04 december 2010

Zlatan x 5

Hur är det möjligt att ifrågasätta en enda av Zlatans guldbollar? 
Hur kan det vara en diskussion efter att han tilldelats sin femte guldboll gällande rätt eller fel? Mitt svar är entydigt och självklart. Det finns en massa smygrasister och gammelsvenskar i Avlånga Landet. Ingen kan på allvar tycka att någon annan skulle ha fått lika många eller fler i modern tid. Om det hade varit en blond ung gråvit och mesig lantissvenne, så hade alla ropat efter mer och varit stolta...

Tack Zlatan för allt du ger och gör för ett modernt Sverige! Jag har ingen aning om hur du är som person eller lagspelare, men jag bugar mig djupt och ofta!

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Tröjan är magiskt coolsnäll och brallorna finns i varenda udda färg du kan tänka dig...


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

03 december 2010

Du vet att det egentligen borde vara vi...

Detta inlägg är skrivet bara till en enda person på denna jord. Jag skriver helt enkelt som i rubriken... Du vet att det egentligen borde vara vi.
Du vet att det är rakt och ärligt sagt, precis som då eller som den gamla tanten i filmversionen av tv-serien sa: "I love you, but I love myself more". Nu borde vi kunna summera det hela. Hur har vi det? Jag tycker att det blev fantastiskt bra för oss båda. 


Fick bara lust att skriva att det egentligen borde ha varit vi, för det vet vi båda två. Och det var det sista vi sa till varandra. Fast så är det inte och så ska det inte vara. Och det är bra. Jag vet det, du vet det. Minns du att avslutningsorden var "Vi är de rätta, fast vi ska nog träffa någon annan"?


Måste vara oerhört enkelt för er andra att förstå. Sorry, kanske kommer ske igen att det skrivs till endast en person! Eller så kanske du går helt varm ändå och är säker på att detta är skrivet till dig... Kanske du bara frossade i att jag skrev om någon annan och tänkte att du skulle kunna klura ut vem det handlade om... Glöm det, njut av något ovan eller nedan istället... Puss!

RA-RE för henne Höst/Vinter 2010

Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

02 december 2010

Shirin Neshat - Women of Allah series, igen!

Skrev tidigare i somras om bildserien Women of Allah av fotografen Shirin Neshat. Jag är vansinnigt förtjust i dessa bilder.


Hoppas att du tar dig tid att kolla på dem på nätet.

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Jeansen är årets snyggaste och tröjan finns i massor av färgvarianter...


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

01 december 2010

Passionen på jobbet

Kanske ryckte det till i några när de såg denna rubriken. De blev kanske oroliga att detta inlägg skulle handla om människor som har en relation med någon på sin arbetsplats somtidigt som de har en relation hemmavid. No worries, detta handlar om att jag lyssnade på en för andra känd person för ett tag sedan. 
En för andra känd person pratade om sitt senaste och relativt korta äktenskap. Han beskrev det som att de båda snabbt hade hamnat i läget att passionen fanns på jobbet och att de drev ett företag som hette familjen hemma. -"Äktenskap, bostadsrätt, schemalagda hämtningar och lämningar. Man blir som ett familjeföretag. Man har passionen på jobbet på något sätt, så blir man mer som ett aktiebolag ihop. Det är ganska destruktivt i längden". Han sade det lite i förbifarten och kanske var det inget viktigt, sant eller osant det han sa, men det spelar ingen roll.


Jag tycker att det är något att tänka på. 
Den respektive som har gjort sig snygg i håret och som kommer hem lite glad, lite lycklig och samtidigt något osäker. Efter tre dagar säger mannen att just det du klippte dig igår. Hon responderar att det var tre dagar sedan och han gör ett manligt försök att prata för mycket men gör det bara värre. 


De respektive sätter sig söndag efter barnen har lagt sig och går igenom veckans planering fram till och med festen på lördag och inklusive promenaden söndag kväll. Då är sju hockeyträningar, en förplanerad VAB, alla dagishämtningar, smitningen på fredag eftermiddag för storhandling och eventuellt lite mys på fredag inräknat. Månde det bli sex denna fredagen sådär lite spontant...? Man behöver ju bli lite wild and crazy ibland... Och kommer du träna på onsdag för i så fall får mamma hämta på dagis...


Samtidigt som jobbet är den stora kicken och passionen som tar allt mer hjärta, hjärna och plats.


Det tråkiga med ovan fundringar är att den för andra kända personen tydligen hade en relation som var passionen på jobbet. Ibland blir en berättelse en annan när jag klurar för länge på den. Och ibland förstör input det som från början var en kort kul kommentar om familj vs passion på jobbet...

RA-RE för henne Höst/Vinter 2010

Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

30 november 2010

Hotet kan ha varit överdrivet

Minns du svininfluensen? Det har kommit en del analyser av vad som skedde och hände. 

Du minns säkert hur plötsligt alla skulle ta spruta en och två gånger? Du minns säkert hur viktigt och bråttom det var? Kanske vet du t.o.m. vad detta kostade oss svenskar? Omsättningen på handsprit sprang i höjden. Det fanns positiva saker jag skrivit tidigare om, som att svenskarna blev och är mer noga med att tvätta händerna. På tiden.

Men analyserna då? Hur ser det ut?  400 000 sjuka och femton dog.  Mindre än av förkylningar?  Sammanfattningen ger vid handen att hotet kan ha varit överdrivet… Detta påstående skulle kunna vinna tävlingen "Årets understatement", utan konkurrens...

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Alla plaggen är inte helt lätta att hitta, men de är helt rätt att ha...


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.

29 november 2010

Göteborgs bästa modebutik... Snart dags igen för 2010...

För andra året i rad kommer Mr RaRe att utse Göteborgs bästa modebutik. Förra året vann W19 & Guapa priset, länken till utnämningen hittar du här.


Juryn består även 2010 av några av Little Village's främsta mode-, retail- och trendpersoner. 
Precis som förra året så har juryn besökt samtliga privatägda butiker och kollat av allt från service, tips, känsla, inredning, urval, skyltning, musikval etc. De kompletta kriterierna har vi som princip att aldrig redogöra för.


Vi kommer tillkännage vinnaren i början av 2011 med buller och bång.

RA-RE för henne Höst/Vinter 2010

Kolla in mer på FB, Flickr eller på den här.

28 november 2010

Varför är bolag strukturerade på samma sätt?

Varje gång det startas ett nytt bolag eller en sammanslagning sker så håller jag andan. Ska det ske något nytt? Kommer det bli ett bolag som är strukturerat eller organiserat på ett helt nytt  sätt eller som kommer med en ny affärsmodell, eller som bara tar ett litet nytt eller äkta grepp för att förändra?
Som mest förväntansfull var jag när två varumärken som jag alltid varit fylld av beundran för skulle dra igång ett gemensamt bolag ned ett nytt fokus. Fantastiska och svenska Ericsson med sin anrika historia skulle bilda Sony Ericsson tillsammans med det enorma Sony.

Det skulle vara en hälftenägd juridisk enhet med ett nytt och modernt varumärke som verkligen skulle börja från noll. De skulle ta det bästa från två enormt kompetenta utvecklingsbolag med enorm erfarenhet och bygga detta nya. Vad hände då? Jo, det blev ett bolag som periodvis gått upp och periodvis ned och som därmed imponerande snabbt blev precis som många andra bolag.

Men det som jag undrar över och är ledsen över är att det byggdes upp enligt precis samma modell som alla andra bolag alltid byggts. Alla begreppen och alla titlar, avdelningar, belöningssystem, divisioner och begrepp blev desamma som det alltid varit.

Varför tog ingen chansen? Tog chansen att strukturera det helt annorlunda? Att kunderna eller de anställda skulle kopplas hårdare eller att betalningsmodellerna skulle se annorlunda ut? Gick det för fort? Var agendan fel eller samma som den alltid är? Varför finns det en R&D-avdelning? Varför finns det Key Account Managers?

Om någon har svaret på bara en av dessa frågor så skulle jag vara enormt tacksam.

Är det så att bolagsstrukturer från början har sitt ursprung ur religion eller militär organisation? De organisationerna skapades ju knappast för att det skulle finnas initiativfyllda individer eller tänkande människor. Var kommer organisationsstrukturer och organisationslära från annars? De är ju helt ineffektiva.  Och vem fasen var det som började rita bolag som pyramider med en kvadrat med VD:n högst upp och sedan fler och fler boxar som blir större desto närmre riktig nytta du kommer?

RA-RE för honom Höst/Vinter 2010

Ryssarna är ett snällt folk, de har gjort en reklamannons på min tröja...


Kolla in mer på FBFlickr eller på den här.