10 september 2011

Patti Smith Citat“Life is based on lucky accidents” Patti Smith


Fin slutklämm


Så avslutade du det hela… efter att jag hade sagt att det kändes som att vi bara var vänner, hade kul och ville fortsätta på det lilla viset...

“Det betyder mer än vad jag erkänt…”

Jag gillade den slutklämmen och tycker att det var fint. Vi sågs aldrig mer...

08 september 2011

I have a dream

Det är av vikt att ha drömmar och det är en ynnest och uppfylla dem... 
Jag har länge drömt om en guldfisk i en rund skål, och nu börjar det närma sig att jag ska köpa henne. Hon ska heta Pussy Galore. Jag har spanat in henne länge nu och snart är hon min.

David Bowie - The Thin White Duke

Går det att bli så mycket mer 
otidsenligt cool och tidlöst snygg? 

07 september 2011

The Damned - New Rose

"Is she realt going out with him...?" Bara de riktiga kännarna förstår direkt vilket band det gäller när de hör eller ser citatet ovan... Det är ett fantastiskt band och denna gamla plattan är minst lika bra som när den kom och denna låten sitter kvar för alltid som en av de bästa låtarna. The Damned, detta fantastiska The Damned... Is she really going out with him?


Dags för videon från -77... och texten...
UNGH I gotta feeling inside of me It's kinda strange like a stormy sea I dont know why, I don't know why I guess these things have gotta be I've got a new rose, I've got her good guess I knew that I always would I can't stop to mess around I got a brand new rose in town see the sun, see the sun it shines don't get to close or it'll burn your eyes don't you run away that way you can come back another day I've got a new rose, I've got her good guess I knew that I always would I can't stop to mess around I got a brand new rose in town I never thought this could happen to me I feel so strange, oh why should it be? I don't deserve somebody this great I better go or it'll be too late AOH I gotta feeling inside of me It's kinda strange like a stormy sea I dont know why, I don't know why I guess these things have gotta be I've got a new rose, I've got her good guess I knew that I always would I can't stop to mess around I got a brand new rose in town

06 september 2011

Blågula drömmar

Vad ska jag tycka? Ska jag vara stressad och kräva ansvarigas avgång? Ska jag tycka att livet går upp och ned styrt av Avlånga Landets resultat?
Kom ihåg var jag skrev det, landslaget är inte viktigt eller intressant. Vi har en världspelare av format och kaliber och ett par habila internationella spelare. Och de flesta är förmodligen hyvens killar.


Men det är inte viktigt eller intressant oavsett resultat! Det var kul när det fanns profiler som Henke och King Ljungberg i en mix med de yngre och då speciellt världsstjärnan i vardande. Och då var det kul såväl på som av pitchen. Jag är ju en av de få som fortfarande tycker att Ljungberg är viktig och intressant och anser nuförtiden att han är den som gör näst mest reklam för Sverige och svensk fotboll, numera är Zlatan störst utan konkurrens. Det är mer spännande med Ljungbergs kliv till Japan än vad det är med detta halvdana gäng.


Så vad är svaren på de tre första frågorna?
Vad ska jag tycka? Inget
Ska jag vara stressad och kräva ansvarigas avgång? Nej
Ska jag tycka att livet går upp och ned styrt av Avlånga Landets resultat? Nej


Om jag jämför landslaget med De Hängivna så är De Hängivna livspåverkande och påverkar affärer. Landslaget är mer som Allsång på Skansen eler Lotta på Liseberg - jag gör hellre något annat än kollar...

05 september 2011

Morphine - Cure for pain

Morphine är givetvis ett tips från Rockstjärnan, han är den som feedar mig med musik jag går igång på. Med sina tips och förslag så är det bara så att han alltid har rätt. Det händer aldrig att jag inte har hållit med, tipsen är alltid anpassade och genomtänkta för Mr RaRe! Så plugga, gnugga, lär in, njut av och ta till er Morpine. Kommer göra att du njuter av hösten, om du nu hade planerat något annat...! Såg: "Bästa jag hört på länge, nu ska jag plöja allt av Morpihe"! Sitt vackert!

04 september 2011

Fotbollens första höginkomsttagare

Hörde att det varit en dokumentär som hette #fotbollenssistaproletärer idag! Jag har inte sett den så jag kan missförstå titeln. Annars vet jag att fakta är att de var bland de första med heltidsspelare i Sverige. 


Myt? Eller vad säger ni, har jag fel?

Bowie Pinups - en uppmaning till Rockstärnan

Detta är världens genom tiderna bästa cover-platta, alla kategorier. Hur jag kan veta det? Det är sådant som jag vet, vissa saker vet jag helt enkelt mer om än vad andra gör. Eller vissa, de allra flesta sakerna faktiskt:) Nu går jag och drömmer om att jag ska kunna stimulera Rockstjärnan att få lust att göra hela plattan med något av sina band eller som soloplatta. Detta ska bli den första coverplattan de gör och har det verkligen funnits något band som gör coverplatta av hela coverplattor? Karriärmässigt ska de sedan välja att spela in hela Never Mind The Bollocks och sedan... Nej, jag ska inte skriva allt här. Tar och skickar listan till Rockstjärnan och låtsas som ovan inte är en order utan skriver ... Please Rockstjärnan...!?