08 augusti 2009

Arbetarklass

Låg på stranden idag och hade det fantastiskt bra. Kom på mig själv med att jag klurade på vem det är som får kalla sig att tillhöra arbetarklassen. Och vad är arbetarklassen. Jag kan konstatera att vem som helst säkert kan kalla sig för att vara arbetare och hävda att den tillhör den klassen. Jag känner mig som en arbetare och att jag tillhör arbetarklassen. När jag gör det skrattar vänner glatt och pratar vidare om något annat.

Jag vill veta vem som avgör vem som tillhör arbetarklassen och vilka kriterierna är. För mig känns det som att kyrkan angav präster, borgare, adel och bönder. Kanske glömde att någon måste jobba också och så namngavs resten som arbetare? Eller var det ett begrepp på en grupp som var icke akademisk med låga löner.

Fast oavsett historiken, vad är kriterierna idag? Idag har en utbildad undersköterska lägre lön än en industriarbetare. Vad är en lärare, en arbetare?

Skulle vara kul att veta.

07 augusti 2009

Naivt?

Vad skönt det är att prata med barn oftast. Igår satt jag med flera av de anställda och engarerade runt Mitt Lag. I halvtid pratade jag med Journalistens son Simon. Jag tror att han är 8-10 år. Mitt lag var i underläge 0-1 så jag frågade honom vad han tyckte. Han svarade att om det ej var för att domarna hade varit så dåliga och laget hade satt sina chanser så hade Mitt lag vunnit Champions League. Ibland är svaren och lösningarna enkla.

06 augusti 2009

Madonna

Vad jag minns så har jag absolut ingen relation till Madonna. Och då menar jag den där artisten som slog igenom på 80-talet och ingen annan.
Hon har iklätt sig massor av roller och utstyrslar genom åren, hon har lallat och trallat och ibland klivit fram med någon form av utspel eller aktivitet som har fått mig att fundera på om det finns skarpa rådgivare runt henne eller om hon rent av är skarp.

Många är de gånger jag hört att hon skall vara snygg, duktig, bra och vacker. Jag tycker att hon är ganska intetsägande. Dessutom sade en kollega en kul grej under lunchen i veckan. Hon poängterade att den kostym och roll som kom för ganska många år sedan förmodligen hade växt fast. Ni vet den med nätstrumporna och kangkangöverdelen. Jag minns ej om det var efter Cowgirllooken eller vilken det nu var, men där har hon fastnat. Och vilken var den senaste nya lallande sången hon var berömd för… Jag minns det åtminstone inte.

Hoppas att det kommer att vara värt pengarna för alla som skall på konserterna och att ni skaffar en egen uppfattning innan, under och efter konserten. Var och en har rätt att ha sitt eget tycke om det.

Själva tänker vi gå fem minuter innan och skaffa biljetter billigt, för själva Las Vegas showen är säkert värt ett par hundringar.

05 augusti 2009

U2

Jag hade tänkt att skriva en recension av konserten. Kanske hade jag till och med lovat det lite längre ned på sidan. Jag väljer att hänvisa er till Pelle Blohms recension av den via denna länken http://www.blohm.se/?page=text&aid=490


Fantastiskt bra skrivet Pelle! Love ya!

02 augusti 2009

Ett ord för varje stad

Var och fikade med en kollega för ett tag sedan och hon berättade om en bok hon höll på att läsa. Den heter "Lyckan, kärleken och meningen med livet", av Elizabeth Gilbert. Den skall inhandlas och läsas. Det som gjorde mig nyfiken var att den hade någon koppling till att alla städer hade ett ord som var karakteristiskt för varje stad. Kanske vara det inte huvudhandlingen men den väckte min nyfikenhet. Jag får återkomma om vad jag tycker när jag har köpt den.