20 april 2013

Coola skor från Helen Yoi


Konstaterar att jag har tur

Den 20 april skrev jag detta i notes...

Visst finns det saker som kunde varit än bättre eller en del bättre, men jag har allt en djävla tur. Det är något jag konstaterar när jag sitter i majestätisk och vilsam ensamhet vid mitt höga köksbord.

Att det är skönt och viktigt att konstatera en dag som denna är en ynnest och en förmån som jag blev enormt varse så fort jag kom hem ikväll.

Jag har haft en fantastisk dag på det så kallade jobbet, jag har varit inne hos mina helt enorma vänner, Stylisten och Fixaren, och belönat mig själv med enormt snygga grejer.

Jag lyckades t.o.m. Få med Stylisten och Fixaren för att äta på ett av våra favoritställen. En fredagskväll... När de stänger en fredag så brukar de mer än någon jag känner vilja gå hem till sofforna, men de följde med. När jag kom till butiken så var jag helt slut, men så kom kostymen, brillorna och ringen fram och då blev jag pigg och gick i spinn.

Jag skulle ju berätta att jag har tur... Det har jag, jag har så fina vänner inom och utom Avlånga Landet. Sådana där vänner du inte behöver, men skulle vilka vara med dygnet runt och ändå kan vara ifrån flera år utan att börja om. Jag har fina, riktiga och bra personer runt mig på dagtid. Jag har inget jobb utan bara gör kul saker. Jag får förtroenden att göra saker som jag aldrig letat aktivt efter. Jag har Min Lilla, mina syskon och syskonbarn. Jag trivs som en fisk med The Enormous Wardrobe i takt med att det blir renare och finare för varje vecka.

Jag har helt enkelt en djävla tur, bara konstaterar det.

Det djäkliga är att jag vet att det kommer bli än bättre, bakom hörnet finns det alltid något oväntat som väntar...

Din dagliga Bowie19 april 2013

FördomarHade det varit spännande idag?

Finns alltid saker att reflektera över, så skedde idag när haf fick syn på denna bilden av Sid och Nancy.

Varför var det, och framförallt över tid blev det, lite glamoröst med dessa unga tu?

De hade dåligt med deg, skitliv och dog åt helskotta för tidigt oavsett.

Eller hade de mycket roligare än alla andra den korta tid de levde.

Jag kunde inte komma fram till annat än att det var för trasigt och därmed att det absolut inte kunde ha varit värt det.

Så varför glamoriseras det kring tragik... Den gick jag bet på...

Och för att besvara frågan i rubriken... Ja, förmodligen eller med största sannolikhet...

Din dagliga BowieBokstaven A

Den kommer ju ofta först... Och har alltid gjort...

Fast det är inte viktigt länge...

Inte ens i kombination med den bostaven som brukar kommer efter denna...

18 april 2013

Klurar och lurar

Det var länge sedan jag gick och klurade och lurade på en grej, det gör jag just nu.

Och det finns vissa som märker det och en del som vet om det. Har dock ingen störra nytta av att bolla det med dem. Jag behöver bära på tanken själv ett tag och komma fram till hur jag vill göra, jag vet att det kommer vara magen som avgör det åt ena eller andra hållet.

Det är en sak som egentligen bara jag själv kan komma fram till ett svar på och jag vill egentligen bara vänta fram svaret utan att jag tidsbestämmer när det ska vara klart och färdigt med tänkande. Och sedan behöver jag kolla lite olika och andra praktikaliteter.

Och det finns två nära som kan hjälpa mig att komma fram till ett svar på hur jag egentligen nog tycker och tänker, men de har båda för mycket med sina egna tankar och sysslor just nu. Och detta berör inte någon av dem direkt, möjligen den ena indirekt. Så om jag ska fråga någon av de kloka eller den viktigaste av dem om råd så tänker jag vänta ett tag. Vill inte vara så egoistisk och komma med lyxproblem till dem just nu.


En alltid lika ödmjuk skribent,

Eder MR

Din dagliga BowieAn old Cherokee told his son...