd i en argumentation. Ordspråken kan sällan spåras till en viss person. Antalet vedertagna ordspråk är väsentligt mycket färre till antalet än talesätten som hela tiden ökar i takt med att språket utvecklas och ofta har en lokal förankring i en viss kultur. Gamla talesätt försvinner successivt eller omformas efter modernare språkbruk och ofta förvanskas genom missuppfattningar av ursprunglig betydelse, till skillnad från de flesta ordspråk där det ytterst sällan tillkommer nya och ändras i mycket liten grad med tiden. En specialform av ordspråk är ordstäv. Alla är vi barn i början.


Idag är det ordspråk på bokstaven F som gäller:

Finns det hjärterum så finns det stjärterum. (Med en välvillig inställning kan smått besvärliga saker ordnas lättare)

Friskt vågat hälften vunnet. (Från Horatius "väl börjat hälften vunnet").

Framgång ger vänner, motgång testar dem.

För lata svin är marken alltid frusen.

Först till kvarn får först mala.

Tycker du att de är användbara? Något att luta sig mot i livet?

14 juni 2010

Prag

Jag kan konstatera att Prag har enormt vackra hus och att Prag generellt är en fantastiskt vacker stad. Maten och restauranglokalerna är mycket väl värda ett besök i staden. Prag är dessutom en av de här städerna som är noga med att allt värt ljuset skall belysas på kvällar och nätter.

Det som förvånade mig är hur oerhört lite saker som gjorde mig sugen att handla samt att många av servicepersonerna inte är speciellt trevliga. Det krävdes ett visst skådespel för att få den service som skall vara standard vart man än kommer i världen.
Precis som i alla andra lite större städer i världen så är det ingen idé att gå på turistgatorna ur något perspektiv. Det är precis som överallt annars att mat och dryck är dyrare och det som alla försöker sälja är skit. Fixaren hittade en scarf till Stylisten och jag hittade ett halsband som var annorlunda. Dessutom handlade vi alla lite tvålar och annat. Just det, Branson hittade en kattväska och ett par coola armyväskor.
Mitt omdöme om Prag är att detta är en stad att åka till nästan oavsett ändamål och sällskap. Bo dessutom gärna på svenskägda Residezia Lundborg. Kalasläge, trevlig personal och snyggt. Vi hyrde top floor, 140 kvm lägenhet.

Miss Li's - Oh boy & Volvo

Hittade denna på reklammusik.se Tjejer i två likadana bilar byter kläder så killen till den ena tjejen inte ser att han sätter sig i fel bil när han kommer tillbaka. Eller så är han mer intresserad av sig själv och bilen. Alla kunder tänker inte We som och om människor. Kanske kan det vara We med bilen också...