11 juni 2011

Minns bara inte allt och alla längre

Det är säkert någon form av overload som påverkat min minnesmotor och min relationsbank permanent. Fram till en höst för några år sedan så mindes jag alla människor och alla namn. Äldigt ofta kopplade till plats. Jag gör inte det längre. Minns bara inte allt längre... Ett tag tyckte jag att det var en smula charmigt, skönt och faktiskt rätt nice. Nu känner jag att tiden som läggs på performance faktiskt äter av kraften och kapaciteten att minnas. Det må låta hårt att det är finito med försämrad kapacitet. Jag kommer att lösa det och ändra det genom att skaffa en något mer s-kurvelik prestation. En prestationspumpning som bygger på att det ges minuter till annat, ibland. Deal? Vill minnas allt igen! Så snart är det lite prioriteringar att bonka om.

Lustans i Little Village

Kanske är det läge att gå på Lustans Lakejer idag om du bor i Little Village? Eller så gör du något annat! Bara lite kul att promota herr Kinde, speciellt eftersom Hellman ska vara med och leka denna kvällen. Jag har lite svårt för att det ska heta Lustans när det är denna sammansättningen av gruppen. Så jag kommer inte finnas där ikväll. 

10 juni 2011

David Sandström Overdrive - Not a good boy now

Detta är djävligt bra, snyggt och ballt... Tack för guidning R.S.! Och ni andra, bara fall i kärlek med detta. Grymt bra om ni bara ser till att lyssna och se till att fatta!

09 juni 2011

Dödsstraff

Läste i en folder som jag fick från Amnesty


DÖDSSTRAFFET ÄR INTE ETT STRAFF

DET ÄR ETT BROTT


Jag gillade catchen och blev nyfiken. Denna folder innehöll statistik om hängningar, dödliga injektioner, elektriska stolen, arkebusering, halshuggning och stening från ett gäng länder i världen. Det är fem länder som leder denna vansinniga statistik: Kina, Iran, Nordkorea, Jemen och USA. Överraskande länder va?


Jag förstår och respekterar Amnesty's jobb. Jag är även medlem och ger gåvor.


Min tanke som kom efter att ha läst statistiken är inte bara att det är olagligt och ett brott. Jag funderar även på vad som är rätt om brottet är rätt dömt och brottslingen bevisat skyldig. Vad är rätt straff? Är det att sitta inlåst utan att träffa någon förutom vakter resten av sitt liv? Är det rätt att sitta i isolering? Är det så att den ska ha minimum av mat, luft och dryck? Ska de ges en andra chans? Vad skulle jag tycka som anhörig eller om jag var ett offer själv? 


Är det "lite" rätt ibland? När det gäller barnvåldtäkter så tycker tydligen Usama Um Barrack att det är rätt, när det gällde Saddam sa vissa av mina vänner att det var rätt, och så vidare...


Jag ska klura på den här, jag vet inte vad jag tycker. Vad tycker du?


Här kan du gå med i Svenska Amnesty på FB.


Och här på Twitter.

08 juni 2011

Jag kallar det för ett svar på tal...

Du som läser här mer frekvent vet att mycket skrivs på helger och publiceras under veckor. Få saker publiceras så där ad hoc eller bara rätt upp och ner. Att inget sedan tittas på eller kollas innan det läggs för publicering är en annan sak som de initierade R.S., LMS, Direktörn, Ekonomen, Kidda, Ann, Annika, Perceptionisten, Prinsessan, One och andra känner till väl.


Nu kommer det en sådan som bara skjuts upp från iPhonen... spontant alltså...! Och samtidigt som jag skriver den så tänker jag extremt mycket på vad den enda unika branschexperten kommer tycka och hur kan kommer tolka detta, för att han läser detta, det är jag helt säker på. För jag förstår alltid hur han menar gällande detta, tror jag. Han brukar säga att de temporära cheferna måste bygga företaget runt honom om han ska vara med och jobba hos dem. Om han ska det ska han vara centrum för allt, säger branschexperten. Och jag gillar alltid att lägga till att det är en uråldrig bransch, där det finns många omoderna. Såna som tycker saker jag inte håller med om, och som faktiskt tog bort branschspecialisten en gång i tiden från fina finföretag för de yngre bara för att hade smycke i örat.


En dag på jobbet
Jag kallar det för ett svar på tal... Det du gjorde kallar jag för ett svar på tal. Du är en helt unik yrkesperson och förmodligen medveten om vad som stått och sagts om dig innan du gick till jobbet igår. Svaren från dina temporära chefer och kollegor inför arbetsdagen var tydliga, svaren gick i stil med att det är klart att en av de bäste yrkespersonerna i branschen och världen ska vara med på just denna arbetsdagen! Inte en enda annan temporär chef skulle säga nej till att ha dig som frilansande kollega.


Sedan vilade du lite i början av arbetsdagen och när en av dina kollegor behövde ta ledigt så klev du in och började jobba. Oavsett arbetsuppgift och svårighetsgrad just denna arbetsdagen, oavsett att det anses att hela företaget funkar och känner sig bättre när du har annat för dig... Jag hör alla argumenten... Klart att det är kul för andra att skina, glänsa, få chansen att göra saker utan att det är du som styr arbetet och finns med i alla beslut och viktiga insatser,... Men, Herregud vad du gav svar på tal. Och om någon av dina kollegor led av det så... Ja ja!


Så alla ni som tycker att denna personen ifråga förstör för denna arbetsplatsen, så mycket mer intresse för er temporära arbetsgivares varumärke än vad det blir när han är med och jobbar med er... Så det här med att kritisera de temporära cheferna och säga att de fjäskar och att just denna personen bestämmer... Hade jag haft en kollega med den kapaciteten så hade jag gjort allt för att han ska vara på jobbet varenda dag vi jobbar...

George W Bush - Dokumentärer W

Såg en biografi på TV som sades handla om sonen Bush, hans karriär, karaktär och hans presidentskap. Den hette och heter W. Det som kändes helt naturligt är kanske även det skrämmande. Samma intryck som jag fick av att se honom uttala sig om världspolitik samtidigt som han nonchalant ropade på sin hund, fick jag av denna film. En helt urblåst, barnslig, omodern och barnsligt manlig man som råkade bli tillsatt som president. Skrämmande? Nja, det verkar vara så det fungerar i alla dessa manliga länder och strukturer. Tjänster, kontakter och påtryckningar från firmor som vill tjäna pengar... en daddy med deg, med en liten marionett på topp...


Jag anar att Oilver Stoone, som har regisserat filmen, inte är odelat positiv till George W. Han gjorde denna filmen 2008 och jag gissar att målet var allt annat än att framställa honom i positiv dager... Han har lyckats med det, men inte med att förvåna eller chocka mig - tyvärr!

07 juni 2011

Jag bara saknar dig!


Som sagt, flera gånger... Ibland kommer den på mig. Nu är det din födelsedag på söndag. Du skulle fyllt ytterligare ett år då. Jag vet inte vad det var som triggade den där känslan denna gången. Den där känslan som jag skrivit om tidigare och som känns lite vackert skön och samtidigt gör en del, på ett bra sätt, ont. Kan något göra vackert ont? Ikväll bara väller det fram och får mig att känna saknad av trygghet. Och det är egentligen något som jag har massor av mitt i min nyfikenhet och rastlöshet.

Är det bara sorg och saknad? Eller är det något mer som gör mig stum i bröstkorgen, torr i halsen, tom och tyst? Vad är det som snurrar till och vad var det som triggade?

Inget av det är viktigt, för det är varmt och vackert. Och jag vet vad den betyder kompis, jag bara saknar dig!

05 juni 2011

Hjärtebarn

Vissa saker berör mer... Jag har två vänner som har Hjärtebarn. Efter som vänner är viktiga så har jag bestämt mig för att bli månadsgivare. Det gör jag gärna. Jag har alltid skänkt pengar kontinuerligt till organisationer kopplade till att lösa sjukdomar eller problem som kommer nära eller som drabbar bekanta. 
GAIS Ambassadör 2011, Håkan Hellström uppmanar dessutom till att vi gärna får sänka pengar till Hjärtebarnsfonden, så det gör du förhoppningsvis gärna.


Besök Hjärtebarnfondens fina webbplats här

N.K.N.F.H. - FÅGELMÄNNEN

Kanske är du här ofta, kanske är det första gången, kanske är du här varje dag... Jag skiter i vilket, se till att ditt liv lyfter än mer, lyssna på Fägelmännens N.K.N.F.H.... Ikväll kan du se dem live i Den Stora Staden...