18 juni 2011

My morning jacket - I'm amazed

Som en kommentar till inlägget om filmen om den avskyvärda W nedan så fick jag order av R.S. att publicera något med My Morning Jacket, nu är det gjort, vi får se om jag får godkänt på låtvalet... Enjoy! Jag tycker att de är för djäkla bra! 

17 juni 2011

Du är viktig för din bank, men...

Då och då inträffar det en så kallad finanskris, mer eller mindre globalt. Då kommer det massor av förklaringar, beskrivningar, debatter och tankar kring hur detta kunde hända. 


Jag vet varför det händer, det händer för att det är ett osunt system. Systemet bygger på att alla ska gilla mammon och på att alla enskilda som inte förstår det ska få det lite kämpigt. Och över hela världen så gäller samma sak. Bankerna äger det mesta och sätter de flesta reglerna för inlåning och säkerheter. 


Hur många känner du som inte har en bank som huvudägare i sitt boende och för sitt leverne.? Även alla rörelser lever på bankerna i form av likviditet med mera. Bankerna i sin tur vill sprida sina lånerisker och lånar därmed av varandra. Ibland blir någon nervös eller har slösat för mycket och då blir de andra bankerna osäkra och vill ha omedelbar likvid. Och då börjar det... Mitt i alla dessa snabba vändningar så är dessutom andras och egna missar ett bra sätt att se till att förskaffa ytterligare mer ägande hos privatpersoner eller rörelser. Samt att dölja felaktigheter.


Och alla ovan har helt felaktiga system för belöning.  

16 juni 2011

Schysst ny tavla

Satt i köket hos W's och berömde tavlan i deras kök. De sa vad det var för konstnärinna och undrade om jag sett målningen hon gjort med David Bowie. Jag kollade konstnärinnans site och kunde inte hitta den och tänkte sen inte mer på tavlan. Konstnärinnan heter Malin Leijonberg.


Förra lördagen damp det ned ett text från W's att de hade köpt den... Nu är den min! Jag lovar att komma med en bättre bild på den om ett tag, när den sitter i en ram. Den du ser ovan är den som gulliga W's skickade till mig. Tack W's!!!


Här ser du lite fler som säljs via Prickig Katt på nätet här

15 juni 2011

Vi ska gifta oss! Grattis!

Satt och slölyssnade på ett program på TV, utifrån altanen, som handlade om kärlek och äktenskap. Hela programmet byggde sin idé på att redovisa utifrån siffror. Om någon såg det så får du gärna säga vad det var, jag tror att det byggde på statistik från Det Stora Landet. Siffror jag tror att jag minns rätt och som fick mig att tänka var. Varje kvinna som gifter sig kysser i snitt 79 män innan de beslutar sig för prinsen, varje kvinna ligger med 9 andra män innan de gifter sig, varje man ligger med 12 kvinnor innan de gifter sig, varje människa har 5100 orgasmer i livet, av de som gifter sig så skiljer sig 50%, 70% är otrogna... och så vidare. 


Vad ska jag tycka om det? Det känns helt rätt att de som vill prova sig fram ska prova sig fram och vice versa. Men statistiken säger ju inte om det är lågt eller högt med 50% som skiljer sig eller kanske rent av lågt. Den säger heller inte om 70% är en låg eller hög siffra i förhållande till hur de trivs. Jag har ingen aning, jag vet sådana som borde ha hållit ihop och andra som borde gått isär. Och jag vet att det finns personer som fuskar med sig själva och andra. Vi har bara ett liv, fuska inte med dig själv och andra. I precis den ordningen!  

14 juni 2011

Bryan Ferry - Let's Stick Together

Bäste Bryan, 
Rackarns vad det svängde när du drog denna i Kaninparken i Little Village häromsistens. Hör av dig om du har svårt att få bra spelningar så ska jag fixa en kul under hösten


Eders Högfärdige, Mister Antonio Rare

PS. Nedan finner du en finfin version av den, modell något äldre

13 juni 2011

Bokstavskombo

Det är skönt med personer som säger saker... En av kollegorna och jag satt och jobbade och klurade en afton. Mitt i allt på den sena timmen så sa han: "Jag har alltid funderat på om du har en bokstavskombination och nu vet jag vilken kombination det är... Du är CP!"

12 juni 2011

TACK!

Hej! 
Jag vet att du inte var en som pratade känslor eller la tid på att tala ut. Jag vet även att du var en man som analyserade och tänkte massor, och med en hjärna som kunde mala genom det mesta. Jag har aldrig ansett mig i närheten av så studsig i kolan som du var, men är glad för att det jag har faktiskt kommit från dig och er. Jag är också tacksam och glad för att du och ni låtit mig styra mig i en riktning som jag uppenbarligen vill vara på väg i. 


De sista veckorna hände mycket som jag kommer vara evigt tacksam för och som det kändes bra att du sa, och då på ditt sätt. Kan vara skönt att veta att jag som vuxen alltid lyssnade och hörde. Några av de sakerna du sa de två sista veckorna bearbetar jag fortfarande.


Och det finns säkert massor av saker som jag ska vara tacksam för eller tänka på. Saker som du har sagt eller gjort. Det enda jag vill säga med de här raderna är egentligen TACK!!!


Och du, grattis på födelsedagen kompis!