26 december 2009

"The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men"

David Bowie i intervju vid 17 års ålder. Bowie hade precis grundat "The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men". Då hette han David Jones och var intervjuad av BBC Tonights programledare Cliff Michelmore...

Be om ursäkt och tack


Så var det dags för en ny teori. Ibland känns det som att rubriker som denna bara dyker upp och blir en ny form av teori som skall praktiseras. Jag förstår om du kommer tycka att denna kan vara ovan att göra fullt ut direkt.

Säker på att den kommer kräva goda och glada ögon.

Du råkar knuffa till någon på tunnelbanan eller i gallerian. Du stannar och ber om ursäkt. Kanske frågar du om allt är ok med dina goda ögon fästa vid personen du råkat knuffa till.

Du får beröm för din nya klänning. Du svarar lugnt tack med glada ögon.

Du råkar kommer för sent till ett viktigt möte på jobbet. Du ber om ursäkt för sen ankomst med stora goda ögon.

Du får veta av någon som är viktig för dig att den tycker du är vacker idag. Du säger tack med öppna glada ögon.

Du glömmer bort en väns födelsedag. Du tittar på vännen med goda ögon.

Du får höra av en kollega att du gjort ett bra jobb. Du tittar på kollegan med glada ögon.

Du kanske bestämmer dig för att goda och glada ögon alltid fungerar.

25 december 2009

En favoritsång


Hittade soundtracket till Desperado för några dagar sedan, det hade inte spelats på mycket längeDet är faktiskt så bra och visuellt att till och med Six Blade Knife med Dire Straits blir grymt bra.


Jag har sett filmen massor av gånger och storgillade den varje gång. Temat, storyn, bilderna, ljuden, språket, karaktärerna och musiken. Men framförallt är det Salma och Antonio som lockar och samspelet mellan dem.


Nu var det länge sedan jag såg den. Och uppföljaren gjorde att jag mindes varför det ibland ej skall göras uppföljare. Den första var helt fantastiskt och är nog en topp 20 film i mitt minne.


Här följer artisterna och låtarna från filmmusiken:
Los Lobos with Antonio Banderas - Canción Del Mariachi (Morena De Mi Corazón)


Dire Straits - Six Blade Knife
Link Wray & His Ray Men - Jack The Ripper
Latin Playboys - Manifold de Amour
Latin Playboys - Forever Night Shade Mary
Roger & The Gypsies - Pass The Hatchet
Bar Fight
Tito & Tarantula - Strange Face of Love
Bucho's Gracias / Navajas Attacks
Bulletproof
Carlos Santana - Bella
Salma Hayek - Quédate Aquí
Rooftop Action
Phone Call
Tito & Tarantula - White Train (Showdown)
Tito & Tarantula - Back To The House That Love Built
Los Lobos - Let Love Reign
Mariachi Suite


Enjoy!

Var Astrid Lindgren klokare än föräldrarna?


Alla vet att Astrid Lindgren var mycket postitiv till barn och flyktingar och att hon gjorde det mesta för dem. Hon ansågs vara en pionjär inom barnlitteraturen och många, förutom de som tog besluten, ansåg att Astrid Lindgren skulle ha Nobelpriset.

Som vanligt så har jag gått och klurat på en egen liten teori. Har säkert klurat på den flera minuter.

Den lilla teorin bygger på att de böcker Astrid skrev och som lästs för och av barn samt filmatiseringarna, bilderböckerna och annat inte var skrivna direkt till barnen. Jag tror att Astrid kan ha varit mycket klurigare än så. Tror om hon skrev om barn för föräldrar. För barnens skull.

Det är och var oftast föräldrarna som skulle och skall läsa dessa böcker för sina barn. Därmed föräldrar som skall svara på frågor om hur en flicka kunde klara sig själv. Pappan på resa. Var fanns mamman? Varfär var hon så stark och så vidare. Pojken som fick sina straff och var tvungen att sitta i vedboden. Varför gjorde pappan så?

Föräldrar som läste om det och som skulle förklara, det tror jag var målgruppen. Dessutom skrev Astrid Lindgren om vanliga familjer. Den stora massan. De riktiga.

Jag tror verkligen att hon var så klurig. Vad tror du?

Läs mycket om Astrid Lindgren på Wikipedia:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren

Och framförallt läs hennes böcker. Ta dem i ordning. Ställ dina egna frågor till dig själv. Spännande.

24 december 2009

GOD JUL

Kanske minns du Bing Crosby. Vet att du har koll på David Bowie. De sjöng en liten sång tillsammans för några år sedan. Njut av den och ha en GOD JUL!

23 december 2009

Fotbollen har skit runt sig

Genom åren har alltid fotbollen varit favoritsporten och passionen för den har bara ökat. De senaste åren har passionen fått sig en törn. Känns som att desto mer jag lär mig, lär känna folket runt och omkring fotbollen och därmed förstår och inser… Desto mer skeptisk blir jag till affärsdelen av fotbolllen i allmänhet och delar
av de som är med och gör så kallade afffärer runt om fotbollen i synnerhet.

Jag vet att flera av er håller med.

Tro därmed inte att tron på favoritsporten och passionen för all fotboll minskat, den har bara fått sig en törn.

22 december 2009

Vakter och vänlighet


När jag ändå är inne och hugger på en del av de så kallade nöjesställena...

Det är helt otroligt, Varenda ställe jag och mina vänner och bekanta kommer till har eller verkar ha en otroligt intressant policy gällande sina vakter och personal i dörrar och entréer. Kanske har vi alla otur med vart i Little Village vi går.

Jag försöker ha förståelse för varför många tycker sig bli dåligt behandlade på många ställen. Jag försöker ha grundinställningen att alla utom de jag känner är taskiga, fulla och oförskämda när de kommer till dörrar och vakter. Jag försöker tänka att ställena behöver ha tuffa eller hårda personer i dörrar och entéer för att inte få in andra busar, filurer etc.

Fast jag förstår ändå inte. Vad är det som gör att det är så få som har trevliga och väluppfostrade personer i fronten för sin verksamhet när det kommer vad jag tycker är vettigt folk och vill vara gäster? Vad är det som gör att ett glatt hej och välkomna är otänkbart?

21 december 2009

Vila och njut

Du skall se till att värna om vila de kommande dagarna. Du skall även se till att ha ett så vilsamt lugn kring dig så att du njuter av vilan.

Ta en kluring innan de kommande dagarna och veckorna och bestäm dig för hur du skall känna dig i mitten av januari.

Jag tror jag vet vad de flesta kommer känna efter de har klurat. De vill känna sig utvilade, glada och nöjda.

Oavsett om det är så du vill känna dig eller hur du än vill känna dig... ta beslut och agera på det sätt som kommer göra att du känner dig som du vill känna dig i mitten av januari.

Mitt råd är vila och njut!

20 december 2009

eniro.se kan telekom

Alla har vi olika typ av humor.

För några dagar sedan blev jag uppringd på jobbet av en kille som presenterade sig att han var från Eniro och sökte efter Petra. Jag sade att vi ej hade någon Petra hos oss. Han sade då att det hade vi visst och näst intill bokstavera Petra med för och efternamn. Jag sade att det ej var någon som jobbade hos oss. Med ett litet fniss så frågade jag om han verkligen ringde fel när han ringde från Eniro. Jag tyckte mig se något lite skämtsamt och skojigt i det. Lite surt frågade han då vem som du var marknadsansvarig efter Petra om nu hon ej var marknadsansvarig längre. Jag svarade att hon aldrig varit marknadsansvarig hos oss frågade med ett kluckande skratt vart det var Eniro trodde sig ha ringt. Han sade då att han ringt Höörs förskola eller vad han nu sade.

Då kom det ett rejält skratt från mig och jag bad om ursäkt för det samt undrade samtidigt om han insåg att det faktiskt var lite skojigt att han som representant från Eniro ringde fel. Han sade då att de haft problem med sin växel. Jag sade då att det var synd att han inte förstod att det var lite småkul och att jag gissade att detta skulle skrivas om detta på minst en blogg i världen. Han fräste då ifrån sig att den som skulle skriva det på en blogg visste då rakt inget om telekom.
Då kan jag konstatera att jag tycker att det var skojigt, att jag nu skrivit och att jag kan en del om telekom.