23 maj 2009

Gregor

Låt oss kalla honom Gregor. Gregor finns och det finns många Gregor. Jag beskriver honom som en man i övre medelåldern med en tillsynes normal familj. Gregor anses av många som en ganska framgångsrik person. Han har ett jobb där han anser att det tillhör jobbet att synas mycket bland folk och att det är självklart att man skall klara att dricka en del. Män som Gregor skall ju klara att dricka en del, det är ju en väsentlig del av affärerna.

Gregor, eller åtminstone en av dem, kom fram till mig och mitt sällskap på en restaurang för ett tag sedan. Han pratade givetvis om hur affärer och marknadsföring och hur det skall gå till enligt honom och enligt Kotler. Alla meningar började givetvis med ”Det är så här va…”. Ingen av oss hade bett om något andra klassens föredrag i allmänhet eller hans taffliga utläggningar i synnerhet. Gregor fortsatte dock sitt föredrag ett bra tag till.

Gregor brukar vara bra på kvinnor också, det är en del av manligheten. En del Gregor jag träffat genom åren har försökt att lära mig att alla kvinnor är lika och att alla kvinnor är ute efter samma sak, och det är självklart Gregors pengar. Han är ju självklart ganska tät, så framgångsrik som han är.

Gregor och några andra Gregor går alltid på Svenne Viking och på de Allsvenska matcherna i Little Village och på ett par av de uteställen där de kan umgås med en massa andra dinosaurier.

Gregor har flera gånger handlat sex av prostituerade i flera länder. Gregor hade förra veckan betalsex med en svensk tjej på ett hotell i Katrineholm. Gregor har även alkoholproblem.

Usama Um Barrack

Hur går det för oss?

Har vi fått reda på vad de tre viktigaste sakerna Usama Um Barrack står för är än?

Har han några mirakel på G?

Kärlek vs hat

Det finns en sammanslutning i Little Village som kommer bli precis som en annan sammanslutning i Stockholm. Jag är ej helt säker på att de fattar det själva, men de är på mycket god väg.

Häromveckan genomförde de en bojkott mot det andra genom att ej finnas på plats för det egna. Detta bekräftades, legitimerades och bejakades av sammanslutningen.

Vad gör ni när de gör nästa bojkott och den gäller era beslut? Jag tror att det kommer tillbaka i ansiktet på er. Onödigt och dumt!

RaRe tips för honom

Nu börjar det likna något. Nu fattas det bara lite val av alla andra grejer till. Du behöver överhuvudtaget ej vara orolig för att det är få som kommer titta på dig. De skall synas och det gäler att du vågar låta de andra sakerna du tar på dig synas också.

22 maj 2009

Skönt sällskap


Detta var en bra dag. Att det var en bra dag var lite väntat. Åt en kalasgod brunch med och hos Familjen Fabulous och tog sedan en lång och skön promenad genom Little Village med lagom mycket uppmärksamhet. Fast allt detta var som vilken dag som helst.

Tidig kväll var jag bland många av de jag gillar och det var trevligt. Allting utom det viktigaste var fantastiskt! Fast det viktigaste kunde bara få av oss påverka.

På kvällen hade jag en suverän middag på Caleo med LMS och Guvernören. Vi satt vid det vanliga runda bordet i hörnet och maten, folket, servicen och stämningen var lika bra som det alltid är på Caleo. Det som ej var som vanligt var sällskapet. Sällskapet bestod av LMS, som ni läser ofta om här. Han är en person som ständigt utvecklas och förändras och som jag alltid känner mig så enormt lugn med. Vi hade denna afton förmånen att Guvernören ville ta ledigt från det vanliga livet.

Insåg när jag kom hem hur kul det varit att sitta i sådant fantastiskt sällskap en kväll och prata om allt möjligt. Vi har lärt känna varandra genom Mitt lag och är enormt olika i övrigt. Jobbar i olika branscher och lever helt olika liv.

Det kanske är just det jag gillar mest med umgänge. Att det skall vara så blandat som det går.

21 maj 2009

RaRe tips för honom

Vill verkligen visa denna också. Inte så mycket at säga mer än att det är skillnad på en t-shirt och ett konstverk.

20 maj 2009

Stumbleupon

Jag har varit lite lugnare med nyttjandet av denna tjänst under våren, men lade mycket tid på denna tjänst förr.

Idag dök den upp och påminde mig om sin existens. Det kom ett mail som gav mig genererade tips och som dessutom visade en länk till vilka 87 sajter jag sparat som Favvisar sedan tidigare.

Förmodligen har du redan provat den och tröttnat, men har du ej gjort det så prova Stumbleupon, www.stumbleupon.com

19 maj 2009

Vänd på frågan

Hur många av de du umgås med privat eller kanske t.o.m. av de du jobbar med borde använda sig mer konsekvent och oftare av Google?

Alla svar finns ett klick bort och så gör även chansen att fördjupa sig i vilken riktning vi vill.

Jag hör ibland folk fatta modet att svara på vad jag tror att de tycker är en "dum" fråga med en fråga som låter ungefär: Vad har du gjort för att ta reda på svaret?

För ett tag sedan visade Bollplanket en grymt bra länk. Så nu kan vi alla svara på det vi tycker personer kunde tagit reda på själva genom att svara: Jag skickar en länk.

Kolla in och prova via: http://lmgtfy.com/

RaRe tips för honom

Den passar till allt för den som vill synas. Ha den så här, dra den rulad genom byxornas hällor, ha den under kavajen, över en skjorta, som en scarf... Det är som det är med RaRe - går till allt.

Ungefär en procent

Ungefär en procent av alla som läser inlägg på bloggar väljer att kommentera. Jag ser gärna att du kommenterar vad du tycker när du läst något jag skriver. Jag skriver på lördagskvällarna eller innan jag somnar och publicerar under veckorna. Tycker att det vore kul om du som gentjänst orkar trycka in några ord. Jag har fått fler kommentarer det senaste och tycker att det är kul, så jag vill inte skrika efter för mycket, men vill säga att jag blir väldigt glad när du skriver en kommentar eller två.

RaRe tips för honom

Alltid trevligt att lägga upp ett tips på ett eller annat plagg från RaRe då och då. Denna gången är det dags för en schysst t-shirt som den med god och Ra-Re smak bör skaffa.

LMS kommer till pyjamaspartyt!

LMS kommer till Little Village mot slutet av veckan, han skall jobba i byn på torsdag kväll och sedan kommer vi gå och ta en god middag. Jag textade Guvernören för att kolla om han kan komma loss från familjen. Vore grymt kul och en ära att få äta med dem båda. Skulle det vara så att det bara blir LMS och jag så är det mer än bäst. Veckan lyfter ytterligare lite till när The Man, the Myth, The Legend kommer. Skjuter nog upp min resa till Tre Hjärtan så att LMS och jag hinner med en fika innan han tar loket tillbaka till TDC.

18 maj 2009

Contacta’s G inget för mig

På lördagsmorgonen hade jag bokat en tid hos en G hos Contacta på Östra Hamngatan i Göteborg, där lugnet härskade. Veckan före hade jag lagt undan två par Inithiumbågar, dessutom par som jag misstänker ej är deras mest volymsäljande.

Jag gick in på Contacta fem minuter innan bokad tid och sade till att jag var där. En optiker jag känner igen hejade glatt och en av de andra sade att G strax skulle komma. Jag såg att det satt en kille som jag förutsatte var G inne i deras verkstad och pillade med ett par brillor. Då slog det mig att jag hade honom förra gången också och att han var sen den gången.

Nåväl, G hade inte rört en fena tio minuter efter bokad tid och jag sade till en ung ny trevliga kollega till honom att jag ville ha åtminstone ett besked om när G tyckte att det passade.
Hon var snäll och sade till honom och kom tillbaka och sade att han alldeles snart var klar.

Precis då kom Herr och Fru Hovås in och bad om hjälp med något som hamnat snett på Herr Hovås brillor anno 1999. Givetvis tog G tag i det, för han hade inget annat för sig.

Jag tog ett beslut att jag ej accepterade hans prioriteringar och gick till hans kollegor och bad om en ny tid samma dag. Tyvärr var det bara G som hade tid vilket gjorde att jag fick en tid hos någon annan nästa helg.

Nu har det visat sig att jag ej kan nästa helg eller veckan efter det. G:s prioriteringar har gjort att jag nu ej vet vilken dag jag kan komma till Contacta och få förmånen att få en synundersökning samt betala de lättsålda bågarna.

Eller så kommer jag istället att prova att beställa en ny tid hos en annan optiker som får beställa de Inithiumbrillor jag vill ha.

Jag har alltid gillat Contacta och de som jobbar där tidigare, det är intressant vad en sådan person som G och en sådan persons prioriteringar kan göra med ett varumärke.

Kaninen tackar de numera fattiga

Nu har alla barnfamiljer i Little Village förköpt sig på Guldpass och vad passen nu heter.

Som Kaninens hyllning till dem så skickades det under lördagskvällen upp en jättemamba över den solkiga stadshimlen.

Jag förutsätter att de numera fattiga Little Village familjerna är Kaninen evigt tacksamma.

Snart är det dags att skinna alla turister också. Kanske får vi då se mamban igen?