18 april 2009

Restaurang Ribs i Göteborg

Lite grabbig inredning med TV-skärmar. Fantastiskt glad och ung personal som inte rabblar ingredienser och annat innan du får börja äta. Vi åt fantastiska baby ribs, hela tallriken fylld och tillbehöver bredvid. Var inget problem att be om andra tillbehör, det fixades med ett leende. Vi frågade vad vi skulle beställa för varmrätt och fick svaret att baby ribs var skitgott och det stämde. Till efterrät fick vi fantastiskt mycket glass i olika smaker, med mashmallows och paraply på toppen. När du är i Götet, bara vill ha ett gott skrovmål, vettiga priser och träffa glad personal - gå till Ribbs.

16 april 2009

Johan Kinde kommer med ny singel 27/4

Nu är det inte bara ett hett rykte längre. Johan Kinde släpper en ny solosingel, den första på nästan 20 år, den 27e april. Den kommer att finnas tillgänglig på bland annat Spotify.

Den heter "Jag hade slutat drömma om att känna så här". Den skall låta betydligt hårdare och mer LL än tidigare soloplattor, samtidigt som den skall ha en extremt smittsam sångmelodi. Enligt någons utsago kommer den vara fabulöst bra...

Den 28/5 kommer Kinde ha en konsert på Electric Garden.

Allt ovan enligt Kinde's site på MySpace.

14 april 2009

118100 Göteborgshumorn

Om du textar 118100 och frågar om Göteborgshumorn är kul så får du svaret "Det är Sveriges näst största stad".

Footloose

Var inte oroliga. MrRaRe skall ej skriva om en gammal rutten film. Ibland kommer det annorlunda saker som det bara måste skrivas om. Det finns ett nytt varumärke i Norden som heter Footloose. Footloose är long socks, på svenska kallas de helt enkelt long socks... Se till att vara annorlunda är bra, och detta kan kanske bidra till din möjlighet att särskilja dig och vara RaRe!
Än så länge har de skapat en webbnärvaro där de visar produkterna, men inom kort kommer det en e-shop där du kan handla. Så länge, tills det går att handla, så får du nöja dig med att kunna titta på produkterna. http://www.footloose.se

12 april 2009

Lätt att bli glad

Har du bara rätt omgivning så är det lätt att må bra och vara stimulerad. Har förmånen att få intryck från så många olika verkligheter och världar och hoppa däremellan. Satt idag i kvällssolen på en altan med nära och kära i familjen på landsbygden. Och det är verkligen alltid en speciell känsla att sitta bland personer som alla vet vilka de andra är. Bekvämt och behagligt att hoppa mellan alla möjliga diskussioner. Innefattande allt från bristen på pennor på landsting till hur tjock roten på stubben som håller på att grävas upp är. Samtidigt som den svaga svenska solen försöker ge sina sista strålar så gott den kan denna tidiga vårdag. Tidigare hade jag suttit hemma hos "Världens mest allmänbildade man" och pratat. Att komma hem till denna pensionerade rörläggare är som att hamna på presskonferens i all världens just nu aktuella ämnen samtidigt som det pratas oerhört mycket engelsk fotboll och företagande. Alltid en förmån att smyga in till mina föräldrars gamla granne. BTW, du vet väl att du väljer din omgivning:)?

Kan alla se till att det ändras?

Nu är det bara ett blandmästerskap i alperna kvar och kanske några bilder från Kanada och US. Sedan är det över för denna gången. Sedan är det säkert snart dags igen efter sommaren. Tänk om de sunda tiderna kunde göra att det inte fanns pengar att starta skiten i höst igen. Tänk om det kunde vara slut med den där så kallade matchlunken där spelarna hänvisar till att det är "en dag på jobbet". Jag kan för allt i världen ej förstå varför Elitserien inte kan ha den frenesi och intensitet som den har under det faktiskt underhållande slutspelet. Förstår ej hur de som går på matcherna i grundspelet tänker. Skärpning! Flera har frågat mig varför jag dissar hockeyn. Jag dissar ej hockeyn när de tar i. Jag dissar det jag hänvisar till ovan och vill se skillnad. Sport är rättvist, det finns bara höga löner när någon är beredd att betala för det. Tydligen tycker en massa svenska barnfamiljer att grundspelet är ok. Det tycker inte jag. Basta!

Skillnad på äpplen och äpplen

För några veckor sedan agerade två av Sveriges industribjässar helt olika. Ett av dem belönades enligt det gamla och förkastliga systemet och ett av dem vann min personliga respekt.
Ett av bolagen gick ut och sade att de ej skulle göra några uppsägningar och att personalen var det viktigaste de har. Det andra bolaget gick ut och sade att de skulle kicka ännu fler samt att deras chefer var så otroligt attraktiva utomlands att de var tvungna att ge dem ännu mer bonus utöver de redan för höga lönerna. Det bolag som tyckte personalen var viktig åkte börskursen ned på men de vann min respekt. Det andra belönades av det gammaldags system som råder med en höjd börskurs för vad börsen tycker var handlingskraft. Det finns mycket att ändra i form av värderingar, moral och etik i denna så kallade låga konjunktur. Kanske är det så att denna konjunktur ej är låg utan en sund konjunktur och att vi har givits chansen att ifrågasätta ganska mycket av det som har varit så kallade rättesnören. Var nog så att det hade varit svårt att kombinera två så olika kulturer när det var aktuellt att den ena skulle ha tagit över den andra för nio år sedan. Men den ena industrijätten har numera min respekt.