14 november 2013

Into Deep Water

Detta är en proklamering som främst riktar sig till människor i stil med och med stil som LMS, Ekonomen, Direktören, Agenten, Stylisten, Dartan Yang, Finansmannen, Gladys Glory, Strumpan, Snyggingen, C, Min Lilla och alla andra som har fler än många rätt…

Nuförtiden släpps det fler låtar än någonsin… Just då är det skönt att det finns artister som ger ut upplevelser. Detta har hänt två gånger i år. David Bowie i början av året… Och nu Into Depp Water…

Plattan slår ned som en bomb i ditt inre och det finns bara en sak att göra, köp den!

10 november 2013

Turkish Airlines

Ovanligt och skönt att bli imponerad av ett flygbolag

Så kom den då, den där högst ovanliga känslan av att bli imponerad av ett flygbolag

En torsdagmorgon för ett tag sedan så lyft vi från Landvetter med Turkish Airlines till Istanbul i Turkiet, för transfer till Dar Es Salaam i Tanzania. Minns så väl när vi fick de första förslagen av H om hur vi skulle flyga ned till henne på Zanzibar, och vad vi spontant tänkte när hon sa att det var billligt och bra med Turkish Airlines. Jag så framför mig att det varvett överfyllt plan i dåligt skick med halvkass personal á lá "RyanAir goes even worse..."

Och skönt nog så kunde jag inte haft mer fel än så, Turkish Airlines är ett helt fantastiskt bolag ur alla perspektiv. Trevlig incheckningspersonal, fina plan, enormt god mat, humana priser och lagom synlig och någorlunda effektiv personal.

Om du väljer mellan SAS och Turkish Airlines så är svaret givet, ta hellre en omväg med Turkish Airlines än en genväg med deras alliansbroder SAS. Och om du ska till Dar Es Salaam, boka och åk med Turkish Airlines.

Det kommer vi göra...