14 maj 2011

Linjedomarens samvete

1966 spelades VM-finalen i fotboll mellan värdnationen England och Västtyskland. England blev världsmästare. Det krävdes en förlängning för att avgöra finalen. Och i förlängningen gjorde Geoff Hurst två mål vilket gav England segern, varav hans 3-2-mål än idag är omdiskuterat. Bollen gick via ribban ner på mållinjen innan tyskarna rensade undan den – eller var den inne? Efter diskussioner mellan den sovjetiske linjedomaren Tofik Bachramov och den schweiziske huvuddomaren Gottfried Dienst godkänns målet. De tyska protesterna hjälpte inte.

Tofik Bachramov har en fantastisk ishistoria som du bör läsa. Här finner du det som finns på Wikipedia på engelska. Och där kan du bland annat få reda på att det finns ett stadion döpt efter honom samt en staty.
Det sägs och ryktas att han innan han dog ångrade sig och erkände att han visste att det inte varit mål och att det var en hämnd från hans sida för tyskarnas beteende mot hans land under andra världskriget... Det var dock inte vad han skrev i sina memoarer 1996. 

13 maj 2011

Hur tänkte UNICEF?

Först anlitade de en reklambyrå och en skådespelare som tyckte att det var ungar som var benämningen på utsatta barn och sedan lät de den betalda reklamfilmen snurra på ett tag till... Om att benämna barn som ungar skrev jag här. Att de lät reklamfilmen snurra kanske berodde på att de var på semester eller praktiserade tills motsatsen är bevisad... 


Den 1e april hoppade Persbrandt av samarbetet för att det blivit för mycket fokus på hans person...

Bryan Ferry - Shameless Promo

Mer att njuta av från plattan Olympia - här Shameless...

12 maj 2011

British Airways

Genom åren har jag ofta hört en massa skräp från kollegor, vänner och obekanta om British Airways. De har fel eller så har de aldrig flugit med SAS. Om British Airways vill ha fler nöjda kunder så är det bara att sätta sina passagerare på en flight utanför Sverige så kommer det vara klart, de har enormt nöjda kunder. Ett annat hett tips för SAS skulle vara att skicka alla chefer för de anställda på resa med BA respektive SAS för privata pengar.  Så förstår ni varför jag skriver som jag gör om er.

Nog med reaktivt anti-SAS. Det var mest för att du ska förstå, antar att du som jag ofta är tvungen att använda SAS på något sätt in eller ur Avlånga Landet.  För ett tag sedan öppnade British Airways linjen Little Village London. Jag blev extremt glad eftersom när den fanns tidigare så åkte jag alltid med BA framför SAS och detta styrt av en enskild händelse. Jag gjorde misstaget att komma för sent till en SAS-flight och den hade fortfarande inte gått men SAS ville, förmodligen helt korrekt och enligt reglerna, inte checka in mig och låta mig åka. Så jag frågade om det fanns något att göra, men det var mitt fel och jag fick åka nästa dag. Jag knallade över till BA för att höra om det fanns några biljetter på deras plan och det gjorde det inte, men de skulle kolla vad som gick att göra. De frågade även om SAS hade erbjudit mig att åka med BA istället, och jag svarade ärligt att något sådant erbjudande inte dykt upp. Det ringdes samtal och pratades och plötsligt sa de, hit med väskan, vi har löst det. Farten blev full och snart var jag vid planet. De sa att de hade ordnat en plats i cockpit och hoppades att det var ok. Ok, det var helt fantastiskt att få sitta där hela vägen med de utomordentligt trevliga piloterna samt den stora upplevelsen. Dessutom hae jag sådan tur att vi cirklade över London och väntade på landningstillstånd och det I sig var tillräckligt för att fatta ett enormt tycke för BA.

Jag har inte flugit mycket med BA genom åren och ändock tillräckligt för att säga att de precis som Lufthansa alltid överträffar förväntningarna. Personalen är trevlig, sättena är bättre, servicen ärlig och äkta. Det här med sätena är för mig det viktigaste som finns på en flight tillsammans med benutrymmet.  Och BA:s säten och benutrymme gör en glad man med lite ryggpaj lycklig. Att bemötas med intresse och glädje blir rena chocken när jag är van vid det statliga SAS.

Så om du är en person som jobbar på BA eller har kontakter med dem så framför gärna att MrRaRe är enormt glad att ni finns på Little Village’s flyplats och hoppas att ni sätter press på SAS att sträcka på sig och bli kundstyrda. Ni är ett nöje att resa med.

11 maj 2011

Desktop Image

Jag tycker att det är enormt tillfredsställande att välja ny bild till min Desktop med täta mellanrum och ofta på min MacBook. Just nu ligger denna bilden på den och har gjort det ett par veckor. Det är så skönt att hitta rätt direkt när jag kollar på skrivbordet. En del av bilderna är bilder som du som läser bloggen ofta skulle känna igen. Aldrig eller sällan ligger de först på min desktop och sedan på bloggen…

Det värsta som finns oavsett vad du har för roll är desktops som är fyllda med mappar, dokument, shortcuts, privata bilder och så vidare. Ger dåligt intryck och enormt oeffektivt. Gör som jag, snygg bild och ordning på desktopen. Alltid max två mappar synliga.

Bryan Ferry - Prep för Olympia

Det är mycket runt en platta som ska fixas... Och när det är herr Ferry så ska även det göras och dokumenteras med stil...

10 maj 2011

Issey Miyaki


Det finns en förklaring till att jag gillar människor som lever konsistent och som trycker på i gränslandet till maniskt. Detta beror enbart på att jag ibland tenderar att vilja vara i gränslandet till det ovan nämnda...

Genom åren så har vissa varumärken och saker använts i långa och trogna perioder. Det har gällt alla möjliga varianter som skor, musik, kläder, glasögon , parfym med mera...

Minns att jag och Författaren hade nojja på att använda Missonis fantastiska parfym. Om jag någonsin hittar den igen så kommer jag börja använda den igen. Parfymen som gäller idag och som nu har använts snart nog tio år är Issey Miyaki. Och Issey Miyaki använder jag lotion, deo, parfym, after shave, duschcreme och annat från.

En annan gång ska jag skriva om mitt besök hos Issey Miyaki och i hans paradbutik. 

Du kan kolla här på deras sida. 

09 maj 2011

Mår du bra av jobbet?

Det är kul att jobba. Jag gillar det. Det är viktigt för mig och gör att resten av livet på verkas. Och vice versa.Jag hör en del människor nämna att de gillar att vara på jobbet, att de gillar att jobba. Jag hör andra säga annat. I går satt jag bredvid ett par personer som började diskutera någon gammal reklamfilm de sett där någon mår bättre på vardagarna när de jobbar än på helgerna. Jag förstår att det finna alla varianter och just idag så är det funderingen kring att det kan finnas människor som mår bättre på jobbet än hemma som upptar detta inlägg.

En första reaktion skulle kunna vara att det inte kan stämma. Jag hör ju så många som säger att "det är sååå skönt att vara ledig, och att det är mycket skönare än att jobba”. Så gick jag till mig själv och inser att det är roligt på olika sätt. För mig är fritid och privat en kombination mellan vila, inspiration och kontemplation. Och så gick tankarna till andra jag känner. Många jag halvkänner har godkänt att bli programmerade redan från skolåldern. Och detta i former av "Äntligen fredag", "Måndagar är tråkiga", "Sköt med helg", ”Det bästa med skolan är helgerna, loven och rasterna". Andra har programmerat sig själva med annan data.

Så jag undrar verkligen, vad mår vi bäst av? Är vi gladastast när vi är lediga? Mår vi bäst vid semester eller vanliga vinterhelger? Har vi valt ett jobb där vi mår bra? Hur mycket påverkar vi hur det är på jobbet respektive hemma? Och adderar jag att det sägs vara mer bråk under semestrar och helger än under veckor, är det då på grund av att vi haft kul under veckan eller för att vi har tråkigt hemma? Avslöjar bråken under semestern då det bråkas med partnern och visar oss tydligt hur det står till med vår samlevnad? Andas en i paret ut när det är måndag och dags att gå till jobbet...? Känner att jag börjar tappa tråden nu...

Kanske är det dags att ha ambitionen att gilla jobbet? Kanske dags att ta befäl över våra liv?

Kanske dags att skriva ett nytt inlägg som handlar om precis det som det första stycket skulle ta sitt avstamp i? Å andra sidan är det bara du som kan avgöra om ovan var något kul att läsa. Det var kul att skriva/snurra:)

Snart kommer Bryan Ferry...

Det är dags för dig att börja plugga på det som väntar. Från Bryan Ferry's nya platta Olympia är här You can dance...

08 maj 2011

The Thank You Economy - Gary Vaynerchuk

Var och lyssnade på Gary Vaynerchuk i Stockholm och passade på att köpa hans senaste bok, The Thank You Economy. De tvåhundra sidorna den innehåller kommer säkert att brinna ganska snabbt i mina ögon, så jag återkommer med en recension snart. Du kan köpa den så länge via Bokus här.


Du kan kolla och lyssna om han är intressant för dig genom nedan klipp från You Tube, det är väl värt de tio minuter och trettioen sekunder som det kommer ta dig..

Följ Gary på Twitter här.