28 juli 2012

Vem fan är Lady Gaga?

Jag inser ibland att vissa artister passerar obemärkt förbi mig. Jag vet faktiskt inte ett skit om Lady Gaga. Inte ens en låt eller platta kan jag komma på spontant, vet faktiskt inte ens vilket land hon är född i eller hur länge hon varit populär.

Min bild är en modern eller nutida Madonna som gör allt för att chocka så där lite lagom... Kanske är det mer märkvärdigt än så. Då får du säga till så ska jag Googla och kolla YouTube.

Just nu i Little Village

Jag sitter inte på den plats där jag normalt sitter denna tiden på lördagar. Men Perra och Malin finns där och tar hand om er, om ni är i byn.

Fantastisk vecka

De senaste dagarna har bestått av en veckas semester. Dagarna har spenderats med fri sömn, långa frukostar, lätta luncher, många fikor och lätta middagar. Och varje morgon och kväll har det funnits en simtur.

Så kommer det firtsätta några dagar till, sedan är planen att jag ska vara utvilad.

27 juli 2012

Denna sommarens låt

Den spelades in och gavs ut 2001, och den är denna sommarens låt för mig. Mick Jagger är alltid bättre utan sitt jazzband och här är hans produkt ett samarbete med Lenny K. Ni vet han som sjunger och spelar gitarr med Gail Ann Dorsey. God Gave Me Everything med farbror Jagger, här i form av en skärmdump från YouTube. Och ja, jag kör den alltid från iTunes.

Alshammar skadad

Sverige har två världsstjärnor som levererar år efter år. Eftersom Zlatan inte är med i OS så är det Alshammar som kan få mig att titta på OS. Men nu sägs det att hon är skadad i nacken och kan missa OS. Då dör i alla fall mitt intresse helt för att kolla OS.

26 juli 2012

Trestegshopparen och rassen Voula Papachristou slängs ut ur OS

Den grekiska trestegshopparen Voula Papachristou blev idag avstängd från OS. Hon har vid ett flertal tillfällen uttryckt sig negativt om invandringen i Grekland och öppet visat sitt stöd för ett högerextremt parti.

Grekiska olympiska kommittén tog beslutet och det hjälpte inte att Voula bad om ursäkt för sitt smaklösa "skämt". Ett av hennes inlägg löd såhär: Det är så många afrikaner i Grekland att West Nile-myggor får äta hemmagjord mat."

När Voula bad om ursäkt på Twitter så skrev hon: "Jag skulle vilja be om ursäkt för det olyckliga och smaklösa skämt som jag publicerade på mitt personliga konto."

Synd att det finns så många korkade människor och förmodligen kan hon åka hem och ha det skitkul med sina gelikar.

Exceptionellt viktigt

Du behöver en arsenal av solglasögon för olika tillfälllen. Det är av sådan vikt att det påverkar din hälsa att du har solglasögon på dig och vilka du väljer när. Världen blir vackrare, du blir större och omvärlden osäker.

Eller så ser du till att ha migrän i princip varje dag så att du har något att skylla på...

25 juli 2012

N.K.N.F.H/ Nu Kan Något Få Hända. FÅGELMÄNNEN 2011

Det kan bli värre efter Allsång

Vi satt och åt en fantastisk middag på altanen i kvällssolen i Paradiset. Efter middagen ville Min Lilla se på Allsång på Skansen. Jag tog fram plattan och läste mer eller mindre intressanta saker om Allsvenskan, GAIS, världen, online och annat. Jag gjorde allt för att stänga ute den urusla så kallade underhållningen. Och stilla så tänkte jag att det inte kunde bli värre och att det säkert snart var slut. Och snart var det slut, trodde jag...

Då hände det. Det sämsta vi har i Avlånga Landet klev upp på scenen och bara påannonseringen skrämde slag på mig, de hade grävt upp Clabbe för detta ändamål. Sedan började den falske och folkkäre fjanten pratsjunga... Jag sa till Min Lilla att jag skulle ta en kvällspromenad och ett kvällsdopp och njuta av det riktiga Sverige och den riktiga sommaren, inte tillägna något till denna självgoda fjanten.

Tx AA!

Mer tid på detaljer

Generellt finns det flera anledningar att stanna upp och ta det lugnt. Specifikt finns det bland annat en huvudanledning att stanna upp och ta det lugnt. Du behöver se både helheten och delheten. 


Det viktigaste för att upplevelsen ska vara total, det kommer alltid att sitta i och vara detaljerna. Sömmen på skon, skärningen på byxan, den lilla niten på bältet, boettens detaljer på klockan, lackens reflektioner på bilen i olika ljus, kedjan på din cykel... 


Ja, det gäller faktiskt allt. 


Desto mer du gillar helheten, så gräv ned dig mer och mer i alla detaljerna!

24 juli 2012

Ett måste att köpa

Oavsett om du kan holländska eller ej... Gillar du Bowie så beställer du Revolvers Lust for Life!

Amy Whinehouse

Läste en artikel i SvD i förrgår om Amy Winehouse. När jag började läsa artikeln om henne insåg jag att det var en artist som bara passerade förbi. Hon dog den 23e mars förra året och innan jag läste artikeln försökte jag erinra vad hon gjort och vem hon var eller ens en enda sång hon sjungit in. Och jag var helt blank.

28 år ung dog hon av en alkoholförgiftning. Jag vet fortfarande knappt ett skit om henne, mer än att hon verkar ha varit en person med massor av kraft. Blir lika upprörd varje gång jag inser att någon släcker sitt liv på grund av missriktad kraft.

Och lite fascinerande är det att jag fram tillls i förrgår knappt visste vem det var, trots att jag hört namnet en djäkla massa gånger.

23 juli 2012

The Black Keys - Lonely Boy


Detta är den bästa video jag sett på många, många år... Helt fantastisk och på gränsen till briljant!

Vad är tid...

Ju mer du stirrar på klockan och desto mer du stoppar in i kalendern som du känner är måsten, ju... Och det är alltid lika lätt att säga det som att följa det... Om det är viktigt eller kul.


Jag har skrivit tidigare att tid är det mest demokratiska vi har och det är vad jag tycker att det är. Jag har inget standardiserat svar på vad tid är, mer än att tid är något som vi har att förhålla oss till ur alla perspektiv. Om du vill plugga lite mer om vad tid är så kan du kolla Wikipedia. Om du har tid, lust eller tycker att det känns viktigt.

22 juli 2012

The Black Keys - Tighten Up

The Black Keys gjorde en video som jag kört ut massor av gånger och som är absolut världsklass, och det är låten Lonely Boy. Här kommer ytterligare en av deras videos.

Snygga konjaksglas

Kul att någon skapar något annorlunda, jag tycker att det ska ske oftare. Denna konjakskupa är skapad av Normann Copenhagen.