14 februari 2009

Du är en Dino

Jag och några kamrater var och lyssnade på dig för ett tag sedan och jag kommer aldrig framföra det jag tycker om dig till dig. För du är ej viktig. Du är verkligen full av dig själv. Du är en förlegad typ av person.

13 februari 2009

One of a kind!

Det finns bara en Prinsessan. Säkert finns det många prinsessor, men bara en i bestämd form singularis. Jag har hört andra pojkar, män, herrar och töntar använda denna benämning på kvinnor, tjejer och flickor, men det finns faktiskt bara en. Detta vill jag göra klart för dig som läser detta.

Jag tror inte på det traditionella förhållandet och jag tror inte på att lova varandra en massa saker och boka en massa grejer.

För några år sedan var vi ute en kväll på ett av de bästa ställen som funnits. Ett sådant där ställe som är som Harlequin och Dejan i Göteborg var en gång i tiden. Jag och Ekonomen gled runt och till slut satte jag mig i en soffa och bara njöt. Över kanten på soffan hoppade plötsligt en vacker tjej i en fantastisk klänning, jag kände igen henne omedelbart. Ett par veckor tidigare hade hon kommit fram till mig på en nattklubb och sagt; "Varför är alla snygga killar med smak gay?”, och sedan gick hon. Denna gången gled hon ned i mitt knä och sade: ”Jag är inte ute efter något långvarigt förhållande”.

Nu har det gått några är sedan detta hände och det finns ingen viktigare människa i hela världen för mig. Fram växer den person som över tid blivit och är den enda jag tycker är lika riktigt och äkta vacker inifrån och ut som hon är det utifrån och in. Dessutom är det den enda personen som kan få mig riktigt pigg, lugn och glad oavsett hur trött jag kan vara.

Idag var ett bra exempel. Mr RaRe var trött och välklädd samt fortfarande kvar på jobbet. Sliten, riktigt sliten. Så fort Prinsessan ringde och ville att vi skulle gå med några av hennes kompisar på afterwork vaknade hela MrRaRe’s själ till liv. Så är det alltid med Prinsessan. Jag avvaktade dock tills hennes kompisar skulle lämna Afterwork-stället och tog hand om Prinsessan när de andra gått. Vi gick till vår restaurang och bara njöt av varandras sällskap. Det är oerhört lätt att njuta av Prinsessans sällskap oavsett när och hur vi träffas. Tänk dig själv den vackraste kvinnan i världen som ser enormt lycklig ut oavsett det gäller att det kommer in en oemotståndlig efterrätt eller då du ger henne en klänning från RaRe till henne. Hon bara skiner upp...

Det är helt enkelt en helt unik människa som kanske numera är den enda som kan få mig att skita i alla de prioriteringar och principer jag annars lever efter.

Jag kommer berätta lite mer om Prinsessan längre fram. Inte just nu för då växer hon för snabbt!

Mest fantastiskt är att vi aldrig har och aldrig kommer att bestämma något om något. Prinsessan har MrRaRe för evigt!

David Beckham är Respekt

Såg en halvlek på Spanien mot England i veckan. Fantastisk fotboll av Spanien var en sak som gick att konstatera. Fattade även vad jag läste på http://www.blohm.se/ om för ett tag sedan. Pelle skrev om David Beckham på sin blogg och hyllade honom. Min reflektion efter att ha läst det och sett ovan match är: "Vilken helt fantastisk idrottsman han alltid visar sig vara! Så även i denna träningsmatch. David Beckham, RESPEKT!"

Asia de Cuba

Fick en fråga av några vänner som skall till London för andra gången på kort tid. De hade följt mitt råd nedan och gått på Smith of Smithfields och gillade det skarpt. Nu skall de till London igen och jag tänker beskriva ett fantastiskt ställe som jag tycker att de skall gå på denna gången. Detta är ett ställe som du som läser det här bara skall besöka under ett besök eller en vistelse i London. Har du lite mer pengar att spendera på en fantastisk upplevelse skall du ta och ägna tid och mycket njutning på Asia de Cuba. En helt fantastisk restaurang i bottenplanet på ett av de senaste årens så populära designhotellen. Just detta och denna designad av Philippe Starck. Jag har varit här många gånger såväl privat som i affärssammanhang. En gång var jag faktiskt här med min egen Julia Roberts. Asia de Cuba är värt varenda pund, tugga och klunk. Ögat och hjärtat får sitt även de. Gå dit! Du finner det på 45 St Martins Lane i Covent Garden. Mixade asiatiska rätter med kubanska kryddor. Gå dit långt innan du har bordsreservationen, loungen för drinken innan maten är obetalbar. Try Asia de Cuba, you will love it!

Im in the front - therefore I must be David Bowie

Jag vet att ni vet... Finns inget som kan få mig att gå igång mer...Och när han vid bandpresentationen kläcker denna...http://www.youtube.com/watch?v=9GljaNHyT2E

12 februari 2009

Intressant fråga från perceptionisten

Vilken enskild källa är den du får mest koll på läget genom? Perceptionisten var den som hjälpte mig att förstå att alla är det sista de har gjort. Nu dök Perceptionisten på mig och undrade var jag fick mest inspiration, kunskap och idéer ifrån. Som vanligt, och utan att han vet det, så har hjärnan varit igång sedan dess. Jag vet att han kan ha syftat på någon webbplats. Just nu lutar jag åt att det är den mängd av möten mellan människor som fyller min tillvaro som är den främsta källan. Han är en bra frågeställare perceptionisten. Om några dagar så skall jag svara honom. Och hur är det för dig som läser detta? Vilken är den enskilda källan du får mest koll på läget genom?

Får jag följa med och faxa?

För ett par år sedan skulle jag göra något mycket ovanligt på kontoret. Jag skulle skicka ett fax. Det är numera endast tyska och amerikanske kunder som vill ha vissa dokument, som bekräftelser och annat, skickade per fax. Vi har en ganska snygg fax och uppenbarligen ett ut- och ingående lina. Jag vet ej numret och det finns ej med på vare sig footers eller business cards. När denna kund hade bett mig att faxa ett avtal stegade jag bort till faxen med en känsla av att vara förföljd. Italienskan, min kollega, följde tätt efter mig som ett plåster och jag stannade och frågade vad det var. Hon frågade: "Får jag se på när du faxar, jag har nämligen aldrig vare sig sett hur det går till eller gjort det själv?" Hon tittade på när jag lade pappret upp- och ned, bakåfram eller vad det nu är man gör, faxen pep några gånger och pappret gick iväg. Italienskan sade: "Varför scannar du ej in dokumentet och mailar det?".

11 februari 2009

Veronica Wagner synad

För några dagar sedan råkade jag ha TVn på hemma en vardagskväll. Där var den medelålders mannens intervjuprogram med en cool idrottstjej. Den coola idrottstjejen var Veronica Wagner. Ni vet hon som inte var good enough enligt den Olympiska kommitténs tycke och smak, även om de kallar det för kriterier. Jag träffade henne och hennes genomsköna och duktiga tränare Stefan för tio år sedan. Där satt han då den medelålders gubbsjuka, förmodligen relativt glad över att hon hade kjol, och ställde rätt fåniga och mesiga frågor. Strunt i att han var där, sånt händer. Det intressanta är denna sköna lilla lady Veronica. Känner henne ej men hon gör intryck utifrån hur sorterad och välstrukturerad hon verkar vara i kolan. Dessutom har hon ett skönt och öppet sett som jag uppfattar det. Han satt och pratade om hur förfärad han var över hur e unga behandlades på någon gymnastikskola i Kina. Hon pratade om att om det var möjligt att vara sex år igen så skulle hon ge sig iväg direkt till en sådan skola där de har förmånen att göra det roligaste som finns, träna gymnastik dygnet runt. Han undrade om det inte var jobbigt att hon måste träna så mycket och måste försaka så mycket. Hon förstod ej varför han sade måste, hon ville ju själv. Han undrade om något annat. Hon sade att det var segt i Sverige att alla skall vara grupperade efter ålder i stora grupper, när hon ville synas och utvecklas i egen takt... Grymt skönt med en ung person som varit med om mycket och som har bestämda åsikter. Jag tror att Veronica Wagner är RaRe! Lite klipp (som ligger några dagar) http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=731179&treeId=909281&renderingdepartment=2.757