10 april 2010

NIKE - The Cage Match

Fantastiskt bra reklamfilm från NIKE Football värd att ses igen. Briljant att leta fram den gamla okända Elvisdängan.

Klassiska svenska ordspråk - B

Detta finns en massa klassiska svenska ordspråk. Avsikten med ordspråk har kanske varit att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap, en värdering eller visdom som de flesta människor i världen kan ställa sig bakom, oberoende av kulturella skillnader och ibland används de för att ge en extra tyngd i en argumentation. Ordspråken kan sällan spåras till en viss person. Antalet vedertagna ordspråk är väsentligt mycket färre till antalet än talesätten som hela tiden ökar i takt med att språket utvecklas och ofta har en lokal förankring i en viss kultur. Gamla talesätt försvinner successivt eller omformas efter modernare språkbruk och ofta förvanskas genom missuppfattningar av ursprunglig betydelse, till skillnad från de flesta ordspråk där det ytterst sällan tillkommer nya och ändras i mycket liten grad med tiden. En specialform av ordspråk är ordstäv. Alla är vi barn i början.

Här har du några på B:
Bara döda fiskar följer strömmen. (Urspr. ryskt ordspråk)
Blod är tjockare än vatten. (Uttryck för att familjebanden överskuggar det mesta).
Borta bra men hemma bäst.
Bra karl reder sig själv.
Bränt barn skyr elden.
Bättre att förekomma än förekommas.
Bättre att stämma i bäcken än i ån. (Bättre att åtgärda ett problem på ett tidigt skede innan det blir värre.)
Bättre brödlös än rådlös.
Bättre dåligt minne än dåliga minnen.
Bättre en fågel i handen än tio i skogen.
Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja. (Jämför Ordspråksboken 27:6: "Vännens örfil är ärligt menad, fiendens kyssar vill bedra.")
Bättre fly än illa fäkta.
Bättre föregå än föregås.
Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge. Ursprungligt: Verner von Heidenstam.
Det är skönare lyss till en sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.
Bättre sent än aldrig.
Bättre tiga än illa tala.
Bättre älskat och förlorat än att aldrig ha älskat.

Vilka av dessa kan du tänka dig att basera din livsfilosofi och dina beslut på?

09 april 2010

Depeche Mode, Kate Moss och YSL

Reklamfilm för parfymen Parisienne från Yves Saint Laurent  med Kate Moss. Och framförallt med I Feel You med Depeche Mode.

De Livslevande Fågelmännen - Falska toner - Valla Scen 2010

Det har varit ett mailbombardemang utan dess like för att jag skall lägga ytterligare ett klipp, och här har ni det...

Var helt enkelt för många som bad mig att lägga upp De Livslevande Fågelmännen igen. De flesta för att de bara blev helt sålda på dem och bara vill ha mer... Några för att de ej förstår hur de skall göra för att hitta på YouTube.

08 april 2010

Diskutera mera

Är det så att ni pratar tillräckligt mycket med varandra?

Har ni berättat vad ni har för förväntningar på och av varandra?

Har ni snacken med varandra om vad ni vill var och en och tillsammans?

Vet du vem det är du har tagit dina viktigaste beslut med?

Är kompromisser något du tänker vid vissa beslut ni tar tillsammans?

Allsvenskan är Allsvenskan

Jag är djävligt trött på hur det pratas om Allsvenskan i fotboll för herrar och även hur pressen skriver om och beskriver Allsvenskan. Allsvenskan är vad den är. De som prioriterar den finns på läktarna och framför TVn. Allsvenskan håller den standard den gör och vi skall inte jämföra den med något annat än vad den är. Eftersom jag själv vet vad den håller för standard så vet jag också vad jag kan förvänta mig när jag är på matcher eller kollar på dem på TV eller via nätet. Allt annat är bullshit.

Jag klagar inte på att svenska hockeyspelare säger "du vet hur det är med matchlunken i grundserien" och "en dag på jobbet" om hela den dyra grundserien och sedan går och köper biljetter och kollar på skiten . Jag tycker Elitserien är skitunderhållning och går bara och kollar när det har koppling till jobbet eller när jag blir bjuden. Jag skriver vad jag tycker om Elitserien och lever ej av att skriva om den.

Allsvenskan däremot är skitkul. Det finns bra klackar, det har blivit bättre arenor att gå på, det finns kul profiler, det finns allt från moderna föreningar till gammelsvenska, det finns rika och fattiga och framförallt är det en jämn serie. Att bara skriva om huliganer och att det är dålig ekonomi och fotboll är ok att göra en gång. Andra gången är det dags att byta jobb eftersom man lever på det man skriver om och hur intressant man lyckas göra Allsvenskan.

07 april 2010

Den vackraste Gåvan av Pelle Filipsson

"Den vackraste gåvan" är en nyss utgiven bok, den kom i februari. Författaren av boken är Pelle Filipsson. Pelle är född 1972 och arbetar med pedagogisk utveckling på Skolverket. På fritiden driver han ett kreativitetshus och ett skivbolag i hemstaden Norrköping. Pelle satt i februari för ett tag sedan i Nyhetsmorgon på TV4. Pelle och ämnet boken behandlar skapade säkert minst ett par läger bland tittarna. Så kommer säkert även ämnet och boken göra även bland er som läst, läser eller kommer att läsa boken.

Det jag gillar är att det är ett annat och annorlunda ämne och att detta är en person, oavsett motiv, som dokumenterat en berättelse på ett öppet sätt. Det är annorlunda, och det gillar jag.

Citat från boken, som också finns på framsidan av boken: "Du förtjänade allt i hela världen, men jag kunde inte älska dig. Och det är så tungt att säga det."
Mamman skänkte sin vackraste gåva till barnet. Pappan fick sitt liv förstört.

Kvinnans rätt till sin egen kropp kan inte ifrågasättas. Men när hon sätter sin barnlängtan över mannens vilja, har hon då gått för långt?
Pelle Filipssons egna erfarenheter bildar en mörk berättelse från dagens Sverige där barn far illa och inget stöd finns att få. Samtidigt är den trösterik för alla föräldrar som inte kommer överens. Viljan till försoning blir en möjlighet. Och även ett ofrivilligt föräldraskap kan till slut fungera.

Faktiskt värd att läsa. Mest för ovanligheten på ämnet. Skapade nya spår i skallen på mig även om jag inte tänker ta ställning till rätt eller fel, om han skall använda kondom eller annat. Lättläst och ger som sagt lite nya spår i skallen.

Här hittar du en intervju med Pelle Filipsson från SydSvenskan http://sydsvenskan.se/inpalivet/article625757/Han-kampar-for-att-alska-sin-son.html

RA-RE för henneHär kommer lite mer lockande godis för henne. Kolla in hela vårkollektionen för henne på http://www.ra-re.it/ och deras Photostream på Flickr http://www.flickr.com/photos/ra_re/

RA-RE White & Denim

The White&Denim theme features striking contrasts and resonates with Ra-re’s rock soul: the pure romantic world of white clashes and then merges with the tough aggressive world of denim, whose ”bad boy” image is intensified by prints and metal details.


Ethereal white is enhanced by contrasting bright shiny metals and rhinestones.

 


06 april 2010

Vad ger det?

När jag går på gator och torg i Avlånga landet så blir jag förundrad över hur många utslagna, alkoliserade och missanpassade jag springer på.

När jag är på kalas, middagar och bjudningar i Avlånga landet så blir jag frapperad över hur många illa mående, alkoliserade och missanpassade jag springer på.

Jag gör ingen skillnad bara för att ett torg byts mot en nyrenoverat vardagsrum eller en innebar. Vad är det som gör att vissa personer kan klara av att dricka lite och andra inte klarar av att dricka alls?

Skillnad ordspråk, citat, talesätt och ordstäv!

Detta borde egentligen vara ett öppet brev till Perceptionisten. Jag snurrade in mig i en fundering för några dagar sedan och från början bestod den i vad skillnaden mellan ordspråk, citat, talesätt och ordstäv är. Har ej löst det än så länge via vare sig moderna och uppdaterade media eller den tryckta gamla konsten. Vem som än har svaret och därmed kan utbilda mig eller bringa klarhet i min törstande hjärna är välkommen.

Du?

05 april 2010

De Livslevande Fågelmännen - Valla Scen 2010

På med lurarna och lyssna på detta klippet. Briljant grupp med den fantastiskt begåvade Peter Forsman som Lead!

Dessa sägs vara ordspråk

Hur skrattretande liten är inte skillnaden mellan man och kvinna: av 48 kromosomer är bara en olika.
Gennaine Greer

Den avgörande skillnaden mellan de olika nyhetsprogrammen i TV är fortfarande väderrapporten.
Bob Saunders

Skillnaden mellan en pojke och en man är inte alls så stor. Den består för det mesta av prisskillnaden mellan deras leksaker.
Cynthia Warren

Skillnaden mellan en katt och en lögn är att katten bara har nio liv.
Mark Twain (1835-1910)

Skillnaden mellan en hjälte och en ynkrygg är bara ett steg åt sidan.

Skillnaden mellan ett gott och ett dåligt samvete utgörs ofta bara av en smula glömska.
Truman Capote (1924-1984)

Den största skillnaden mellan fotboll och politik är bara att en fotbollsspelare blir bättre ju mer professionell han är.
Carsten Jensen

Länge leve den lilla skillnaden, speciellt om den inte är så liten.
Ethel Bartlett

Du är verkligen inte så dum som du ser ut! - Nej, det är det som är skillnaden mellan oss två.
Robert Storm Petersen (1882-1949)

Länge leve den lilla skillnaden, särskilt när den inte är alltför liten.
Ethel Bartlett

Länge leve den lilla skillnaden, i all synnerhet när den inte är alltför liten.
Ethel Bartlett

Den enda skillnaden mellan mig och en galning är att jag inte är galen.
Salvador Dalí (1904-1989)

Skillnaden mellan en expedit och en fin dam ligger inte i hur de uppträder utan i hur man behandlar dem.
George Bernard Shaw (1856-1950)

Skillnaden mellan en gentleman och en som inte är det är att gentlemannen använder smörkniv till och med när han äter ensam.
Donald Sutherland (1934-)

När man plockar upp en svältande hund och ger den mat så biter den inte. Det är den grundläggande skillnaden mellan hunden och människan.
Mark Twain (1835-1910)

04 april 2010

Don't worry, be happy

Bobby McFerrin skapade denna låt som blev en global megahit när den kom 1988. Han är en New Yorker och har livnärt sig som jazzsångare, känd för att sjunga olika stämmor ensam.

McFerrin ville egentligen bli barpianist men började sjunga istället. Hans första skiva, Bobby McFerrin, kom 1982. Han största kommersiella framgång hitintills är med låten "Don't Worry, Be Happy" på skivan Simple Pleasures. Bobby har dessutom sjungit bakgrundsmusik till flera animerade kortfilmer av företaget Pixar. Han har samarbetat mycket med jazzpianisten Chick Corea, men har även gjort inspelningar tillsammans med cellisten Yo-Yo Ma, pianisten Herbie Hancock och komikern Robin Williams.

McFerrin är också föremålet för en vandringssägen, enligt vilken han ska ha begått självmord efter framgångarna med "Don't Worry, Be Happy". Han verkar dock leva fortfarande.

RA-RE för honom

Åh vad härligt det är med alla dessa grymma grejer som har ramlat in i butikerna nu. Kolla bara in denna scarfen.
Vill du se mer så kolla in http://www.ra-re.it/ och på RA-RE's Photostream på Flickr http://www.flickr.com/photos/ra_re/