07 april 2012

Just nu i Paradiset

Mina senaste Fiorentini+Baker verkar trivas utomordentligt på bänken på Stranden i Paradiset. 

Och de relativt nya vita brallorna från Dondup kände att de smälte in färgmässigt mot sandfärgen.  

Årets Video? Kjell Höglund - Man Vänjer Sig

Även om du får en väl förtjänt och personlig påskhälsning nedan så kanske ändå detta är något du uppskattar än mer. Enjoy Kjell Höglund...

GLADER PÅSK!

Jag är en simpel, enkel och snäll människa som gärna vill önska dig och de dina en riktigt Glader Påsk. Jag hoppas att du och de som är viktiga för dig tar hand om varandra och ser till att ni vilar och njuter. 


Personligen sitter jag uppkopplad och kopplar av, enormt medveten om att jag mal igenom saker som behöver malas igenom och otroligt avkopplad. 


GLADER PÅSK! 


Och om du vill läsa mer om ordet påsks ursprung så kan du klicka här, så kommer du till en grej jag skrev för ett par år sedan på bloggen. 

06 april 2012

Just nu längs Coastside

Bara så att du inte undrar... Det är lätt att tro att det är lördag idag och att det ska komma en "Just nu..." från mig. 


Och eftersom jag har en sådan enorm förståelse för dina vanor så får du en bild på första lediga dagen denna veckan. 


Kanske kommer en imorgon också, om jag har lust...

Varför så mycket drickande!?

Jag beundrar de som kan ta ett glas då och då och som ser ut att njuta av ett glas, och då menar jag ett glas, vin eller öl. Fast jag fattar inte alls varför människor omkring mig väljer att alltid ska vara mer än två av allt och gärna mycket mer. Mer än en tvåa sprit, mer än två glas vin, mer än två shots eller drinkar och så vidare.


Egentligen helt fel att skriva att jag inte fattar, utan jag menar att jag tycker att folk inte ska göra det. Alkohol är deppresivt och så som människor beter sig när de är fulla skapar inget intresse hos mig längre. Jag är helt enkelt trött på fulla människor, det blir för mycket primaler av för många. Och dessutom föredrar jag utbyte av relationer och samtal.

05 april 2012

Workshop

Eftersom du ibland undrar vad jag det är jag gör hela dagarna tilsammans med kunder och kollegor... Tänker att jag ska skriva ned här vad en del av det jag gör när det är dag och klockan är från åtta på morgonen till fem på kvällen. Så kanske det blir lättare att förstå.


Jag svarar dig ju oftast att jag ska ha en workshop när du undrar vad jag har på agendan. En workshop är en träningssession som oftast pågår under en halv- eller heldag. Fokus ligger oftast på att jobba med en lösning utifrån mål eller att bara komma på ett koncept eller en bra tanke för att komma vidare till nästa steg. Oftast är vi två till tolv deltagare. En eller flera från byrån och en eller flera från kund. 
Så nu har du en grund för att förstå vad jag menar.


Att jag sedan är där tidigare och senare beror på att jag måste få annat gjort också, det går inte att bara ägna tid till workshops.
Ferdinand Porsche avled i Salzburg idag, 76 år gammal. Ferdinand var den som skapade Porsche 911.


Tack för att du skapade en av de få designs som håller än idag! 

04 april 2012

Jack White - Love is Blindness

Detta är bland det bästa jag hört och sett på mycket, mycket, länge. Fullständigt sanslöst dj-vla bra!
Och naturligtvis kommer tipset från vår och min varmt uppskattade... Rockstjärnan!

Hockey

Under drygt femton år tyckte jag att hockey var enormt kul att kolla på och var, som jag minns det, engagerad. Jag tyckte att det var så roligt att jag var nere och hängde efter À-lagsträningarna Scandinavium hos det som då hette VFIF (tror jag, kan ha varit något annat också) och hoppades att någon spelares klubba skulle gå sönder så att jag fick deras klubba. 


Hela källaren hos mina föräldrar var fylld med klubbor som stod i nummerordning. Tror att jag i princip varje säsong hade minst en varje av alla spelares klubba. Mest attraktiv var Jörgen Petterssons klubba att få, han var den enda riktigt liraren och på den tiden var han en person som brydde sig om och pratade med alla barn som var där. Hur han är idag har jag ingen aning om.


Jag kollade på Frölunda fram till att de kvalade upp till Elitserien den 29 mars 1989, efter en stående och fantastisk upplevelse i Frölundaborg. Sedan bara dog intresset på ett par säsonger och har sedan aldrig återvänt. Det blev för folkligt amerikaniserat, ganska korkat och för patetiskt. Idag är Frölunda Svenne Viking för mig, det är ett mycket passande namn. 


Den attityd spelarna i Frölunda och resten av Elitserielagen har till matcherna i grundserien borde göra att inte en enda människa ville gå på de matcherna. Att det kan vara kul och intressant att gå på matcher i slutspelet kan jag förstå, för då verkar det ju faktiskt viktigt för spelarna och klubbarna att prestera. Grundspelet är ett hån mot de som jobbar för att kunna betala för sina biljetter. Med den attityd de har till det de benämner som "serielunken" eller som de kallar "en dag på jobbet", och med en sådan attityd och inställning skulle jag och alla andra förlora jobbet efter några dagar.


Jag förstår att det är varmare att gå på ishockey än att gå på fotboll utomhus, jag inser att det är lätt att köpa skräpmat och dricka, jag hör allt ni hyllar... Fast de gånger jag går och försöker lura mig själv spricker alltid lika snabbt när jag inser att jag sitter och pratar utan att veta vad det står. Eller svarar på jobbmail en hel period utan att inse att perioden ens börjat.


Och när jag vet vad flera individer i t.ex. Frölunda Indians (eller vad de nu heter) har betalt per år och jämför det med andra yrken så blir jag bara förbannad att människor går på ishockey. Att de gör det ger mig samma känsla som att Nutcase Colins och Motljusgråterskans filmer ses av många. Korkat och löjligt. För dåligt för att kunna med att tycka att det är bra.


Det enda aktiva jag kan göra är att skriva detta och att jag ser till att aldrig betala för att se skiten, de gånger då jag går.

03 april 2012

Easter Fun

Shrine Solbrillor

Det finns alltid anledningar att göra nya investeringar för alla. Vad sägs om dessa nu när vårvintersolen kikar fram ibland...?

De kommer från Shrine och sitter rätt bra på snoken. Och framförallt så finns det en chans att andra upptäcker att de är ovanliga och snygga...

Och du kan köpa dem online, direkt från Shrine. Köprekommendation!

Be the person your dog thinks you are...

02 april 2012

Brottning enligt Time Out

Minns inte vem som sa det i programmet Time Out, men den som sa det sa

"Brottning är lite som sex, det går bättre om många tittar på"

Annika Andersson replikerade snabbt...

"Och det är bättre betalt då också"

One

Det är ganska få, av de som passerat, som haft något att komma med över tid. Jag tröttnar ju snabbt efter en första tid av dimma. Och One är en av de få, som har lite mer snurr i kolan och som skapar lite skojigare och busigare känsla. Bara att gratulera One eller de som umgås mycket med henne.


Eftersom jag råkar veta att One kollar här ibland, så är detta ett sätt att framföra det.


Grattis One, du är en av de få som är godkända, se till att komma ihåg det! 

01 april 2012

Från nice till Finlandsfärja

Satt med några av de viktigaste på en trivsam restaurang en helgkväll för ett tag sedan. Vi njöt av mat, varandras sällskap, dryck, service, miljö och omgivning. Så plötsligt hände det, hela stället blev en myllrande Finlandsfärja.


Så blir det i Avlånga Landet ibland, det kommer tider på fredagar och lördagar då Sverige bara förvandlas till ett enda dönigt och oroligt fylleriställe. 
Det märks direkt att fiskare och bönder var de vanligaste jobben, innan industrin bara förlängde känslan av att det var ett tvång att jobba och kravet på fylla en standard i samband med att vara ledig nästa dag.


Och egentligen skriver jag detta enbart för att påminna mig själv om att det är så här det är. Människor i Avlånga Landet blir det som är vår bakgrund. "Man" ska ta ett glas och "vara människa". Fyllaska helt enkelt vara ett sätt att umgås på ett bra sätt?

Citat från serien Arne Dahl

"Skippa purjolöken och mobilen så blir du överkörd av en bil"


Polisen Hjelm, när en kollega sade sig vara rädd för att få cancer och skulle sluta använda mobil och börja sluta äta purjolök för att minska risken för att få cancer.


Btw, Arne Dahl är en enormt bra tv-serie med den kanske bästa casting som gjorts för en svensk tv-serie.